نگاه کشاورزی علمی و دانش محور در طرح یاوران تولید/ لزوم توجه به تولید اقتصادی و اقتصاد کشاورزی
نگاه کشاورزی علمی و دانش محور در طرح یاوران تولید/ لزوم توجه به تولید اقتصادی و اقتصاد کشاورزی
سکان نیوز/ رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در طرح یاوران تولید، پرداختن به کشاورزی دانش محور و علمی مورد تاکید است.

به گزارش سکان نیوز، در پی ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی برای اجرای طرح یاوران تولید، جلسه هماهنگی عملیات اجرایی این طرح باحضور رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، معاون بهبود تولیدات گیاهی و دامی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، محققین و سایر اعضای جلسه برگزار شد.

علی طاهری امیری به عنوان دبیر طرح یاوران تولید استان در این باره گفت: طرح یاوران تولید نسخه پیشرفته طرح نظام نوین ترویج است و در این طرح مقرر شد 50 درصد ظرفیت مراکز تحقیقاتی برای برنامه های کوتاه مدت در حوزه کشاورزی استفاده شود تا برای کشاورزان قابل بهره برداری باشد.

وی ادامه داد: ترویج باید به دنبال تحقیقات باشد تا هردو در عرصه تولید حاضر شده و به رفع مشکلات تولید و تولیدکننده بپردازند.

دبیر طرح یاوران تولید تصریح کرد: در این طرح با تشکیل تیم های پایش و نظارت متشکل از محققین و کارشناسان اجرایی، چالش های عرصه تولید بررسی شده و بلافاصله راهکارهای رفع مشکل ارائه می شود تا منجر به حصول نتیجه مطلوب شود و مسیر انتقال دانش به بهره برداران و مزرعه تسهیل شود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، کاهش 50 درصدی مصرف سموم در مزارع برنج، توسعه مکانیزاسیون، افزایش 5 درصدی ضریب تبدیل برنج، افزایش تا 20 درصدی عملکرد کمی برنج، افزایش راندمان 20 درصدی محصولات باغی، افزایش 50 درصدی مصرف مواد آلی، توسعه آبیاری تحت فشار، کاهش بار میکروبی شیر، افزایش ضریب تبدیل و افزایش تولید شیر را از نتایج اجرای طرح نظام نوین ترویج و حضور محققین در عرصه های تولید برشمرد.

محمودرضا رمضانپور ادامه داد: در طرح یاوران تولید، نتایج تحقیقات علمی بصورت مستقیم در اختیار بهره برداران قرار می گیرد و همه محققین موظفند در عرصه های تولید حضور داشته و بصورت تیمی و هدفمند در راستای توسعه فعالیت های تحقیقی و ترویجی در مزارع گام بردارند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: 56 نفر از اعضای هیئت علمی و محققین مرکز تحقیقات با گرایش های تغذیه، گیاهپزشکی، اصلاح بذر، باغبانی، دام، منابع طبیعی و آبخیزداری و سایر رشته های مورد نیاز در کنار مروجین پهنه حضور خواهند داشت.

وی افزود: باید از ظرفیت بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی در رفع مشکلات و چالش های تولید استفاده شود.

بهادری در این رابطه اظهار کرد: کنترل و مهار مگس میوه در استان از دستاوردهای همکاری مشترک تحقیقات و اجرا بود و بر پایه همین همکاری ها، تاکنون 90 هزار هکتار از شالیزارهای استان بصورت مکانیزه نشا شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: 59 هزار هکتار از مزارع گندم استان با آفات و بیماری ها مبارزه شد و قطعا در سال جهش تولید با افزایش تولید گندم مواجه خواهیم بود.

بهادری تصریح کرد: با همکاری مشترک تحقیقات و کارشناسان فنی، میانگین تولید مرکبات استان به 25 تن در هکتار افزایش یافته که در سال های آتی به 30 تن در هکتار خواهد رسید.

شهیدی فر با بیان اینکه باید به تحقیقات نگاه جدی داشته باشیم و نباید در مسایل و مشکلات، خوداجتهادی داشته باشیم، تاکید کرد: فضای جدید حاکم بر وزارت جهاد کشاورزی، پرداختن به کشاورزی دانش محور و علمی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: طرح یاوران تولید بر همصدایی و هم افزایی اجرا و تحقیقات تاکید دارد و در بستر این فضا، بهره برداران و تولیدکنندگان منفعت می برند.

شهیدی فر با اشاره به اینکه طرح یاوران تولید می تواند همه مشکلات بخش کشاورزی را بررسی و برای آن طرح و ایده عملیاتی ارائه کند، افزود: در این طرح مشارکت و حضور فعالانه همه بخش ها از منابع طبیعی، شیلات و دامپزشکی تا بخش های تخصصی سازمان مورد تاکید است.

مقام عالی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به شکل گیری کمیته های تخصصی دام و طیور، زراعت و باغبانی، شیلات، منابع طبیعی و آب و خاک در طرح یاوران تولید اشاره کرد و گفت: حضور محققین در این طرح باید بسیار پررنگ باشد.

شهیدی فر گفت: نتیجه همه این کارها باید جهش تولید و رضایت کشاورزان و تولیدکنندگان باشد و در این راستا هر مرکز باید 15 روستا را تحت پوشش مستقیم این طرح قرار دهد.

وی تصریح کرد: طرح یاوران تولید بر کمیت، کیفیت و سلامت تولید تاکید دارد و همه اینها باید در کنار هم اتفاق بیفتد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر حفظ زمین، مرتع و جنگل، خواستار محور قرار گرفتن اقتصاد کشاورزی و تولید اقتصادی در طرح یاوران تولید شد.