بابایی کارنامی؛ تسهیلات با سود ۲۷ درصد کمکی به کشاورزان نمی‌کند
بابایی کارنامی؛ تسهیلات با سود ۲۷ درصد کمکی به کشاورزان نمی‌کند
سکان نیوز؛ نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس بیان داشت: تسهیلات با نرخ سود ۲۷ درصد نمی‌تواند به بخش تولید کمک کند و این موضوع به نفع تولیدکنندگان نیست.

علی بابائی کارنامی نماینده مردم ساری و میان‌دورود در نشست جمع‌بندی نظارت میدانی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از مازندران ، گفت: تامین منابع مالی کشاورزان بسیار اهمیت دارد، تسهیلات با نرخ سود ۲۷ درصد نمی‌تواند به بخش تولید کمک کند و این موضوع به نفع تولیدکنندگان نیست.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان حلقه اول تولید هستند، اگر از آنها حمایت نکنیم محصولی برای صادرات وجود ندارد، افزود: متاسفانه در فصل برداشت برنج به نفع مصرف کنندگان به بازار این محصول شوک وارد می‌کنند که این موضوع به نفع تولید کنندگان نیست.

نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه کمیسیون کشاورزی در راستای حوزه کاری خود تلاش‌های خوبی داشته و در این راستا طرح تقویت امنیت غذایی و رفع مانع تولیدات کشاورزی در ۱۵ ماده تصویب شد، ادامه داد: طرح تقویت امنیت غذایی تاثیرات خوبی در زمینه صادرات، بیمه محصولات کشاورزی، خرید تضمینی و سند دار کردن اراضی دارد. در گذشته شورای اقتصاد با نگاه از بالا به پایین قیمت محصولات کشاورزی را تعیین می‌کرد اما در حال حاضر شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی قیمت‌ها را تعیین می‌کند و کفه ترازو در این شورا به نفع تولیدکنندگان است.

وی با تاکید بر اینکه همه کشورهای توسعه یافته در زمینه خرید تضمینی با برنامه عمل می‌کنند، عنوان کرد: جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری پیرامونی کشور خواستار محصولات ایرانی هستند، با صادرات محصولات کشاورزی و تقویت آن می‌توانیم شیرهای صادرات نفت را ببندیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری بیشترین میزان اعتبارات به بخش کشاورزی اختصاص داده شد، اضافه کرد: حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی خواسته صادرکنندگان است و باید از این ظرفیت استفاده شود. اگر محصولات در کمترین زمان ممکن در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد ارزش اقتصادی فراوانی به همراه دارد.

عسکری با تاکید بر اینکه مشکلات باید به صورت میدانی احصاء و در راستای رفع آنها تلاش کنیم، عنوان کرد: طی هفته آینده در کمیسیون کشاورزی نشستی با حضور مسئولین دستگاه‌های اجرایی، بانک‌هاو مسئولین وزارت خارجه در راستای رفع مشکلات صادرات مرکبات برگزار می‌کنیم. در این نشست میزان اعتبار مورد نیاز واحدهای سورتینگ و بسته بندی مرکبات نیز بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۵ درصد از اعتبارات بانک‌ها به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرده که تلاش می‌کنیم این میزان را به ۲۰ درصد برسانیم، گفت: از طریق دیپلماسی اقتصادی و پارلمانی مسائل پیگیری می شود و در قالب تهاتر محصولات می‌توانیم تراز تجاری با برخی کشورها را متعادل کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در زمینه زهکشی اراضی استان مازندران باید معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) با یکدیگر همکاری کنند، تصریح کرد: استان مازندران به عنوان پایلوت زهکشی اراضی کشاورزی تعیین شود.

عسکری با اشاره به اینکه باید بازار هدف صادرات محصولات باغی استان مازندران تعیین و منابع مالی مورد نیاز واحدهای سورتینگ و بسته بندی را تامین کنیم، ادامه داد: در استان مازندران اقدامات خوبی در زمینه سورتینگ مرکبات انجام شده، این موضوع باعث می‌شود تا بازارهای هدف صادرات را حفظ کنیم. برخی بی دقتی‌ها باعث شوک به صادرات محصول کشاورزی شده است.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: نیاز باغداران استان مازندران به کودهای فسفاته و پتاسه و همچنین تراکتورهای باغی تعیین و پیگیری‌های لازم برای تامین آن انجام می‌شود.