با نگاه مهارت محور دانشگاه می تواندکمبود نیروی متخصص جامعه را تامین کند
با نگاه مهارت محور دانشگاه می تواندکمبود نیروی متخصص جامعه را تامین کند
سکان نیوز؛ معاون وزیر علوم اظهار داشت؛ با نگاه مهارت محور می‌توانیم کمبود نیروی متخصص جامعه را جبران کنیم.

به گزارش سکان، معاون پارلمانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در مراسم تکریم و معارفه ریس دانشگاه نوشیروانی شهرستان بابل ضمن قدردانی از زحمات دکتر واثقی ریس اسبق این دانشگاه ابراز داشت: رشد اقتصادی یک جامعه در گرو ارتباط صنعت و دانشگاه و پیشرفت کشور در عرصه تکنولوژی است.ودر این راستا خواستار ارتباط بین دانشگاه وصنعت می باشیم.

دکتر مرتضی فرخی بیان داشت؛ برای رتبه بندی دانشگاه ها از معیارهای کلی پژوهشی، آموزشی، وجهه بین المللی، امکانات و فعالیت های اجتماعی- اقتصادی استفاده می شود. این معیارها دارای شاخص هایی برای خود می باشند که هر یک از آنها دارای ارزش و وزن  مخصوص به خود بوده که در نهایت با محاسبه آنها از اطلاعات خام دریافت شده از دانشگاه ها و اعمال وزن ها و محاسبه مجموع آنها طبق فرمولهایی، وضعیت دانشگاه ها از نظر رتبه بندی معلوم می گرددواین دانشگاه توانسته است معیارهای موجود را کسب نماید ومی تواند به عنوان الگویی در کشور معرفی گردد.

وی تصریح کرد:گاهی ارتباط صنعت و دانشگاه در قالب سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و سازمان‌ها در پروژه‌های علمی اتفاق می‌افتد. حمایت مالی سازمان‌ها می تواند زمینه مناسبی را برای انجام تحقیقات گسترده در حوزه‌های علمی را بوجودآورد .

معاون پارلمانی وزارت علوم و تحقیقات فناوری عنوان داشت: : با همین نگاه مهارت محور می‌توانیم کمبود نیروی متخصص جامعه را جبران کنیم.و مطابق ماموریت گرا بودن آنها، دانشجویان پس از تحصیل به راحتی وارد بازار کار شوند.

وی بیان داشت: برای اولین بار در کشور سامانه نیازها وایده ها به کمک دانشگاه ها راه اندازی شده است که با  ایجاد این بانک اطلاعاتی متمرکز زنجیره پژوهش فناوری و نوآوری تکمیل شده و با هدفمند و نیاز محوری کردن بخش مهمی از فعالیت‌های پژوهشی در جهت رفع نیازها کشور در مسیر توسعه همه جانبه علمی قرار خواهد گرفت؛ در عملیاتی کردن این طرح شده از فن آوری های به روز در حوزه مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، پایگاه داده، شبکه و امنیت بهره برد.

در حال حاضر فرآیند جمع‌آوری نیازها و ایده‌های وزارتخانه‌ها سازمان‌ها و انجمن‌های مختلف به صورت مستقل از یکدیگر انجام می‌شود که یکی از مأموریت‌های سامانه نان فراهم کردن بستری یکپارچه برای کل کشور است. ودرحال حاضر ۵۰۰درخواست ثبت گردیده است.

معاون پارلمانی وزارت علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به تدوام بخشی این کار در جهت توانمندسازی عرصه صنعت افزود:اهداف اصلی اجرای این طرح علاوه بر کاربردی کردن تحقیقات مراکز علمی برانگیختن احساس مشارکت تمام آحاد کشور و ایجاد طوفان فکری ملی در ساختن ایرانی آباد و توسعه یافته است.
فرخی در پایان سخنانش از ریس دانشگاه نوشیروانی شهرستان بابل خواست تا یکی از مهمترین مشکلات این شهرستان را شناسایی کرده ودر جهت رفع آن گام بردارند.
سپس دکترجواد واثقی ریس اسبق دانشگاه نوشیروانی شهرستان بابل ضمن قدردانی از خیرنیک اندیش نوشیروانی که بانی این دانشگاه را بنا نهاد بيان داشت:دانشگاه نوشیروانی شهرستان بابل در حال حاضر توانسته است با کسب شاخص های بین المللی به آرزوی دست نیافتنی چندسال اخیر دست یابد
دکتر جواد واثقی عنوان داشت: رمز موفقیت این دانشگاه در سال‌های اخیر ارائه سند چشم انداز توسعه دانشگاه وتغییر برخی رویکردهای غلط وهمچنین انظباط مالی واخلاقی به عنوان خط قرمز وهمدلی وهمکاری تمام دست اندرکاران دانشگاه بوده است.
دکتر عزیز اله گنجی نیز در این مراسم با اشاره به نیاز جامعه به پروژه محوربودن افزود امید داریم در آینده نزدیک حلقه مفقود شده ارتباط بین دانشگاه وصنعت شناسایی و با ارائه راهکارهای خلاقانه در جهت توانمندسازی شرکت های دانش بنیان گام‌های مثبتی بر داشته شود در این راستا دانشجویان کاربلدی راتحویل جامعه خواهیم دادتا در صورت نیاز مهارت های لازم را برای شروع کسب وکار در دانشگاه ها کسب کرده باشند.