معاون وزیر جهاد کشاورزی؛ مردم مصرف کشمش و خرما را جایگزین شکر کنند
معاون وزیر جهاد کشاورزی؛ مردم مصرف کشمش و خرما را جایگزین شکر کنند
سکان نیوز؛ سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور ما در شرایطی است که می‌توانیم با فرهنگ سازی مناسب از سایر محصولات همچون خرما و کشمش بجای شکر استفاده کنیم که از یک سو به کاهش مصرف و ورادات شکر، و سوی دیگر به بهداشت فردی و سلامت جامعه کمک می‌کند.

علیرضا مهاجر افزود: ایران به دلیل داشتن ظرفیت بالا برای تولید نیشکر و چغندرقند به راحتی می‌تواند با احداث کارخانه‌های صنایع تبدیلی در استان‌هایی مانند خوزستان طی دو سال به خودکفایی برسد.

وی اضافه کرد: مصرف شکر کشور در حال حاضر سالانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است و از این میزان حدود ۱.۶ تا ۱.۹ میلیون تن در ایران تولید می‌شود که این کمبود را می‌توان با ایجاد کارخانه‌های جدید، و افزایش راندمان تولید حل کرد.

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه راه اندازی کارخانه‌های قند معمولا به سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد، گفت: ساخت یک کارخانه قند بسته به ظرفیت آن حداقل حدود هزار تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و ما از بنیاد مستضعفان خواسته ایم در این حوزه ورود کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هزینه راه اندازی کارخانه‌های قند طی ۵ سال فعالیت کارخانه بازگرداننده می‌شود، گفت: ما می‌توانیم با افزایش تولید شکر علاوه بر ایجاد امنیت غذایی صد درصدی در این حوزه، صادرات هم داشته باشیم.

مهاجر در خصوص اینکه ایران کشوری کم آب است و تولید چغندرقند و نیشکر مصرف آب بالایی دارد، گفت: وزرات جهاد برنامه ریزی کرده تا چغندر به جای بهار و تابستان در پاییز و زمستان با کمک نزولات جوی و به اصطلاح استفاده از آب سبز تامین شود.

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با هشدار اینکه سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلو گرم بیشتر از میانگین جهانی است، بر لزوم فرهنگ سازی مناسب و اطلاع رسانی بیشتر از زیان‌های مصرف زیاد شکر، با کمک وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و رسانه‌های جمعی تاکید کرد و گفت: سرانه جهانی مصرف شکر سالانه ۱۸ کیلوگرم است، اما این عدد در ایران متاسفانه ۲۷ کیلوگرم است.

وی در پایان افزود: کشور ما در شرایطی است که می‌توانیم با فرهنگ سازی مناسب از سایر محصولات همچون خرما و کشمش بجای شکر استفاده کنیم که از یک سو به کاهش مصرف و ورادات شکر، و سوی دیگر به بهداشت فردی و سلامت جامعه کمک می‌کند.