عرق سرد موانع توسعه گردشگری بر پیکره شهرستان بابل
عرق سرد موانع توسعه گردشگری بر پیکره شهرستان بابل
سکان نیوز؛ شهرستان بابل باوجود داشتن پتانسیل های بالای گردشگری نیاز به تامین زیر ساخت های مناسب در راستای افزایش جذب گردشگر دارد.

به گزارش سکان، از جمله این زیر ساخت ها می توان به تامین امکانات مناسب برای توریسم درمانی، تامین هتل و ساخت مکان های تفریحی، تامین وسایل حمل و نقل با کیفیت، توسعه سیستم های ارتباطی و خدمات رزرواسیون (رزرواسیون آنلاین)، احیا و بازسازی مناطق گردشگری (مانند کاروانسراهای قدیمی) اشاره کرد.حال هرچند که ریس ميراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بابل عنوان می کند که شهرستان بابل در حال حاضر جایگاه خوبی را کسب کرده است اما با توجه به ظرفیت های موجود صنعت گردشگری دراین شهرستان مغفول مانده است.

تبلیغات در حوزه گردشگری کمرنگ است
شهرستان بابل دارای بازارهای هفتگی مختلفی است که در ایام هفته در مناطق مختلف در این شهرستان برگزارمی شود.
پنجشنبه بازار گلیا شهرستان بابل نیز از جمله بازار هفتگی این شهرستان است که مرکز خرید بسیاری از اهالی حوزه دهستان سجادرود و همچنین روستاهای اطراف وگردشگران منطقه می باشد.
این بازار در حاشیه ی رودخانه ی سجادرود و روستای کوهپایه سرا برگزار می شود.در این بازار فروشندگانی از نقاط مختلف بندپی و شهرستان بابل مشغول فروختن محصولات ارگانیک خود می باشند.در پنج شنبه بازار ؛محصولات بسیاری از قبیل سبزیجات،میوه،لوازم خانگی،مرغ و خروس محلی و بسیاری دیگر از محصولاتی که در دیگر بازارهای مشابه موجود می باشد خرید و فروش می شود. اما تفاوت این بازار با دیگر بازارهای مشابه میوه های محلی وبومی آن منطقه چون شاهی محلی وآغوزک تا خیار وگوجه ارگانیک وتمشکهای جنگلی در آن است تاصنایع دستی چون جاجیم ولاون وکناره هایی که حاصل دسترنج بانوان هنرمند این منطقه می باشددر آن مشاهده می شود که باعث جذب توریست در این بازار گردیده است.

محمد علیزاده و همسرش از جمله گردشگرانی هستند که این بازار زیبا را برای رفع مایحتاجشان انتخاب کردند.
مزاحم وقتشان می شوم تا از جاذبه های توریستی این شهرستان وچالشهای توسعه این صنعت از آنان بپرسم محمد علیزاده ضعف تبليغات رااز جمله معضلات حوزه گردشگری می داند ومی گوید شهرستان بابل به علت سبقه تاریخی بارفروش بودنش ؛دارای بازارهایی متنوعی است که می تواند یک امتیاز برای جذب توریست در این شهرستان باشد تا برای تهیه مایحتاج موجود به این شهرستان سفر کند اما متاسفانه به علت ناشناخته بودن چنین بازارهایی کمتر به آن توجه شده است و در ابتدا این ضعف را باید به رسانه های شهرستان وارد نمود که به این بازارها نپرداخته است.

فقدان شناسنامه تفریحی در شهرستان
مقصد بعدی کلبه های جنگلی عمورشید است که سرمایه گذار با فراهم آوردن رستوران های جنگلی وامکانات رفاهی اش توانسته است دسترسی به جاذبه های توریستی چون کوه وجنگل را در اختیار گردشگران قرار دهد فضایی بکربا غذاهای سنتی که به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به هموطنان می باشد دانشجوی فریدونکناری که شب رادر این مکان بکر گذارنده بود با انتقاد از نبود شناسنامه های تفریحی در این شهرستان ابراز داشت :حیف است که چنین مکانهای تفریحی از دید هموطنان مغفول بماند وباید جاذبه های بکر توریستی در این شهرستان نیز مانند رامسر وچالوس در شناسنامه ای تفریحی در اختیار عموم قرار گیرد ومی توان به راحتی با راه اندازی یک سایت جاذبه های بکر توریستی آن را در اختیار گردشگران قرار داد تا برای تجربه یک حس زیبا؛ این شهرستان را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نمایند.
امیرفضلی بیان داشت؛ گاهی معرفی مکان های بکر بهترین راهکار در جذب توریست خواهد بود البته این مستلزم آموزش می باشد که وجود گردشگرباعث از بین رفتن آن جاذبه نشود.

عدم حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش گردشگری
براری سرمایه گذار کافه سنتی صدر اعظم است که توانسته با جذب سرمایه گذار غیر بومی خانه آقاجان نسب را به سبک تاریخی مرمت و بازسازی کند وحال با بهره برداری از این مکان به عنوان کافه سنتی باعث جذب توریست در شهرستان شود.

براری مدیر کافه سنتی صدر اعظم در گفتگویی ابراز داشت:از جمله مشکلات موانع توسعه صنعت گردشگری در شهرستان بابل نبودمشوق ها و حمایت های قانونی از سرمایه گذارمی باشد.

وی با انتقاد از برخی قوانین دست وپا گیردر بخش گردشگری چون مجوزهای گردشگری و ضعف در برخی از قوانین موجود در این حوزه عنوان داشت : گاها برخی از مسئولان به جای حمایت از سرمایه گذار اسباب دافعه سرمایه گذار را برای سرمایه گذاری دراین شهرستان فراهم می آورند که این امر باعث نارضایتی سرمایه گذار برای ورود به این صنعت می شود.

براری تصریح کرد:نباید اختلاف در اجرای برخی از قوانین به صورت سلیقه ای باعث دفع توریست گرددتا سرمایه گذار رقبت خودرا برای ورود به این صنعت از دست دهد.

وی اذعان داشت:اگر مجموعه ای به علت‌های جزئی چند بار در سال بسته شود باعث دلسردی وضرر سرمایه گذار می شود که سرمایه گذار رقبت خودرا برای سرمایه گذاری در آن مجموعه از دست خواهد دادودافع یک سرمایه گذار به نفع شهرستان نخواهد بود.

دهستانی رئیس ميراث فرهنگي و گردشگری شهرستان بابل در گفتگویی ابرازداشت؛ حال با توجه به اینکه صنعت گردشگری به عنوان یکی از اولویت های اصلی کشور شناخته شده است می طلبد در حال حاضر که این شهرستان به عنوان یک مقصد گردشگری در نظر گرفته شده است مسئولین ارشد شهرستانی با ریل گذاری درست نگاه ویژه تری نسبت به این حوزه داشته باشند.

وی با اشاره به انعطاف پذیری بیشتر نسبت به این حوزه بیان داشت برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاری بایددربرخی از استعلام هاوواگذاریهایی نگاه ویژه تری صورت گیرد تا میل به سرمایه گذاری در شهرستان افزایش یابد.
وی بیان داشت:شهرستان بابل دارای ظرفیت های خوبی در حوزه گردشگری است که متاسفانه در سالهای اخیر مغفول مانده است واین در حالیست که این شهرستان با دارابودن بیش از هزار آب بندان وتالاب به شهر تالابها معروف است که برای این شهرستان دارای اهمیت می باشد.
وی افزود : شهرستان بابل با دارا بودن جنگلهای هیرکانی وارتفاعاتی در جنوب وهمچنین جنگلهای بندپی و رودخانه های مختلف جاذبه های خوبی برای جذب توریست دارد که متاسفانه در سال‌های اخیر کمتر به آن توجه شده است.
ریس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بابل علت عقب ماندگی صنعت گردشگری در شهرستان راعدم همکاری بین دستگاهی در حوزه گردشگری در سال‌های اخیر عنوان کرد وبیان داشت: گردشگری یک امر فرابخشی است که باید تمام زیر ساختها با همت همگان فراهم شود تا موانع موجود برای سرمایه گذار برطرف شود .

وی تصریح کرد در حال حاضر این شهرستان توانسته با ایجاد ۲۵۰ مجوز در خانه مسافر و۱۵ مجوز بوم گردی وایجاد شور وانگیزه بین روستاییان برای استفاده از ظرفیت های روستایی در جنوب شهرستان وساماندهی خانه مسافردر منطقه فیل بند وییلاقی جایگاه خوبی را در حال حاضر نسبت به سالهای اخیر در شهرستان بابل کسب نماید
حال امید داریم با همدلی همگان در جهت رفع موانع و توانمندسازی در حوزه گردشگری؛ این شهرستان بتواند در سال های آتی جایگاه مناسبی را کسب نماید تا ما شاهد بی مهریهایی در این حوزه نباشیم.

  • نویسنده : صدیقه قربان نیا