به گزارش سکان نیوز/عبدالرحمن زاغی با اشاره به اهمیت مدیریت کرم ساقه خوار برنج، گفت: کرم ساقه خوار برنج یکی از آفات مهم برنج است که دارای 2 تا 3 نسل در سال است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه این آفت در نسل اول باعث مرگ جوانه مرکزی گیاه برنج و در نسل دوم باعث سفید شدن خوشه می شود، افزود: این آفت در صورت عدم مدیریت مناسب می تواند خسارت اقتصادی به محصول وارد کند.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از خسارت احتمالی، مبارزه با این آفت در قالب روش های مبارزه تلفیقی توصیه و تاکید می شود.
زاغی با بیان اینکه مبارزه زراعی و مکانیکی یکی از روش های مبارزه با این آفت است، تصریح کرد: مبارزه مکانیکی شامل حذف علف های هرز داخل و حاشیه مزارع، استفاده از ارقام مقاوم، تغذیه مناسب و استفاده از کودهای حاوی سیلیس برای افزایش مقاومت گیاه برنج، حذف بوته های آلوده (بوته هایی که غلاف برگ آنها به رنگ قهوه ای یا طلایی شده اند) هنگام وجین اول یا دوم در کاهش آلودگی های نسل بعد بسیار تاثیر گذار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما علیه تخم کرم ساقه خوار را از راه های دیگر مبارزه با این آفت برشمرد.
این مسوول اظهار کرد: برای مبارزه شیمیایی با کرم ساقه خوار برنج در اراضی شالیزاری در محدوده زمانی مشخص شده از سوی کارشناسان حفظ نباتات و در صورت محرز شدن میزان آلودگی که منجر به خسارت اقتصادی شود، می توان از سموم زیر به میزان توصیه شده در نسل اول شامل گرانول دیازینون 10 درصد به میزان 15 کیلوگرم درهکتار، گرانول ریجنت 0.2 درصد به میزان 20 کیلوگرم در هکتار و گرانول پادان 4 درصد به میزان 30 کیلوگرم در هکتار استفاده کرد.
وی با تاکید بر خودداری از مصرف سموم توصیه نشده و یا گرانولپاشی در خارج از محدوده زمانی تعیین شده، تصریح کرد: به منظور تاثیر مطلوب گرانول مصرفی، ارتفاع آب مزرعه را به میزان 3 تا 5 سانتیمتر تنظیم و سپس ورودی و خروجی آب را بسته و تا 48 ساعت آینده از آبیاری مزرعه جلوگیری شود.
زاغی افزود: در صورت عدم امکان مدیریت آب در مزرعه، می توان از سموم مایع نظیر دیازینون 60 درصد بمیزان 1.5 لیتر در هکتار برای محلولپاشی استفاده کرد.
وی در خاتمه با تاکید به اینکه کشاورزان سموم توصیه شده را از فروشگاه های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور خریداری کنند، گفت: کشاورزان شالیکار برای کسب اطلاعات و راهنمائی های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی منطقه مراجعه کنند.
- نویسنده : 1161