صندوق کارآفرینی امید سال گذشته ۱۲.۵ همت تسهیلات پرداخت کرد
صندوق کارآفرینی امید سال گذشته ۱۲.۵ همت تسهیلات پرداخت کرد
سکان نیوز: مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ایجاد یا تثبیت کسب و کارهای خرد در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

محسن ضیایی در نشست خبری به مناسبت روز ملی کارآفرینی اظهار داشت: کارآفرینی فقط به معنی ایجاد کسب و کار نیست، بلکه خلق فرصت و افزایش امید و اعتماد است. هر کارآفرین موفق می‌تواند منشأ تحول در زندگی دیگران هم باشد.

وی افزود: سال گذشته تعداد تفاهمنامه‌های اشتغال زایی میان صندوق کارآفرینی و دستگاه‌های اجرایی با رشد ۱۱۴.۶۱ درصدی همراه بود. مانده تسهیلات نزد چرخه کارآفرینی حوزه کسب و کارهای خرد و کوچک نیز ۳۵ درصد رشد داشت و به بیش از ۳۱.۱ همت افزایش یافت.

ضیایی، تسهیلات پرداختی در سال گذشته را با رشد حدود ۵۰ درصدی عنوان و تاکید کرد: تسهیلات پرداختی از ۸.۳ همت در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۲.۵ همت در سال ۱۴۰۴ رشد کرد. ۳۲ هزار و ۷۶۶ فقره تسهیلات اعطا شد که به ایجاد فرصت شغلی منجر شد؛ بر این اساس به طور متوسط به ازای هر فقره تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید ۱.۶ شغل جدید ایجاد و یک شغل تثبیت شده است. این در حالیست که میانگین تسهیلات این صندوق ۴۶۰ میلیون تومان بوده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با تاکید بر اینکه سهم استان‌های کم برخوردار از تسهیلات این صندوق بیش از ۳۴ درصد افزایش یافته، گفت: ۴۷ درصد از تاثیرات صندوق کارآفرینی امید به زنان کارآفرین اختصاص یافته است که سهم زنان استان‌های سیستان و بلوچستان ۶۵ درصد، فارس ۵۳ درصد و کهگیلویه و بویراحمد ۵۴ درصد بوده‌است.

به گفته ضیایی، با وجود شرایط جنگ تحمیلی سوم شاخص مطالبات غیرجاری صندوق کارآفرینی امید (NPL) فقط ۲.۶ درصد بوده است که نشان می‌دهد کارآفرینان کسب و کارهای خُرد و کوچک نسبت به بازپرداخت به موقع اقساط تسهیلات اقدام کرده‌اند.

وی با تشریح فرآیند معرفی کارآفرینان برای دریافت تسهیلات اظهار داشت: افرادی که قصد استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه را دارند، ابتدا به سامانه کات مراجعه و ثبت‌نام می‌کنند و سپس درخواست آنها به صندوق امید ارجاع داده می‌شود؛ صندوق نیز ضمن بررسی طرح مورد نظر، درخواست ها را به شعب شهرستانی ارجاع می دهد اما اگر میزان تسهیلات از سقف مورد نظر بالاتر بود، در ستادهای مرکزی استانی و یا ستاد اصلی صندوق بررسی می شود.

وی متوسط تسهیلات پرداختی صندوق کارآفرینی امید را ۴۶۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: اعطای تسهیلات به مشاغل خانگی و کسب‌وکارهای خُرد وظیفه اصلی این صندوق است و به همین دلیل پرداخت تسهیلات بالای ۱۰ میلیارد تومان بسیار اندک بوده است.

ضیایی با اشاره به نظارت بر روند راه اندازی کسب و کارها از سوی صندوق از طریق سامانه ثامن خاطر نشان کرد: هدف از تسهیلات پرداختی این صندوق، ایجاد اشتغال است و به همین دلیل کمتر از ۱۰ درصد از کل تسهیلات اعطایی به تسهیلات معیشتی اختصاص دارد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با تاکید بر اینکه این صندوق یک نهاد توسعه‌ای و حمایتگر بوده و نقش و کارکرد اجتماعی نیز دارد، افزود: تسهیلات پرداختی به متقاضیان اغلب در بخش هایی است که بانک های تجاری و تخصصی کمتر به آن ورود می کنند.

وی پرداخت تسهیلات به صندوق های خرد محلی را از دیگر اقدامات انجام شده این صندوق برشمرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۶۳۴۰ صندوق خُرد محلی داریم که تسهیلات خوبی به آنها پرداخت شده است.

ضیایی سهم بخش های نوآورانه از تسهیلات پرداختی را ۵۴۸ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: صندوق کارآفرینی امید از سال ۱۴۰۰ به بعد حمایت از بانوان کارآفرینان را نیز در دستور کار قرار داده است به طوری که ۴۷ درصد از تسهیلات صندوق به این قشر اختصاص دارد که اغلب جزو بانوان روستایی و عشایری هستند و پرداخت تسهیلات اشتغال به این قشر به معیشت خانوارهای آنان نیز کمک می کند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره عملکرد این صندوق از ابتدای امسال نیز گفت: ارزش تفاهم‌نامه‌های مشارکت در اشتغالزایی میان این صندوق‌ها با ۹ دستگاه اجرایی ۲۳۶۱ میلیارد تومان بوده و مبلغ تسهیلات پرداختی نیز در ۴ ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۳۲ درصد (۳۱.۹ درصد) رشد داشته است.

ضیایی خاطر نشان کرد: تسهیلات اعطایی در چهار ماهه امسال به ایجاد یا تثبیت بیش از ۱۷ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی منجر شده است.