غلامرضا مرحبا ، درباره اهمیت کاهش یارانه انرژی برق مشترکان پرمصرف، اظهار داشت: در این حوزه باید به دو محور اشاره کرد؛ منطقا کاهش یارانه انرژی برق مشترکان پر مصرف امری صحیح است، حال چرا وضعیت باید اینگونه باشد؟ البته این موضوع فقط درحوزه برق نیست بلکه در بسیاری از حوزههای حاملهای انرژی که امروزه مورد مصرف مردم است، شاهد این مشکل هستیم.
وی افزود: متاسفانه برای مصرف برق، عدهای خاص یارانهای را از جیب مردم پرداخت میکنیم، اما یکی از دلایل اینکه چرا هنوز این روند ادامه دارد، این است که ما نتوانستیم راه مناسبی برای مدیریت این حوزه پیدا کنیم، به عنوان مثال ما در حوزه بنزین موضوع یارانه و کارت سوخت را تجربه کردیم که البته با افزایش قیمت بنزین شاهد برخی تبعات سیاسی و اجتماعی بودیم، این نشان دهنده این است که ما نتوانستیم راه حل مناسبی برای مدیریت وضعیت مشترکان پرمصرف حامل های انرژی و مشترکانی که مصرف معمول دارند پیدا کنیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اگر امروز سرمایههای ملی را تلف میکنیم و یارانهای را از جیب همه مردم پرداخت کنیم، دلیل آن است که ما نتوانستیم راه حلی پیدا کنیم که رضایت مردم را جلب کند، اگر میخواهیم در حوزه برق هم راهکار پرداخت یارانه بنزین را پیش بگیریم باز هم تبعات اجتماعی و سیاسی را شاهد خواهیم بود، بر همین اساس باید سریعا راه مناسبتری پیدا کنیم تا این مسئله رفع شود.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: درست است مجلس به تنهایی متولی این حوزه نیست، وزارت نیرو، سازمان هدفمندی یارانهها و به صورت کلی هر سه قوه درگیر این مسئله هستند و باید توجه کنیم این موضوع بیشتر یک بحث حاکمیتی است تا مسئلهای که صرفا به یک قوه مربوط باشد.
مرحبا همچنین بیان کرد: مجلس هم در این مسیر همراه است، هرگاه دولت لایحهای در این حوزه ارائه کند ما در مجلس توجه خواهیم داشت که باید این مسئله را مدیریت کنیم، اما تاکنون نه لایحهای نه راه حلی ارائه شده است؛ اینکه مجلس بخواهد خود برای چنین مسئله مهم و گستردهای طرح ارائه کند هم صحیح نیست، لذا معتقدم باید لایحه جامعی ارائه شود تا مجلس هم در این مسیر با نگاهی ویژه به بررسی بپردازد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: برای شناسایی مشترکین پرمصرف برق و کاهش یارانه انرژی آن ها نیازمند قانون هستیم که البته اقدام وزارت نیرو را میطلبد، خود وزارت نیرو نمیتواند به تنهایی این مشترکین را شناسایی کند و این اقدام را انجام دهد چرا که در این حوزه نیازمند قانون و فراهم ساختن بسترها هستیم.
مرحبا در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: هر روز که در این حوزه تاخیر میکنیم خیانت به منافع ملی کشور است، در هر صورت منابع همیشه محدود و مصارف متعدد هستند، این منابع محدود باید بر اساس عدالت اجتماعی به مصارف عمومی اختصاص داده شود تا رضایتمندی عموم جامعه حاصل شود.
وی در خاتمه عنوان کرد که درباره قطعیهای برق هم که پیشتر شاهد آن بودیم مسئله فقط به دلیل آن چند درصد مشترکین پر مصرف نیست بلکه آنها درصد کمی را از علل قطعی برق تشکیل میدهند، اگر هم در این خصوص سخن میگوییم برای این است که ما باید منابع را به صورت بهینه مدیریت بهینه کنیم، اما مسئله کمبود برق و انرژی بیشتر به فرسودگی شبکهها و نیروگاهها مربوط است؛ بنابراین نیازمند سرمایهگذاری مناسب و به روز سازی نیروگاهها و شبکههای انتقال هستیم.