تقریباً از هفته نخست اسفند و از همان ابتدای ورود این ویروس بود که فضای مجازی غرق فداکاری جامعه پزشکی شد و به خاطر حساس بودن کار آنها و جانفشانی برای حفظ سلامت مردم و جامعه به مدافعان سلامت نام گرفتند
بیتردید نقشآفرینی پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران سختکوش در درمان بیماران مبتلا و نیز تلاش در جهت ریشهکنی و مبارزه با ویروس کرونا آنقدر ستودنی و والاست که قلم از بیان این جانفشانیها قاصر است؛ سفیدپوشان دلسوزی که شبانهروز برای کمک به هموطنان بیمار، عاشقانه تمام هستی خود را نثار نظام سلامت کردند.
در این میان گروههای دیگری هم خودجوش برای سلامت مردم دست به کار شدند و با در نظر گرفتن اهمیت موضوع آمدند تا بار دیگر روحیه جهادی و فرهنگ بسیجی را برای نسل امروز معنا کنند.
پاکسازی معابر شهری تا حضور دردل روستاها
گندزدایی معابر شهری اقدام عملی و منطقی برای پیشگیری است و درکنار شهرداریها ودهیاری ها، گروههای جهادی درچند هفته گذشته شبانهروز در امر پاکسازی، گندزدایی و ضدعفونی محیط شهری به یک ستون اصلی و تأثیرگذار تبدیل شده و پای کار هستند.
در واقع گروههای جهادی پایگاههای مختلف بسیج بهمنظور حفظ سلامتی شهروندان در کنار مردم حضور دارند؛ خود را سپر بلای آنان میکنند تا مردم همچنان مانند روزهای عادی به زندگی ادامه دهند.
گروه جهادی “حاج قاسم سلیمانی” که شامل چندین گروه از بسیجیان داوطلب محلات شهرآمل هستند، هرشب با تحویل ماده خالص آب ژاول، در خیابانهای اصلی و محل پرگذر، کیوسکها، دکمههای عابربانک و معابر پرتردد شهری اقدام به شستشو با مواد ضدعفونی میکنند، بهگونهای که سهم مؤثری در مهار کرونا بر عهده دارند.
هرخانه یک کارخانه
اما درکنار همه این اقدامها که برخیها این روزها را به نوعی یادآوری وتداعی کننده پشتیبانیهای مردمی دردوران جنگ هشت سال دفاع مقدس میدانند، برخیها در بسیجیان حوزههای مقاومت خواهران سپاه ناحیه در شهرستان آمل در راستای اقدامات مقابله با کرونا و در اقدامی خودجوش و جهادی اقدام به تهیه وتولید کارگاههای خانگی ماسک وکاورهای پزشکان، پرستاران وکادر درمانی بیمارستانهای این شهرستان کردند.
این طرح به ابتکار سپاه ناحیه شهرستان آمل و درپی اعلام آمادگی بانوان بسیجی و دیگر صنوف این شهرستان برای تولید ماسکها وکاورهای درمانی بیمارستانهای ومراکز بهداشتی ودرمانی این شهرستان، با تأمین مواد اولیه برای ” طرح هر خانه یک کارخانه” اجرایی شد.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آمل گفت، در راستای اجرای طرح ” هر خانه، یک کارخانه” تاکنون ۵۰ کارگاه تولیدی کوچک به همت بانوان دراین شهرستان فعال شده است.
سرهنگ جابرعسگری افزود: از سوی سپاه ناحیه شهرستان آمل به عنوان نهاد پشتیبان این طرح، پارچه ودیگر ملزومات تهیه ماسک، کاور وگان درمانی تحویل مجریان این طرح داده میشود و درپایان هر روز ملزومات آماده برای توزیع درمراکز درمانی تحویل سپاه ناحیه شهرستان میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه از این طرح در سطح شهرستان استقبال بسیار خوبی شده وبه همت تلاش بی وقفه این بانوان توانستند بخشی از نیاز ملزومات بیمارستانی را تأمین کند.
راه اندازی بزرگترین خط تولید ماسک وکاورهای بیمارستانی درآمل
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آمل همچنین به افتتاح بزرگترین خط تولید ماسک وکاورهای بیمارستانی در راستای تأمین پوششهای مراقبتی بیمارستانها ومرکز بهداشتی در دانشکده فنی وحرفه دخترانه توحید این شهرستان خبر داد وگفت: با همکاری مدیریت این دانشکده، چهار کارگاه تولید ماسک، کاور وگان های کادر بیمارستان ومرکزبهداشتی شهرستان با حضوربیش از ۳۰ نفر از بانوان عضو گروههای جهادی بسیج زنان شهرستان راه اندازی شده است.
وی، ظرفیت تولید روزانه این کارگاه را حدود ۳ هزار عدد ماسک و حدود ۱۰۰ دست کاور وگان های پزشکان وپرستاران با نیازسنجی که سوی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان اعلام کرد وگفت: با توجه به استقبالی که ازاین طرح شده، بیش از ۱۱۰ نفر نیز به عنوان داوطلب همکاری برای دوخت ماسک وکاور درنوبت انتظار قراردارند.
فرمانده سپاه ناحیه آمل، یکی از کمبودهای این بخش را چرخ خیاطی عنوان کرد وگفت: خوشبختانه هیچ کمبودی درتامین پارچه ومواد اولیه وجود ندارد، اما شهروندان وخیاط ها در شرایط فعلی میتوانند با چرخهای خود به این گروهها کمک بسیار مهمی داشته باشند.
نقش مهم بسیج سازندگی در بسیج گروههای جهادی
سرهنگ عسگری به نقش مهم وتاثیرگذاربسیج سازندگی را در بسیج گروههای جهادی مهم ارزیابی کرد و گفت: بسیج سازندگی با هدف استفاده از ظرفیتهای مردمی، قرارگاه جهادی برای مبارزه با کرونا را تشکیل داده که معادل آن در سپاه ناحیه شهرستان نیزشکل گرفته است.
وی اضافه کرد: در این قرارگاه از ظرفیت اقشار مختلف استفاده میشود و تا به امروز بسیج دانشجویی، بسیج اصناف، بسیج جامعه پزشکی و بسیج کارگری پای کار آمده و خدماتی ارائه دادهاند.
امیدآفرینی به مردم برای کرونازدایی
فرمانده سپاه ناحیه آمل، با بیان اینکه علاوه بر ظرفیتهای پزشکی قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا باید به ظرفیت تولید اقلام بهداشتی در آن اشاره کرد، یادآور شد: افرادی که تخصص پزشکی ندارند و رشته تحصیلیشان چیز دیگیری است، در حوزه تولید و توزیع اقلام پزشکی و بهداشتی فعال هستند و همچنین به خانوادههای مستعد کمک و رسیدگی میکنند.
سرهنگ عسگری یادآورشد: رویکرد اصلی قرارگاه، کمک به عادیسازی شرایط و ایجاد امید در میان مردم است، و همه اقداماتش تحت نظر و با هماهنگی وزارت بهداشت است.
دانشجویان فارغ التحصیل درکنار گروههای جهادی
رئیس دانشکده فنی حرفهای دخترانه توحید آمل هم دراین زمینه گفت، که این دانشکده به لحاظ برخورداری از امکانات کارگاهی و تدریس رشتههای طراحی دوخت وطراحی پوشاک، درپی شیوع ویروس کرونا همه امکانات وتوانمندی های خود را برای برطرف کردن نیازهای بخش درمانی شهرستان دراختیار قرار داده است.
مریم عابدی افزود: بیشترخانم هایی که دراین گروههای جهادی اکنون مشغول به تهیه ماسک، کاور وگان های پزشکان وپرستاران هستند، دانشجویان فارغ التحصیل این واحد هستند که خوشبختانه اکنون به مرحله توانمندی در تهیه وعرضه تولیدات خودشان رسیدند.
وی یادآورشد که فرایند تولید این مجموعه تا عادی شدن وکنترل کامل ویروس کرونا ادامه خواهد داشت.
در روزهای اخیر موجی از همدلی و مهربانی بین اقشار مختلف مردم مازندران برای شکست کرونا شکل گرفته است و این ویروس چموش با رعایت توصیههای بهداشتی، همدلی و مهرورزی قطعاً از پای درخواهد آمد.