به گزارش سکان نیوز، دهم اردیبهشت ماه امسال رهبر معظم انقلاب با آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند. در ابلاغیهای که ایشان به هیئت دولت داشتهاند، ضمن ابراز گلایه از تأخیر ۱۵ ساله در واگذاری سهام عدالت به دارندگان این سهام، سه شرط اصلی برای اجرای این فرآیند تعیین کردهاند که شامل این موارد میشود: «۱. تعیین محدوده زمانی برای امکان خرید و فروش از سوی دارندگان این سهام عدالت در بازار سرمایه، ۲. ورود شورای عالی بورس برای تدوین آئین نامه نحوه آزادسازی سهام عدالت ۳. شورای عالی بورس موظف است که زمینه ماندگاری سهام موجود در شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت در بازار سرمایه را فراهم کند».
سهام عدالت که در تاریخ آبان ۸۴ در هیئت دولت نهم تصویب و در آبان همان سال اجرایی شد، تحت اساسنامه شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت آغاز به کار کرد و به ۴۹ میلیون نفر از اقشار مختلف از ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان واگذار شد؛ اما در ۱۵ سال گذشته دولتهای دهم، یازدهم و دوازدهم زمینههای آزادسازی آن را فراهم نکرده بودند که مورد اعتراض رهبر انقلاب قرار گرفت.
آنگونه که حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس عصر روز چهارشنبه گفته، از امروز، ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ افرادی که روش انتخاب مستقیم را انتخاب کردهاند، در صورت داشتن کد بورسی میتوانند نسبت به معامله ۳۰ درصد سهام خود اقدام کنند.
بر اساس اعلام حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت و مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی، مابقی سهام در طول یک سال آینده به تدریج آزادسازی میشود.
فهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال با شروع آزادسازی، آیا سازمان بورس فکری برای ایجاد نشدن صف فروش سهام و به تبع آن ریزش احتمالی قیمت پیش بینی کرده یا خیر، گفت: به نظر بنده افرادی که اصطلاحاً بورسباز نیستند تمایل دارند سهام عدالت خود را نگه دارند؛ اگر ده سال پیش سهام یک میلیون تومانی خود را میفروختند امروز سهامشان این ارزش را نداشت لذا برای ده سال آینده هم وضعیت به همین صورت است بنابراین دلیلی برای فروش وجود ندارد.
فهیمی ادامه داد: عرضههای سهام عدالت بازار بورس را تحت تأثیر قرار نخواهد داد بلکه تعادلی بین عرضه و تقاضا ایجاد میکند.