به گزارش سکان ، بیش از ۳ سال از معطلی گزارش هیئت تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز میگذرد اما هنوز این گزارش مهم در صف طرحها و لوایح مجلس باقی مانده است. همین مسئله موجب اعتراض برخی نمایندگان مجلس و گروههای مختلف از جمله اصناف، تشکلهای دانشجویی و گروههای فعال در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده است.
داود گودرزی، دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی در نامهای مهم به اعضای هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیته تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انتقادات و سؤالاتی را از نحوه رسیدگی به موضوع قاچاق در مجلس و معطلی گزارش کمیته تحقیق و تفحص مطرح کرد.
متن کامل این نامه به شرح ذیل است:
اعضای محترم هیئترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
اعضاءمحترم کمیته تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز
با احترام؛ همانگونه که مستحضرید قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دیماه سال ۹۲ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در اسفند ۹۲ توسط رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی ابلاغ گردید و متاسفانه با تأخیر چند ساله در سالهای ۹۵ و ۹۶ آییننامههای اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد ولی اجرای این آییننامهها نیز با تعلل و کمکاری دستگاهها مواجه شد.
در جلسه مورخه ۰۳/۰۹/۱۳۹۵ صحن علنی مجلس، تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق تصویب و در جلسه ۱۳۹۵/۰۹/۲۳ کمیسیون اقتصادی، اعضاء کمیته تحقیق و تفحص از قاچاق انتخاب شدند.
طی ۳ سال و نیم گذشته بارها و بارها پایان تحقیق و تفحص اعلام شده و رئیس کمیته تحقیق و تفحص، اعضاء آن و روسای کمیسیون فعلی و سابق اقتصادی مکرراً اعلام نمودهاند که گزارش بهزودی در صحن علنی قرائت میشود ولی در عمل اتفاقی نیفتاد که با توجه به دخالتهای غیرطبیعی در قرائت گزارش، آقای کریمی عضو کمیته تحقیق و تفحص از ابتدای سال گذشته بخشهایی از گزارش را قرائت و تخلفات برخی از دستگاهها از قانون مبارزه با قاچاق مانند گمرک و اتاق بازرگانی و حجم قانونگریزی و … را مطرح نمودند.
با پیگیریهای فراوان رسانهها، تشکلهای دانشجویی و کارگری، تولیدکنندگان، اصناف، کارشناسان و… در سال گذشته مجدداً اعضاء کمیته چندین بار وعده قرائت گزارش را دادند و آقای نوروزی در برنامه تلویزیونی متن و حاشیه در تاریخ ۱۱/۱۰/۱۳۹۸ به همه مردم وعده قرائت گزارش را داد که باز هم وعدههای دادهشده عملیاتی نشد.
در اظهارات برخی نمایندگان به سنگاندازی و مانعتراشی دستهای پنهان برای عدم قرائت گزارش و دخالت دستگاههای متخلف اشاره میشود که در این خصوص چند سؤال جدی وجود دارد:
علت تعلل ۳ ونیم ساله و عدم جسارت برای پیگیری گزارش و برخورد قاطع با عوامل قاچاقچی و قاچاق ساز چیست؟
دستهای پنهان که مانع قرائت گزارش شدهاند چه کسانی هستند؟
چرا گزارش به جای اینکه در صحن علنی قرائت شود برای متخلفین قرائت شده که سنگاندازی نمایند؟ و به خود اجازه دخالت و جرحوتعدیل گزارش را بدهند؟
لذا بهترین اقدام در روزهای پایانی مجلس دهم پایان دادن به این شبهات و ابهامات است و قرائت این گزارش بهصورت کامل، میتواند حداقل کاری باشد که نمایندگان مجلس در این شرایط برای مبارزه با قاچاق کالا انجام دهند.
داود گودرزی
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی