مراسم تحلیف آیتالله سیدابراهیم رئیسی به عنوان منتخب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (پنجشنبه) ساعت 17 در محل مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و در این مراسم سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران با ادای سوگند در مجلس، رسما کار خود را در قوه مجریه آغاز خواهد کرد.
پس از انتخابات ریاستجمهوری چند مراسم طبق قانون اساسی برگزار میشود، مراسم تنفیذ توسط رهبر معظم انقلاب، مراسم تحلیف و سوگند رئیس جمهور و سپس رأی اعتماد مجلس به کابینه معرفیشده توسط رئیس جمهور این مراسمها هستند که پس از آن، دولت جدید کار خود را آغاز میکند.
طبق اصل 121 قانون اساسی مراسم تحلیف ریاستجمهوری اسلامی ایران، در نشست علنی مجلس برگزار میشود و رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان نیز باید در این مراسم حضور پیدا کنند.
بر اساس آمار اعلامشده تا این لحظه 115 مقام رسمی از 73 کشور جهان اعلام آمادگی برای حضور در مراسم تحلیف کردند؛ از بین این مقامات 10 رئیس کشور در تراز سران کشورها، 20 رئیس مجلس، 11 وزیر خارجه، 10 نفر از وزرای دیگر کشورها و همچنین فرستاده ویژه و نواب رؤسای مجالس، رؤسای کمیسیونها و هیئتهای پارلمانی در این مراسم حضور پیدا میکنند. همچنین رؤسای مقامات 11 سازمان بینالمللی و منطقهای، نماینده دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک و مقاماتی از IPU، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D8 برای حضور در این مراسم دعوت شدند و اعلام آمادگی کردند.
پیشتر سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره برگزاری مراسم تحلیف بعه تسنیم گفته بود: با توجه به تعداد بالای مهمانان خارجی و محدودیتهای شرایط کرونا، تعداد کمتری میهمان داخلی نسبت به ادوار گذشته دعوت شده است، لذا از کسانی که در ادوار گذشته به مراسم تحلیف دعوت میشدند و در این دوره امکان دعوت از آنها را نداشتیم، عذرخواهی میکنیم.
نماینده تهران در مجلس در تشریح نحوه پوشش رسانهای مراسم تحلیف یادآور شد: 400 نفر از رسانههای داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری اعلام آمادگی کردند که بهدلیل شرایط کرونا و با توجه به تمهیدات و بسترهای لازم از 170 خبرنگار داخلی و خارجی دعوت بهعمل آمده است. علاوه بر خبرنگاران داخلی بیش از 30 کشور نماینده رسانهای خود را در این مراسم خواهند داشت.