ایثار مازندران_ یادداشت| ورود پیکرهای مطهر شهدای گمنام به هر دیاری، رویدادی باشکوه و پر از معنویت است، این رویداد، فرصتی است برای تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب اسلامی و پاسداشت خون پاک شهدا.
تشییع پیکرهای مطهر شهدای گمنام در ایام فاطمیه، رویدادی است که هر ساله با شکوه و عظمت خاصی برگزار میشود.
شهدای گمنام، ستارههای درخشانی هستند که بدون آنکه نام و نشانی از خود به جا بگذارند، آسمان مازندران را روشن کردند، مظلومیت این عزیزان، نه تنها بر عمق ایثارشان میافزاید، بلکه بر قلبهای ما نیز سنگینی میکند.
مظلومیت شهدای گمنام، فریادی بیصداست که در دل تاریخ طنینانداز شده است، فریادی که ما را به یاد مسئولیتمان در قبال خون پاکشان میاندازد.
فاطمیه امسال همچون سالهای گذشته میزبان پیکرهای غریبیم، حضور پیکرهای مطهر شهدا در شهرهای مختلف، باعث تقویت وحدت و همدلی بین مردم میشود.
شهدای گمنام، الگوی کامل ایثار و فداکاری هستند، آنها با گذشتن از جان خود، به ما آموختند که بالاترین ارزشها، ارزشهای الهی و انسانی هستند.
هم حضرت زهرا (س) و هم شهدای گمنام، مظلومیت و مظلومکشی را تجربه کردند، این نشان از ارتباط عمیق بین شهادت و مظلومیت در اسلام دارد.
حضرت فاطمه الزهرا (س) نماد مقاومت در برابر ظلم و ستم است و شهدای گمنام نیز با فداکاری خود، در برابر دشمنان ایستادگی کردند، این همان چیزی است که مقاومت و پایداری را تجلیل میکند.
شهدای گمنام، همچون حضرت زهرا (س) که در بسیاری از موارد مظلوم واقع شد، به دنبال شهرت و نام نبودند و تنها به رضای خدا اندیشیدند و نزد مردم عزیز شدند، مردم نیز با شرکت در مراسم تشییع، ضمن تجدید میثاق با شهدا، ارادت خود را به اهل بیت (ع) نیز نشان میدهند.
همزمانی تشییع شهدا با ایام فاطمیه، ارتباط بین گذشته و آینده را برقرار میکند و نشان میدهد که آرمانهای شهدا همچنان زنده و پابرجاست.
شاید بگوییم که شهدای گمنام والدین و خانواده ندارند در حالی که در فاطمیه، حضرت فاطمه (س) مادر این شهدا و همه مردمی که در مراسم تشییع شرکت میکنند اعضای خانواده این شهدای مظلوم هستند.
وظیفه همه ما این است که قدردان این نعمت بزرگ باشیم و با الگوگیری از آنها، جامعهای بهتر و آبادتر بسازیم، مردم دیار علویان از دیرباز تاکنون مهماننواز، دوستدار اهل بیت (ع) و شهدا بوده و هستند.
سعید کهن سال/ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران