عملکرد کشاورزی دولت/ تولید 11 میلیون تن گندم و افزایش 30 درصدی برنج
عملکرد کشاورزی دولت/ تولید 11 میلیون تن گندم و افزایش 30 درصدی برنج
سکان نیوز؛ وزیر جهاد کشاورزی امروز در با تشریح عملکرد دولت سیزدهم در بخش کشاورزی گفت:‌ امسال 11 میلیون تن گندم تولید می‌شود و تولید برنج هم 30 درصد افزایش یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروزه اقتدار غذایی در برابر اقتدار نظامی کرنش می‌کند، گفت: همه انبارهای غذا در جهان همانند انبار مهمات هستند بلکه تأثیرگذاری آنها بیشتر هم است.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه ایران به دلیل وضعیت اقلیمی مناسب در منطقه جنوب‌ غرب آسیا بهترین موقعیت تولید غذا را دارد، عنوان کرد:‌ متأسفانه ما در این منطقه بر کرسی جایگاه نخست ننشسته‌ایم اما برنامه‌ریزی ما در دولت سیزدهم این است که جایگاه نخست تولید غذا در منطقه جنوب‌غرب آسیا را تصاحب کنیم.

وی در ادامه به 5 محور عملکرد دولت سیزدهم در یکسال اخیر اشاره کرد و گفت: در حوزه تولید با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و همچنین رئیس‌جمهور در افزایش تولید، کشاورزی قراردادی را که به عنوان مدرترین روش حمایت در دنیا از بخش کشاورزی است راه‌اندازی کردیم. در یکسال گذشته 250 هزار هکتار گندم به روش قراردادی کشت شده و از اوایل مهر امسال همه زمین‌های گندم را به سمت کشت قراردادی هدایت می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: در کشت قراردادی نهاده و نقدینگی مورد نیاز کشاورز بر اساس قراردادی که قبل از کشت می‌بندد تأمین می‌شود و در طول کشت هم از نظر بیمه و مشکلات تولید خیالش راحت است و در پایان می‌داند محصول خود را به چه قیمتی و به چه کسی می‌فروشد و این باعث می‌شود که تمرکز کشاورز روی تولیدش باشد.

ساداتی‌نژاد در ادامه افزود: برای افزایش تولید قیمت کود را 45 درصد کاهش دادیم و همچنین قیمت تضمینی گندم را 4 هزار تومان نسبت به سال گذشته افزایش داده و 11 هزار و 500 تومان اعلام کردیم.

به گفته وی ، نتیجه این اقدامات باعث شد که تولید گندم از 8.5 میلیون تن سال گذشته به 11 میلیون تن برسد. همچنین خرید تضمینی دولتی هم 3 میلیون تن رشد کرد. از سوی دیگر تولید برنج هم با رشد نزدیک به 30 درصد از 1.8 میلیون تن به 2.3 میلیون تن افزایش یافت و نیز تولید جو رشد 30 درصد و پنبه 25 درصد را تجربه کرد. همچنین تولید ذرت از 13 میلیون تن به 15.5 میلیون تن رسید.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به برنامه ارزان‌سازی قیمت غذا هم اشاره کرد و گفت:‌دو راهکار را در این زمینه دنبال می‌کنیم نخست اینکه عملکرد در هکتار را افزایش خواهیم داد که با افزایش تولید هزینه‌ها سرشکن شده و تولید و قیمت بازار ارزان‌تر خواهد شد.راهکار دوم این است که دلالی و واسطه‌گری که عاملی برای رشد قیمت‌ها شده‌اند کنترل می‌کنیم.

ساداتی‌نژاد به برنامه کشت و توسعه محصولات گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت:‌ با این اقدام محصولات آب‌بر به زیرگلخانه‌ها می‌رود و فضای بازی که آزاد می‌شود به کشت محصولات اساسی و استراتژیک مانند گندم تخصیص می‌یابد.در حال حاضر 20 هزار هکتار گلخانه در کشور داریم که این رقم باید به 100 هزار هکتار برسد.

وی همچنین از برنامه تأمین بیشتر علوفه از مراتع خبر داد و گفت:‌با اجرای این طرح بخش زیادی از علوفه از مراتع خدادادی تأمین خواهد شد که نیاز دامداران تأمین می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه تا پایان دولت زمین همه کشاورزان سنددار می‌شود گفت:‌قبل از دولت سیزدهم تنها 4 درصد زمین‌های کشاورزی سند داشتند در حالی که طبق قانون باید تا پایان سال 99 همه زمین‌ها سنددار می‌شدند.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: طی سال 1390 تا سال 1400 از 18 میلیون هکتار زمین کشاورزی تنها 2.5 میلیون هکتار رفع تداخل شدند و در 6 سال گذشته تنها 210 هزار هکتار سنددار شدند در حالی که تنها در 10 ماه اخیر 650 هزار هکتار از زمین‌های کشور سنددار شدند.

وی از برنامه دولت برای افزایش نقش خود در تأمین سفره همسایگان خبر داد و گفت: 16 سال بود که سیب ایران به پاکستان صادر نمی‌شد و از امسال صادر خواهد شد همچنین 6 سال ایران به عراق صادرات مرغ نداشت اما صادرات مرغ و فرآورده‌های آن به این کشور آغاز شده است. همچنین صادرات کیوی به هند، عسل و مرکبات به چین آغاز شده و نیز مذاکره برای صادرات لبنیات به روسیه هم در حال انجام است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از ارائه 230 نیاز حوزه کشاورزی به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: سه دهکده فناوری راه‌اندازی شده و کاروان‌های بهره‌وری در روستاهای کشور شکل گرفته و نیز نخستین پارک فناوری و منابع طبیعی در کشور افتتاح شده است.

ساداتی‌نژاد از انجام عملیات آبخیزداری در سطح 90 میلیون هکتار خبر داد و گفت:‌قرار است سالانه تا 10 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور انجام شود تا مشکل سیل برطرف شود.

وی در پایان تأکید کرد: با وجود مشکلات امنیت غذایی در دنیا با وجود اصلاح یارانه‌ها در کشور هیچ مشکلی از نظر تأمین غذا وجود نداشته و قیمت غذا هم نزولی است و نیز برنامه‌ریزی برای ارزان‌سازی غذا انجام می‌شود تا با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.