مدیر اندیشکده فناوری نرم دانشگاه امام صادق علیه السلام در گفت و گویی بیان داشت: ما در عمل نتوانستیم و شاید نخواستیم طی سالهای اخیر نخبگان را به خاطر بروکراسیهای اداری و سیاستزدگیهای افراطی، در کشور حفظ کنیم، این بروکراسیها و سیاستزدگیهای افراطی تاثیر بدی گذاشته و مثل سم دارد، عمل میکند و باعث شده که ما مدیریت و رهبری حرفهای برای حفظ بهترین سرمایههای انسانی را از دست بدهیم.
وی افزود؛ من نفس به نفس با نخبگان بودم و با از آنها مصاحبههای عمقی گرفتهام. نخبگان دنبال جوامعی هستند که قدرت ساختاردهی به مسائلشان را داشته باشند و آنها را از سراسر دنیا برای مشارکت و حل مسائلشان فرابخوانند.
حمزه پور گفت:تمام اقداماتی که برای حفظ نخبگان کشور صورت گرفته باید به صورت یکپارچه دربیاید و به صورت مصوبه در هیئت وزیران مطرح شود، در امور مرتبط با نخبگان حتما حتما خود آقای رئیس جمهور باید حضور فعال داشته باشد، چون تجربههای قبلی نشان داد که اگر معاون علمی و فناوری یا وزرا و حتی معاون اول بخواهد به امور نخبگان رسیدگی کند آن نفوذ لازم و اختیار لازم را ندارد.
مدیر اندیشکده فناوری نرم دانشگاه امام صادق علیه السلام گفت: هیچ جای دنیا ما جایی، ساختاری و محتوایی به نام بنیاد ملی نخبگان نداریم، همه رسیدگی به امور استعدادهای برتر و نخبگان در دانشگاهها صورت میگیرد. دانشگاهها اگر به وظایف اصلی خودشان عمل کنند ما اصلا نیازی به بنیاد ملی نخبگان نداریم. این موضوع در صحبتهای مقام معظم رهبری هم هست، ایشان فرمودند که اگر من مطمئن بودم دانشگاهها به وظایف خودشان در حوزه نخبگان عمل میکنند، نیازی به تشکیل بنیاد ملی نخبگان نبود. چون با اصرار و پیشنهاد ایشان بنیاد ملی نخبگان تاسیس شد وگرنه هیچ ساختاری قبلش نبود.
وی بیان داشت: البته باید توجه داشته باشید که در کشور ما تعریف نخبه هم جای بحث دارد.