بسیاری از کارشناسان و جامعه شناسان معتقدند نوجوانان سالهاست که در حوزههای مختلف و در ابعاد گوناگون مورد توجه لازم قرار نگرفته اند و متولیان امر نیز آنطور که باید و شاید در این خصوص اقدامی را در دستور کار قرار نداده اند.
هرچند که از مجلس نهم نمایندگان پیگیر تشکیل فراکسیون کودک و نوجوان بودند و مرتبا با این قشر و فعالان این حوزه جلسه داشتند اما به این حال همچنان مطالبات مختلف و مهمی مطرح است که بسیاری از کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس بر این باورند که رفع این مطالبات باید در دستور کار قرار میگرفت.
حالا نمایندگان در مجلس یازدهم استفاده از ظرفیت نخبگان، جوانان و اقشار مردم را از برنامههای مجلس یازدهم برای حل معضلات اقتصادی و تحقق عدالت در دستور کار خود قرار دادند.
در همین زمینه به سراغ یکی از نمایندگانی رفتیم که از ابتدای مجلس یازدهم به عنوان یکی از نمایندگان پیگیر در این حوزه شناخته میشد.
این نماینده در این گفتوگو اعلام میکند که مجلس به دنبال این است که شورایی برای بررسی مسائل نوجوان در سطح کلان ایجاد شود.
عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان که نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز هست، معقتد است که برخی وظیفه خود را رها کرده اند و به کارهای دیگری می پردازند.گرچه عده ای با اینکه وظیفه دارند، ولی مطالبه نمی کنند و مشغول مباحث دیگری هستند، ولی ما در مجلس این موضوع را مطالبه کرده ایم و پیگیریم.
وی البته ضمن اشاره به نظارت جدی بر ترک فعل ها و در صورت لزوم مکاتبه با قوه قضائیه و معرفی افراد، مطرح میکند که «ما شاهد ضعف عملکرد در حوزه جوانان وزارت ورزش و جوانان هستیم و در این نظرات لازم را نیز اخذ کرده ایم و مستندات وزارت ورزش و جوانان هم بررسی کرده ایم. آنگونه که باید و شاید متاسفانه اهتمام لازم در حوزه جوانان وجود نداشته است و مصمم به پیگیری موضوع هستیم.»
مقتدایی، نماینده مردم اصفهان درمجلس شورای اسلامیطی گفتوگوی تفصیلی به بیان مجموعه عملکرد مجلس یازدهم در حوزه نوجوانان پرداخت.
مشروح این گفتوگو در بخش زیر آمده است:
آقای دکترعده ای که مخالف پیگیری مسائل نوجوانان هستند، می خواهند مطالبه بحق رسیدگی به نوجوانان را منحرف کنند و این موضوع را بگونه ای عنوان می کنند که یک شورای نوجوانان الان وجود دارد و شورای جوانان هم وجود دارد و مجلس خواهان ادغام این دو موضوع است، در این خصوص توضیح میفرمایید.
مقتدایی: از ابتدای آغاز بکار مجلس یازدهم این مسئله را مدنظر داشتیم که مطالبات اقشار مختلف می بایست در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و مجلس نسبت به پیگیری مطالبات اقشار و اصناف مختلف پیگیری لازم را در دستور کار داشته باشد.
نوجوانان یکی از اقشار مهم جامعه هستند که تاکنون آنگونه که باید و شاید مورد توجه متولیان امر قرار نگرفته اند. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بارها بر اهمیت این قشر آینده ساز تاکید داشته اند و اخیرا در سخنرانی مهم، ایشان فرمودند:« یک روی دیگرِ این صفحه هم این است که در کشور ما در کمترزمانی جوانها و نوجوانهای ما این جور مورد تهدید و تهاجم فکری و اخلاقی قرار داشتند. البتّه در دوران حکومت پهلوی، این تهاجم از سوی خود مسئولین کشور به وجود میآمد [امّا] امروز از سوی بیگانگان، از سوی دشمنان، از سوی منحرفین این تهاجم وجود دارد.»
*مکاتبه مجلس با رئیس جمهور برای نوجوانان
پس از جلسات مختلف با فعالان این عرصه و مخصوصا خود نوجوانان، مکاتبه ای با رئیس جمهور و دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگیانجام دادم که نیاز است شورایی مخصوص نوجوانان شکل گیرد و بگونه ای تدبیر شود که مباحث نوجوانان در سطح کلان بررسی شود.
آیا تاکنون شورایی در این باره تشکیل شده بود؟
مقتدایی: خیر، همانگونه که مردم و رسانه ها مستحضرند، تاکنون ما شورایی مخصوص نوجوانان نداشتهایم و اصلا شورایی تحت عنوان بررسی مسائل نوجوانان وجود ندارد.
آقای رئیس جمهور نامه را به وزیر ورزش و جوانان ارجاع دادند و معاون جوانان وزیر طی نامه ای اعلام نمود که ما در این زمینه اختیاری نداریم و شورای عالی آموزش و پرورش می بایست این مبحث را بررسی کند. بنده نامه ایشان را به معاونت قوانین مجلس ارجاع دادم و خواستار اعلام نظر شدم که معاونت مذکور با بررسی ادله ایشان و بررسی قوانین و مقررات، نظر ایشان را رد کردند.
*تذکر چندباره مجلس به دولت برای تشکیل شورای عالی نوجوانان
در همین راستا تذکری به همراه 35 نفر از همکارانمان در مجلس با عنوان« ضرورت تشکیل شورای عالی برای بررسی مسائل نوجوانان به قشری پر اهمیت و آینده ساز» دادیم. معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز این نامه را به وزیر ورزش و جوانان ارجاع دادند.
در همین راستا با مرکز پژوهش های مجلس، معاونت قوانین مجلس، معاونت حقوقی رئیس جمهور و.. مذاکراتی داشتیم و نظر این مراجع نیز اخذ شد. همه بر تشکیل شورایی جهت بررسی مسائل نوجوانان تاکید داشتند.
کشورهای غربی و دشمنان جمهوری اسلامی به صورت همه جانبه سعی دارند که نوجوانان ما را مطابق با میل خودشان تربیت کنند و به مسیر مدنظر دیدگاههای غربی هدایت کنند. اصل مساله این است که نباید زمان را از دست داد و می بایست شورایی جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی برای قشر نوجوان در سطح کلان تشکیل شود. این شورا می تواند شورای مستقل نوجوانان باشد و یا می تواند ذیل ساختار مشابهی همچون شورای عالی جوانان این کار را انجام دهد. البته رئیس جمهور و رئیس دفتر ایشان طی دو نامه نظر مبنی بر قرار گرفتن ذیل شورای عالی جوانان را به وزیر ورزش و جوانان تاکید داشته اند. رئیس جمهور می تواست در همان ابتدا نامه را به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع دهد، ولی صلاح دیدند این موضوع توسط وزارت ورزش پیگیری شود.