به گزارش سکان نیوز، نتایج این تحقیق که روز یکشنبه در تارنمای این دانشگاه منتشر شد نشان می دهد کشورهایی که دارای آب و هوای سرد هستند باید به این موضوع به طور جدی توجه کنند.
در این گزارش آمده است این کشورها برای کنترل و مهار بیماری باید تدابیر شدیدتر و جدی تری اتخاذ کنند زیرا سرعت انتشار ویروس در هوای سرد به مراتب بیشتر از هوای گرم است.
گزارش تحقیقی این دانشگاه که در استان «گوانگ دونگ» در جنوب چین واقع شده است ارتباط بین آب و هوا و تغییر فصل با شیوع کرونا را مورد توجه قرار داده و آورده است: هرچقدر دمای هوا بالاتر برود، احتمال کندتر شدن انتشار ویروس بیشتر می شود.
این دانشگاه در عین حال تاکید کرده است این طور نیست که با فصل تابستان ویروس به طور کامل از بین برود اما تغییراتی پیدا می کند و ممکن است به آنفلوانزا تبدیل شود.
در این تحقیق آمده است: ویروس کرونا به طور شدیدی به دمای هوا حساس است در هوای سرد سرعت انتشار و حتی انتقال آن از انسان به انسان افزایش می یابد و برخی از دماها برای انتقال آن بسیار مناسب است ولی گرما با آن سازگاری ندارد.
این مطالعه دانشگاهی ثابت می کند در کشورهایی که آب و هوای گرم دارد ویروس نمی تواند آنچنان شیوع پیدا کند ولی برعکس در کشورهای سرد سرعت انتشار و انتقال بالا می رود.
گزارش ادامه می دهد با گرمتر شدن هوا ممکن است ویروس به یک سرماخوردگی عادی تبدیل شود اما این موضوع که ویروس کرونا از کشورهای سرد به کشورهای ساحلی و یا گرمتر نیز سرایت کرده، وجود داشته است.
این تحقیقات را تیم دانشگاه «سون یات سن» در جنوب چین بین روزهای ۲۰ ژانویه تا ۴ فوریه در بیش از ۴۰۰ شهر و منطقه در چین با آب و هوای مختلف انجام داده است.
این دانشگاه تصریح کرده است دمای هوا به طور کلی نقش موثری روی بهداشت عمومی دارد و گرما و سرما می تواند شکل و نحوه انتشار ویروس ها و حتی تغییرات ژنتیکی آنها را به دنبال داشته باشد.
مطالعات دانشگاه نشان می دهد که آب و هوای شهر ووهان در مرکز چین که اولین مورد ویروس کرونا از آنجا به دیگر نقاط جهان سرایت کرد، در شیوع آن در این منطقه بی تاثیر نبوده است.