به گزارش سکان نیوز/مصطفی کریمیان اقبال در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری مکران چابهار با اشاره به ظرفیت های موجود در دانشگاه بین المللی چابهار برای ایجاد اکوسیستم فناوری و نوآوری بیان کرد: زیست بوم فناوری و نوآوری یکی از ارکان اقتصاد دانشبنیان در جوامع توسعه یافته امروزی است و جهش تولید در کشور را با کمک نقش آفرینی عناصر فعال زیست بوم فناوری و نوآوری محقق می شود چراکه زیست بومی با هدف ایجاد اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته است.
کریمیان اقبال ادامه داد: شهرستان چابهار در جنوب استان با توجه به موقعیت های جغرافیایی و دسترسی به دریا و منابع مختلف زیست محیطی و پتانسیل های که در آن وجود دارد، زمینه اجرای طرح های مختلف زیست بوم نوآوری و فناوری را برای ایجاد اشتغال و توسعه از طریق شرکت های دانش بنیان را دارد.
وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد چابهار قطب اقتصادی کشور است تصریح کرد: در زمینههای پژوهش، نوآوری، ایدهیابی، ایدهپردازی، تجاریسازی ایدهها، ایجاد تحول و پیشرفت، کشف و پرورش استعدادها، شبکهسازی در کسبوکار، توسعه فناوری و صادرات و تبادل فناوری به ایفای نقش بپردازد.
عضو هیات مدیره انجمن بین المللی پارک های علم و فناوری افزود: 30 هکتار از اراضی منطقه آزاد چابهار در محدوده دانشگاه بین المللی چابهار برای ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری اختصاص یافته است و بررسی اولیه برای این طرح انجام شد.
کریمیان اقبال افزود: در جلسات متعددی که با معاونت و مدیران عمرانی سازمان منطقه آزاد چابهار و سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور بررسی وضعیت فعلی زمین ها، وضعیت سرمایه گذاری، اهداف و چشم انداز، مطالعات انجام شده، بررسی طرح های کالبدی، اهداف اقتصادی طرح، ضرورت ایجاد چرا و چگونگی طرح منطقه ویژه فناوری به منظور تبادل تجاری که منجر به انتقال دانش و فناوری شود برگزار و مباحث مطرح شده مورد بررسی قرار گرفتند.
وی گفت: این امکان و ظرفیت در منطقه آزاد چابهار وجود دارد که از طریق شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی کسب و کارهایی ایجاد کرد که صفر تا صد کسب و کار خودشان را در همین منطقه ایجاد کنند.
عضو هیات مدیره انجمن بین المللی پارک های علم و فناوری خاطرنشان کرد: در سال جاری تلاش میکنیم ارتباط منطقی و درستی بین دانشبنیانها و کسبوکارهای نوپا با بنگاههای بزرگ اقتصادی و صنعتی ایجاد کنیم تا با این کار به تحقق جهش تولید به کمک نوآوری در صنایع کمک کنیم.