علی کریمی فیروزجایی در گفت وگویی اظهار داشت: تمرکز دانشگاهها ،مراکز و مؤسسات آموزشی غیر دولتی و غیرانتفاعی در دست مسئولان دولتی مشکل آفرین شده است.
وی افزود: با نگاهی به فهرست دانشگاهها و مؤسسات و مراکز آموزشی غیر دولتی نام شمار زیادی از مسئولان وزارتخانه های متولی نظارت بر آنها بعنوان هیات امنا و رؤسای این واحدها دیده می شود.
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس عنوان کرد: عهده داری مسئولیت و سهامداری مراکز آموزشی و دانشگاهی توسط مسئولان و مدیران وزارت علوم و تحقیقات و آموزش و پرورش سطح نظارت و آموزش این مراکز را کاهش داده است.
نماینده مردم بابل اصل نظارت و کیفی سازی آموزش در دانشگاه های غیر دولتی و مؤسسات آموزشی وابسته را متوجه مسئولان دولتی دانست و اضافه کرد: وابستگی شدید این مراکز و مؤسسات با منافع مدیران و متولیان وزارت خانه ها ی علوم،تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش مانع از ایفای نقش و رسالت قانونی آنها در این ارتباط شده است.
کریمی فیروزجایی با تأکید بر ضرورت توجه وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش به این مهم یادآور شد: تعارض منافع موجود در بخش آموزش عالی و آموزش پرورش کشورمان در هیچ کشوری مشاهده نمی شود.
دبیر هیئت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس یازدهم به بحث کیفی سازی و سالم سازی جریان آموزش در وزارت علوم و آموزش و پرورش کشور ورود خواهد کرد.
کریمی فیروزجایی تصریح کرد: اجرای طرح تعارض منافع در وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش به ارتقای نقش و جایگاه عرصه فرهنگ منجر می شود.
این نماینده مجلس روند توزیع نامتعارف مراکز آموزشی در سطح کشور را از مشکلات اساسی در حوزه آموزش عالی دانست و افزود: ساماندهی مراکز دانشگاهی و مؤسسات آموزشی بر اساس آمایش سرزمین و ظرفیت های منطقه ای ضرورت دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین لزوم توجه به خروجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را بر اساس تخصص های مورد نیاز کشور یادآور شد و عنوان کرد: در این زمینه باید کار کارشناسی دقیق و اساسی صورت گیرد.
دبیر کل جامعه اسلامی فرهنگیان کشور آموزش و پرورش و دانشگاه ها را دستگاههای تولیدی و حاکمیتی دانست و افزود: نگاههای برنامه ریزان و متولیان کشور به ظرفیتهای فراوان دستگاههای فرهنگی و آموزشی باید تغییر کند.