در این سوال آمده است، بر اساس گزارشات واصله طی دو سال گذشته در حوزه مدیریت و فناوری و اطلاعات سازمان بنادر و دریانوردی و برگزاری مناقصات فرایند انتخاب مشاور و پیمانکاران حوزه ابهاماتی وجود دارد که لازم است پاسخ دهید.
انتخاب مدیر فاوا در آن سازمان با چه فرایندی تعیین صلاحیت گردیده است و ماجرای انتقال سرورهای آن سازمان از سطح بنادر کشور و استقرار یکپارچه آن در پایتخت و همچنین تدابیر لازم در خصوص امنیت این سیستمها در نگهداری اطلاعات محرمانه ورود و خروج بنادر چه بوده است؟
علت انتشار اطلاعات محرمانه آن سازمان در شرایط تحریم چه بوده است و علت ریخت و پاش و هزینههای غیرضروری در آن سازمان چیست؟ چرا پس از گذشت 4 سال از تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی مواد 5 و 6 قانون قاچاق کالا و ارز همچنان تکلیف مقرر سازمان بنادر و دریانوردی به صورت کامل اجرایی نشده است.
علی خضریان نماینده تهران در مجلس با اشاره به طرح این سؤال، گفت: نمایندگان ضمن اینکه در خصوص سوءمدیریت و کمکاریهای سازمان بنادر و دریانوردی به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات از وزیر مربوطه سوال کرده اند، درباره مسائل مالی سازمان بنادر نیز از وزیر سؤال کردیم و به طور جد پیگیر این موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه گزارشاتی از برخی اتفاقات ناگوار مالی و مدیریتی در سازمان بنادر کسب کردهایم، افزود: باید مسائل مالی این سازمان مشخص شده و نحوه هزینهکرد اعتبارات در این سازمان کاملاً شفاف شود.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 اظهار داشت: اخیراً شاهد هک شدن اطلاعات این سازمان و انتشار آن به بیرون بودیم که علت درز این اطلاعات باید مشخص شود؛ نمیشود که در یک سازمان، اطلاعات به راحتی درز پیدا کند و مقامی هم پاسخگو نباشد.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس اظهار داشت: اگر کوتاهی یا قصدی در این باره وجود داشته باید به طور دقیق مشخص و با خاطیان احتمالی برخورد جدی صورت گیرد.
ما به طور جدی در مجلس پیگیر این موضوع هستیم و باید شفافیت لازم درباره مسائل سازمان بنادر صورت پذیرد