این فعال اصلاح طلب در گفت و گو با شرق گفت: هیچ دولتی به بدشانسی دولت دوم روحانی نمیتوانید پیدا کنید. این بدشانسی به بلاهای آسمانی پیدرپی مثل سیلهای عظیم جنوب و شمال کشور و زلزلههای ویرانگر غرب کشور محدود نمیشود؛ پیروزی یک رئیسجمهور افراطی و نامتعادل در آمریکا و بهقدرترسیدن افراطیون ایرانستیز در این کشور و در نتیجه اعمال سهمگینترین تحریمها در تاریخ جهان علیه ایران نیز از مهمترین بدشانسیهای دولت دوم روحانی بود. بدشانسیهای دولت کم بود، ویروس کرونا هم به آن افزوده شد.
بزرگترین خطای روحانی، انتخابهای ضعیف اوست
– بزرگترین خطای آقای روحانی، انتخابهای ضعیف اوست که چنان که گفتم دستپخت حلقه اول نزدیک به او، بهویژه رئیسدفتر اوست. مدیرانی ضعیف، مصلحتاندیش و محافظهکار که نهتنها برای دفاع از دولت در برابر موج حملات سهمگین و سازمانیافته مایه نمیگذارند، بلکه حتی مسئولیت اعمال خود را نیز نمیپذیرند. نمونهاش وزیر بهداشت و درمان که ظاهرا هیچ تعهدی نسبت به دولت ندارد و وزیر روحانی نیست.
– خطاهای فاحشی نظیر عملکرد دولت در ماجرای صندوقهای قرضالحسنه ورشکسته که جریان مخالف روی دست دولت گذاشته بود یا تصمیم بهشدت خطای گرانکردن بنزین و عملکرد فاجعهبار وزارت کشور در مواجهه با اعتراضات مردمی پس از آن و اظهارات و مواضع غلط آقای روحانی در این ماجرا، بارزترین نمونههای منفی در کارنامه دولت دوم آقای روحانی است.
– در شرایطی که کشور با این حجم از مشکلات و بحرانها مواجه است و دولت آماج سختترین حملات و تبلیغات قرار دارد، دیگر پذیرفته نیست تیم اقتصادی آنچنان ناکارآمد و منفعل باشد که نه نظارتی بر ورود کالا داشته باشد و نه نظارتی بر نحوه توزیع کالاهای وارداتی با ارز دولتی.
به عملکرد دو دوره آقای روحانی نمره مثبت میدهم
– بار دفاع از دولت در برابر تبلیغات و اقدامات مخرب افراطیون علیه آن، تماما بر دوش خود روحانی و تا حدودی، آنهم اخیرا، سخنگوی دولت است.
– وقتی به این صحنه نگاه میکند، به این یقین میرسد که ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا دوره دولت دوم آقای روحانی با دستاورد قابل قبولی به پایان نرسد.
– من بوکسوری را که با دستهای بسته به رینگ میفرستند، همینقدر که تا پایان مسابقه ضربه فنی نمیشود، بازنده نمیدانم و در مجموع به عملکرد دو دوره آقای روحانی نمره مثبت میدهم.
حمایت اصلاحطلبان از روحانی قابل دفاع است
– به نظر من در شرایط سال 92 حمایت اصلاحطلبان از آقای روحانی اقدامی کاملا قابل دفاع و حاکی از موقعیتشناسی و درک عمیقا صحیح آنان از مصالح کشور بود.
– اصلاحطلبان در طول این هفت، هشت سال در مواضع خود کوتاهیها و اشتباهاتی داشتهاند که کم هم نبوده است.
– کسانی که به نام اصلاحطلب پذیرفتهاند نقش گندمنمای جوفروش را بازی کنند، خود را رسوا خواهند کرد.
– درصورتیکه کاندیدای اختصاصی موفق به عبور از فیلتر شورای نگهبان نشد، اصلاحطلبان الزامی برای معرفی کاندیدا ندارند. آنها میتوانند از فرصت و فضایی که انتخابات فراهم آورده است، برای ارتباط بیشتر با جامعه و بیان دیدگاههای خود استفاده کنند. من از صحبتهای اخیر آقای خاتمی در جمع اعضای شورای اجماعساز اصلاحطلبان همین را میفهمم.
– شعار مرحلهای اصلاحطلبان باید بر اصلیترین و مبرمترین مشکل کشور که برای جامعه ملموس است، متمرکز شود و براساس آن به تولید گفتمان بپردازند.
– اصلاحطلبان میتوانند در این مرحله بر شعار حل مشکلات اقتصادی از طریق تجدیدنظر در سیاست خارجی تأکید کنند. تولید گفتمان حول این شعار مرحلهای پیشنهادی به گمان من میتواند در جامعه خسته از تکاپوهای گذشته و بیرمق از سنگینی بار مشکلات اقتصادی حرکت ایجاد کند.