گفت و گوهای راهبردی آمریکا و روسیه و دستور کار مذاکره کنندگان
گفت و گوهای راهبردی آمریکا و روسیه و دستور کار مذاکره کنندگان
سکان نیوز؛درمیان افزایش تنش های روسیه و اوکراین، کاخ سفید امیدوار است از طریق یک سری مذاکرات با کرملین، تنش های خود با روسیه را کاهش دهد.

به گزارش سکان نیوز؛وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته، فهرستی از خواسته‌های خود برای آمریکا و ناتو را پیش از مذاکرات ارائه ‌کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواسته است که اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و سطح نیروهای نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند.

مسکو همچنین از آمریکا خواسته است که هیچ پایگاه نظامی در کشورهایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند.

به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، آمریکا با هیچ کدام از این درخواست ها موافقت نکرده است. با این وجود، مقامات آمریکایی می گویند که دولت بایدن مایل است در مورد برخی از نگرانی های مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفتگو کند.

روزنامه واشنگتن تایمز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت: روسیه گفته است که از احتمال استقرار سامانه‌های موشکی تهاجمی در اوکراین احساس خطر می‌کند. همانطور که بایدن به پوتین اعلام کرده است آمریکا هیچ قصدی برای انجام این کار ندارد. بنابراین اگر روسیه مایل به تعهد متقابل باشد، این یکی از زمینه‌هایی است که می توانیم در مورد آن به تفاهم برسیم.

این مقام گفت که آمریکا همچنین مایل است اندازه و دامنه رزمایش های آمریکا و ناتو را در امتداد مرزهای روسیه بررسی کند.

وی افزود: روسیه مجموعه‌ای از رزمایش های نظامی بزرگ‌ تر و جدی تر را در امتداد مرز خود با متحدان ناتو انجام داده است. روسیه اعلام کرده است که امنیت این کشور به دلیل رزمایش‌های آمریکا و ناتو به خطر افتاده است.

بنابراین، آمریکا مایل است امکان محدودیت‌های متقابل در اندازه و دامنه چنین رزمایش هایی، از جمله استفاده از بمب‌افکن‌های استراتژیک در نزدیکی مرزهای یکدیگر و رزمایش های زمینی را بررسی کند.

این مقام ارشد آمریکا گفت: تا زمانی که وارد این گفتگوها نشویم، نمی‌دانیم که آیا روسیه آماده مذاکره جدی و با حسن نیت است یا اینکه آنها صرفاً از این مذاکرات به عنوان بهانه‌ای برای ادعای اینکه دیپلماسی نمی‌تواند منافع آنها را تامین کند استفاده خواهند کرد. تیم های ما در این مذاکرات جدی خواهند بود.

اما کاخ سفید گزارش های منتشره مبنی بر تصمیم خود برای کاهش نیرو در شرق اروپا را رد کرد.

بر اساس این گزارش ها، حدود ۶ هزار نیروی آمریکایی در شرق اروپا مستقر هستند که حدود ۴ هزار نفر آن در لهستان حضور دارند. سایر اعضای ائتلاف ناتو هزاران سرباز در این منطقه مستقر کرده اند.

در حالی که قرار است مذاکرات آمریکا و روسیه از روز دوشنبه در ژنو آغاز شود، یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که آمریکا مایل به بحث در مورد محدودیت های استقرار نیروهای آمریکایی یا تغییر موضع نیروهای این کشور در کشورهای ناتو در منطقه نیست.

جان کربی سخنگوی پنتاگون نیز روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد برخی گزارش ها منتشر شده اند که به گزینه های مورد نظر آمریکا پیش از گفت و گوها با روسیه اشاره می کنند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: به صراحت بیان می کنم که ما درحال بررسی کاهش نیروها و تغییر موضع در اروپا نیستیم. آمریکا همچنین تغییر تعداد نیرو در بالتیک و لهستان را مدنظر ندارد.

قرار است وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا برای هدایت تیم آمریکا در گفت و گوهای دو جانبه ثبات راهبردی با روسیه به ژنو سوئیس سفر می کند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، معاون وزیر امور خارجه آمریکا از ۸ تا ۱۳ ژانویه (۱۸ تا ۲۳ دی ماه ) به سوئیس و بلژیک سفر خواهد کرد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است این سفر در ادامه دیپلماسی آمریکا با متحدان و شرکای اروپایی برای ایجاد رویکردی واحد در مقابل افزایش حضور نظامی بی‌دلیل روسیه در امتداد مرزهای اوکراین و تلاش‌های مشترک برای تشویق روسیه به انتخاب دیپلماسی و کاهش تنش است.

بر اساس این بیانیه، شرمن در سفر ۱۰ ژانویه (۲۰ دی ماه) خود به ژنو در راس هیات آمریکایی در نشست گفت‌وگوی دوجانبه ثبات راهبردی آمریکا و روسیه شرکت خواهد کرد.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، حضور شرمن در گفت و گوهای ثبات راهبردی، ناتو و رایزنی‌های اتحادیه اروپا بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک واشنگتن برای کاهش تنش ناشی از تقویت نظامی روسیه در مرزهای اوکراین و تهاجم مستمر این کشور علیه اوکراین است.

گفت وگوی دوجانبه ثبات راهبردی پیش از این در ژوئیه و سپتامبر ۲۰۲۱ و پس از دیدار جو بایدن رییس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین در ژوئن ۲۰۲۱ صورت گرفته بود.

کمیسیون ناتو-اوکراین نیز در ۱۰ ژانویه برگزار خواهد شد و جولی اسمیت سفیر آمریکا به عنوان نماینده واشنگتن در این نشست شرکت خواهد کرد.

  • نویسنده : میلاد