به گزارش سکان نیوز ، کتابخانه سبز بر اساس تعریف استاندارد به کتابخانهای گفته می شود که در آن با بهکار بستن تدابیر مناسب اثرات منفی بنا و فعالیتهای کتابخانه بر محیط زیست طبیعی به حداقل میرسد. مهمترین این تدبیرها تعیین محل مناسب برای ساختمان، استفاده از مصالح طبیعی و فرآورده های تجزیه پذیر در بنا ، تهیه تجهیزات کمتر آسیبرسان ، صرفهجویی در مصرف آب ، انرژی و مواد (ازجمله کاغذ) و بازیافت پسماند است. علاوه بر اینها کتابخانه سبز خود را موظف میداند منابع اطلاعاتی مروج حفظ و حمایت از محیط زیست را برای جامعه کتابخانه تهیه کند و با بهکار بستن انواع ابتکارات، آگاهیهای محیط زیستی را در سطح جامعه بالفعل و بالقوه کتابخانه ترویج دهد
هزینه کمتر ساختمان، منابع انرژی آسانیاب و تجدیدپذیر مانند تهیه الکتریسته از نور خورشید در محل و جمعآوری آب باران برای مصرف در کتابخانه در مناطق پر باران و استفاده از شوینده ها و پاک کننده های سازگار با محیط زیست از جمله مزیت های کتابخانه سبز است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران در این نشست گفت که ساخت کتابخانه سبز با همکاری اداره کل شهری استانداری مازندران در دستور کار قرار گرفته و در حال طراحی نقشه ساختمانی است.
آرزو ولی پور افزود : یک فرد خیر هزینه ۱۰ میلیارد تومانی احداث این کتابخانه را بر عهده گرفته است.
وی با اعلام این که کتابخانه سبز در زمینی به مساحت ۳۰۸ متر مربع در بوستان دامادی ساری ساخته میشود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران همچنین از تاثیر پذیری فعالیت کتابخانه های عمومی استان و کتابخوانی از کرونا پرده برداشت و گفت : در سه ماه گذشته به دلیل شیوع کرونا، فعالیت ما در فضای مجازی بود.
وی افزود : در این مدت چهار هزار و ۷۰۰ ویدئوی یک دقیقهای برای پویش معرفی کتاب از سراسر کشور برای ما ارسال شد.
ولی پور یکی از اقدامات کارکنان کتابخانه های عمومی مازندران در ایام کرونایی را کتابخوانی برای مراکز مختلف برشمرد و توضیح داد : کتابداران شهرستان ساری در این مدت با حضور در مرکز خیریه صفاییه به کتابخوانی برای کودکان بیسرپرست و بدسرپرست پرداختهاند.
وی یکی از اثرات کرونا را لغو برنامه های ستاد مفاخر استان معرفی کرد و گفت : ستاد مفاخر استان با همکاری دستگاههای فرهنگی، دفتر امور شهری استانداری و شهرداری و شورای شهر ساری تشکیل شد و برنامههایی برای قدردانی از چهرههای شاخص استان در دست اجرا داشت که این برنامهها به دلیل شیوع کرونا لغو شده و به زمان دیگری موکول شده است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی مازندران همچنین یکی از برنامه های این مجموعه در ایام کرونایی را جمع آوری کمک های مومنانه برشمرد و افزود : ۳۵۰ میلیون تومان از سوی خیران فرهنگی برای کمک مومنانه جمعآوری و با شناسایی خانوادههای نیازمند میان آنان توزیع شد.
وی همچنین از شرکت ۳۸ هزار نفر تاکنون در جشنواره رضوی نهاد کتابخانهها در مازندران خبر داد و گفت : سال گذشته ۹۲ هزار نفر شرکت کننده داشتیم و مازندران رتبه نخست کشوری را در این زمینه کسب کرد.
ولی پور یکی از ضعف های کتابخانه ای و کتابخوانی در مازندران را مربوط به بخش گردشگری دانست و افزود : در حوزه گردشگری جای کتاب خالی بود ولی اکنون بیش از ۲۰۰ تقاضای ایجاد کتابخانه در فضاهای بومگردی استان داریم چرا که مراجعهکنندگان به این مراکز، اغلب اهالی فرهنگ و هنر و مطالعه هستند.
بر اساس آمارهای رسمی مازندران ۱۱۵ کتابخانه عمومی دارد که حدود ۱۳۰ هزار نفر در آنها عضو هستند.