به گزارش سکان نیوز، پدیده شوراها در آیین اسلام از سابقهای حدود یک هزار و 400 ساله برخوردار است و شارع مقدس اسلام در قرآن کریم بر آن تاکید و تصریح کرده است و در آیات «و امرهم شورای بینهم» و «شاورهم فی الامر» به صراحت و روشنی از آن یاد شده است.
یکی از تحولات مهم در عرصه سیاسی ـ اجتماعی کشور، تشکیل شوراهای شهر در سال 1377 بود؛ در دوران حاضر شوراهای محلی از جملهساز و کارهایی هستند که در صورت نهادینگی میتوانند در سطح محلی به ایجاد دموکراسی، ارایه خدمات و انسجام اجتماعی یاری رسانند.
توسعه شوراها میتواند موجبات گسترش نهادهای غیر دولتی، افزایش مشارکت مردم در اداره امور خود و پاسخگو کردن نهاد مدیریت شهری شود؛ شوراها هماکنون با وجود گذشت بیش از دو دهه از تاریخ فعالیت رسمیشان با مشکلات و موانع فراوانی روبهرو هستند.
شوراها طبق قانون اساسی کشور بهویژه مواد 101 تا 107 و هم طبق فرمایشات امام راحل، مردمیترین نهاد مشورتی بهحساب میآیند؛ در کشورهای توسعهیافته نیز آنقدر شوراها به کارکرد واقعی خود نزدیک شدهاند که درخواست محلی و منطقهای شهروندان از طریق آنها به ظهور میرسد؛ این موضوع سبب میشود دولت، دست از تصدیگری بسیاری از امور بردارد و کار را به معنای واقعی به دست خود مردم بسپارد.
بدون شک وجود یک شورای اسلامی فعال و پویا در هر شهری جهت سامان دادن به توسعه و پیشرفت آن شهر کمک میکند ولی متاسفانه در اکثر شهرهای مازندران خود شورا به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
اکنون با گذشت شش دوره از شورا اسلامی آیا این نهاد مردمی به بلوغ کامل رسیده است؟ هرچند برای انتخاب اعضای شورا برای مردم سختیهای خاص خود وجود دارد اما مردم میتوانند با بصیرت کامل افرادی فعال، پویا، با تقوا، متخصص، متعهد و با انگیزه و خدمتگزاری را برای مدیریت شهر و یا روستای خود انتخاب کنند.
البته چالشها و موانع پیش روی شوراهای ادوار گذشته در کل کشور وجود داشته که نمیتوان این چالشها را به عموم شوراها تعمیم داد؛ در این ایام این چالشها خود میتواند فرصتی برای آینده باشد که مردم در انتخاب آگاهانه افرادی را انتخاب کنند که بتوان مدیریت شهر و روستا را بدون دعدغه به دست آنها سپرد.
امیدوارم در انتخابات شورای هفتم افرادی که واقعا می توانند برای جامعه مثمرثمر باشند و دارای تجربیات ارزشمند در خدمتگذاری هستند به میدان آمده و خود را در معرض رای مردم قرار دهند.