سید محمود حسینی پورحسینی پور استاندار مازندران در آئین تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی ، گردگشری و صنایع دستی مازندران، با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گفت : تاکنون در استان مازندران در هیچ مراسم تودیع و معارفه ای شرکت نکردم اما بدلیل اهمیت موضوع در این مراسم حضور یافتم.
وی با تاکید بر جایگاه مهم میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی افزود : این اداره کل را می توان اداره کل تمدن نامید چراکه هویت فردی و اجتماعی در برنامه های این سازمان است.
حسینی پور با تاکید براینکه نیازمند بازتعریف در این حوزه هستیم بیان داشت؛ باید با چنگ و دندان از میراث محافظت کنیم، کاوش های تاریخی تداوم یابد و وضعیت ابنیه حفظ و مرمت شود.
استاندار مازندران ، وجود ۳۶۰۰ روستا در استان را نشان از تمدن قوی این خطه دانست و گفت : وظیفه این سازمان در حفظ تمدن روستا چیست؟ در مواجه با کثرت مراجعه کنندگان به مازندران چه باید کرد و چه برنامه ای داریم ؟
نماینده عالی دولت در مازندران در این مراسم اظهار داشت؛ مازندران علیرغم گستردگی و تنوع محصولات، فاقد یک سوغات رسمی برای معرفی به گردشگران است.
وی صنعت گردشگری را بزرگترین و متنوع ترین صنعت دنیا نامید و گفت : علیرغم وجود نام آوران ، ورزشکاران و داشته های تاریخی و قدمت در این استان اما موزه ای مناسب در مازندران نداریم
دکتر حسینی پور رونق اقتصادی ، افزایش سطح همکاری کشورها و توسعه دیپلماسی را از مزیت های مهم توسعه گردشگری دانست افزود؛ صنعت گردشگری چهارمین صنعت جهان است و تاثیر آن در تولید ناخالص کشورهای جهان بیش از دیگر بخش ها است و آمارها موید آنست که هر ۱۱ شغل یک شغل از صنعت گردشگری ایجاد می شود.
وی با طرح این سئوال که سهم مازندران از صنعت گردشگری چیست؟ تاکید کرد؛ باید آسیب شناسی حرفه ای شود، در استانی که دریا ، جنگل، جلگه و منابع عظیم دارد چرا چنین جایگاهی در گردشگری داریم؟
حسینی پور گفت : گردشگری دومین اولویت استان پس از کشاورزی است اما کمترین سهم را در جذب اعتبارات و تسهیلات گردشگری دارد و این موضوعات نشان دهنده آنست که در سالهای گذشته نقش مدیریتی ما در گردشگری دارای نقص بود و اگر امروز مازندران در رتبه ۱۵ بیکاری کشور است، بخاطر اینست که نتوانستیم از مواهب استان استفاده صحیح داشته باشیم.
استاندار با اشاره باینکه سند آمایش گردشگری استان دستخوش سیاست های سلیقه ای است اظهار داشت؛ امروز حدود ۹۰۰ آب بندان در استان داریم که از آنها استفاده مناسبی در توسعه گردشگری نمی شود. این استان بهترین نقطه طبیعی است که مورد توجه گردشگران خارجی هم قرار می گیرد اما متاسفانه در استان سندی درخصوص صنعت گردشگری نداریم
دکتر حسینی پور همچنین گردشگری دریا را بسترمناسب برای جذب توریست در استان دانست و گفت : ۴۷۰ کیلومتر سواحل داریم اما حتی یک کشتی توریستی در دریا نداریم. گردشگری ما در استان چه میکرد که در زمان ۴۳ سال نتوانستیم خط دریایی را احیا کنیم؟ باید تهیه کشتی های کروز ، اسکله های دریایی و توسعه گردگشری آبی در دوره جدید مورد توجه باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش موانع توسعه گردشگری را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد؛ باید با مافیای صدور مجوزها در استان برخورد کنیم.استاندار مازندران میانکاله را یکی دیگر از ظرفیت های عظیم برای توسعه گردشگری دانست و افزود؛ چنین ظرفیتی اگر در جای دیگر بود یک کشور را با درآمد آن اداره میکردند چرا تاکنون نتوانستیم از این ظرفیت ها برای توسعه استان بهره ببریم؟
وی همچنین با تاکید بر توسعه گردشگری سلامت در استان گفت : مجموعه میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی برنامه استراتژیک ندارد و در تراز استان نیست و در این حوزه نیازمند تحول بزرگ هستیم.
استاندار بیان داشت؛ باید در حوزه گردشگری نگاه راهبردی داشته باشیم و گردشگری انقلاب اسلامی را در شاخص های گردشگری جهان معرفی نمائیم و بعنوان مثال شهر هزار سنگر آمل، باغ موزه دفاع مقدس در ساری و فرماندهان مازندرانی جنگ در سوریه از منابع قابل معرفی برای گردشگران انقلاب اسلامی است.
حسینی پور با اشاره به ظرفیت های گردشگری در حوزه مذهبی گفت : مازندران دیار علویان است و اولین حکومت علویان در مازندران تشکیل شده است. تعداد زیادی بقعه امامزادگان در استان قرار دارد اما چقدر گردشگران استان با چنین ظرفیت هایی آشنایی دارند؟
وی توسعه و حمایت از صنایع دستی استان را مورد توجه قرار داد و افزود؛ درحالیکه صنایع دستی استان مشتریان اروپایی دارد اما چوب های مازندران به نقاط دیگر قاچاق می شود وفعالان حوزه صنایع دستی اعلام کردند که در تهیه چوب مشکلاتی دارند .
استاندار مازندران با بیان اینکه قطار توسعه و تعالی در حوزه های دیگر استان سرعت گرفت اما در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متوقف است تاکید کرد؛ باید با همکاری کارکنان این حوزه و مدیرکل جوان و دانشگاهی تحول ایجاد کرد و اگر این حوزه همسو با رشد استان نباشد، مدیریت کلان مازندران مسیر دیگری خواهد رفت.
وی در پایان گفت : انتخاب این مدیرکل جوان انقلابی یک پیام دارد و آن اینست که تمام افرادی که با داشتن تخصص و توانمندی در بن بست قرار گرفتند باید از بن بست مدیریتی خارج شوند.
افق روشن میراث فرهنگی مازندران
- علی طلوعی نیز در این مراسم اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی یک مجموعه کاملا اجتماعی و فرهنگی است و قطعا در این مجموعه با شیوه سیاستمداران کار نمیکند.
- وی خاطرنشان کرد: مرامنانه و نقشه راه وزارت میراث فرهنگی در این دوره مبتنی بر چهار گزاره است. نخستین گزاره فرمایش رهبر انقلاب است که میفرمایند در جمهوری اسلامی هر جا هستید آنجا را مرکز دنیا بدانید و مطمئن باشید کارها به شما مرتبط است. گزاره دوم نیز این جمله از مقام معظم رهبری است که با شیوه سیاستمداران نمیشود کار فرهنگی کرد. گزاره سوم فرمایش امام صادق(ع) است که فرمودهاند خداوند اهل ثروت را با فقر امتحان نمیکند. گزاره آخر نیز از حضرت علی(ع) است که میفرمایند فرصتها مانند ابر میگذرند و از فرصتهایی که پیش میآیند استفاده کنید.
- مشاور وزیر مراث فرهنگی افزود: بر اساس این چهار گزاره اساسی، از نظر ما وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی مازندران حتما مرکز جهان است و کارها به ما مرتبط هستند و ما مؤثر هستیم. دوم این که مطمئنیم در این وزارتخانه با فقر دست و پنجه نرم نخواهیم کرد و فرصت کار در وزارتخانه را فرصتی بیبدیل و خیر میدانیم و غنیمت میشماریم.
- طلوعی تصریح کرد: طبق همین مرامنامه و فرمایش مقام معظم رهبری، در وزارت میراث قطعا با شیوه سیاستمداران کار نخواهیم کرد. این وزارتخانه یک مجموعه کاملا اجتماعی و فرهنگی است و شیوه مدیریتی ما هم بر اساس گزارههای ساده و عمیقی که ذکر شد کاملا فرهنگی است و در همین مسیر نیز پیش میرویم.
- ویژگیهای مدیر میراث فرهنگی در دولت سیزدهم
- وی با بیان اینکه برای بهبود فعالیت در وزارت میراث فرهنگی بیست کلانمساله پیشبینی و مسیر سه ساله پاسخگویی طراحی و زمانبندی شد، گفت: علاوه بر این موارد ، در این دوره مهندس ضرغامی ویژگیهای مدیری را که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کار میکند ، تبیین کرد که به ادبیات مشترک ما تبدیل شده و تلاش میکنیم به عنوان یک راهبرد روی این موارد کار کنیم.
- مدیرکل دفتر وزارتی و امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: نخستین ویژگی یک مدیر میراثی شجاعت در تصمیمگیری است. مدیری که شجاعت در تصمیمگیری نداشته باشد حتما مدیر نیست. در صحنههای آکادمیک تصمیمگیری را معادل کل مدیریت میدانند.