واردات برنج باعث شده است که محصول تولید کشاورزان دستشان بماند و کسی به قیمت پایین هم از آنها خریداری نکند.
آنها نوشته اند: قیمت کارگر روزی یک میلیون، کود شیمیایی هشت میلیون، و… به طور سرسام آور افزایش پیدا کرده و الان که وقت درو کردن کشاورزان رسیده برنج تارم اعلاء رو شرکت های شالیکوبی از کشاورز کیلویی ۵۵ هزار تومان خریداری میکنند.
صحبت های این تولید کنندگان مربوط به آزاد کردن واردات برنج در سال گذشته است که وزارت جهاد کشاورزی بر خلاف سالهای قبل که در 4 ماه زمان برداشت محصول داخل وا ردات ممنوع بود، اجازه واردات داد.
به گفته دبیر انجمن تامین کنندگان و تولیدکنندگان برنج سال گذشته یک میلیون و ۷۸۳ هزار تن برنج وارد کشور شده است، اما نیاز به و اردات معمولا یک میلیون تن در سال است.
وزارت جهاد کشاورزی با این استدلال که واردات برنج می تواند قیمتهای بیش از اندازه افزایش یافته را در بازار تعدیل کند به درخواست خیل زیادی از وارد کنندگان برنج پاسخ مثبت داد.
*واردات برنج کاهش یافت
امسال وضعیت طور دیگری است و وزرات جهاد کشاورزی با تجربه تلخ سال گذشته، واردات برنج را برای حمایت از تولید داخل به حداقل رسانده است به طوری که طبق آمارها، واردات برنج در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش داشته است.
بر اساس آمار گمرک تا پایان اردیبهشتماه سال جاری 178 هزار و 251 تن و 711 کیلوگرم برنج به ارزش 212 میلیون و 567 هزار و 534 دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در سال گذشته در همین بازه زمانی 350 هزار و 360 تن و 210 کیلوگرم به ارزش 534 میلیون و 603 هزار و 129 دلار وارد کشور شده بود.
این آمار نشاندهنده آن است که واردات این کالای اساسی در دو ماه اخیر در قیاس با همین بازه زمانی در سال گذشته با کاهش حدوداً 50 درصدی (172 هزار تنی) به لحاظ وزنی با کاهش 60 درصدی (322 میلیون دلاری) به لحاظ ارزشی روبهرو بوده است.
به طوری که 89 هزار تن برنج از هندوستان به ارزش 101 میلیون دلار، 35 هزار تن برنج به ارزش 6میلیون دلار از مناطق آزاد، 73 هزار تن برنج به ارزش 92 میلیون دلار از پاکستان ، 10 هزار تن برنج به ارزش 12 میلیون دلار از امارات متحده عربی، 200 تن برنج به ارزش 400 هزار دلار از مناطق ویژه و یک هزار تن برنج به ارزش یک میلیون دلار از تایوان وارد کشور شده است.