جالب است که بدانید عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با بازار می گوید که بودجه در نظر گرفته شده برای پروژه های آب و آبفا در سال ۱۴۰۴ چیزی حدود ۱۰۰ همت است که از مقدار چیزی حدود ۷۰ همت آب ابلاغ اعتبار شده و از این مقدار هم حدود ۴۵ همت آن به صورت نقدی یا اوراق مرابحه دریافت شده است.
مقدار منابع دولتی و بودجه کفاف اتمام پروژه های حوزه آب و آبفای کشور را نمی دهد. در حال حاضر بیش از ۵۶۰ پروژه نیمه تمام در آب و آبفا وجود دارد که حدود نیمی از آنها پروژه های اولویت دار شناسایی شده اند. منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ها به قیمت سال پایه ۱۴۰۳ حدود ۲ هزار همت است
او که مقدار منابع دولتی و بودجه را کفاف اتمام پروژه های حوزه آب و آبفای کشور نمی داند، توضیح می دهد: در حال حاضر بیش از ۵۶۰ پروژه نیمه تمام در آب و آبفا وجود دارد که حدود نیمی از آنها پروژه های اولویت دار شناسایی شده اند. منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ها به قیمت سال پایه ۱۴۰۳ حدود ۲ هزار همت است. این در حالی است که منابع در نظر گرفته شده در پیوست قانون بودجه امسال ۶۰ همت بوده است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به این نکته که برنامههای آرزو محور و آرمانی بدون ابزار، کارا نخواهد بود، ادامه داد: با عبارت دیگر با این روش تامین مالی اتمام پروژه های این حوزه ۲۰ سال دیگر طول می کشد، البته با فرض ثابت ماندن قیمت ها.
بزرگ زاده با تاکید بر اینکه منابع در نظر گرفته شده برای تکمیل پروژه ها کافی نیست، ادامه داد: به همین دلیل ابزارهای مالی و اقتصادی جدیدی تعریف شده تا با کمک بخش غیر دولتی بتوانیم انجام پروژه ها سرعت بخشیده شود. این ابزارها تدوین شده و امیدواریم که به تصویب مجلس برسد.













































