نشست بریکس کشورها و تمدن ها را به هم نزدیکتر می کند
نشست بریکس کشورها و تمدن ها را به هم نزدیکتر می کند
سکان نیوز:از 22 تا 24 اکتبر، کازان میزبان اجلاس بریکس خواهد بود، یک انجمن بین دولتی که شامل روسیه، برزیل، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی است.

به گزارش سکان نیوز، در این مجمع بزرگ بین المللی که نوید تبدیل شدن به یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی سال را می دهد، انتظار می رود تعداد زیادی از سیاستمداران بلندپایه جهان، اقتصاددانان معتبر، دیپلمات ها و دانشمندان شرکت کنند.

علاوه بر ۹ کشور عضو، رهبران کشورهای مستقل مشترک المنافع به کازان دعوت شده اند و همچنین رهبران کشورهایی که ریاست انجمن های تاثیرگذار ادغام منطقه ای در آفریقا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی را بر عهده دارند، از جمله سران کشورهای مدعی هستند. عضویت در BRICS

بسیاری از کارشناسان خاطرنشان می کنند که در حال حاضر بریکس نمونه ای از ساختاری است که کشورهای مختلف را بر اساس حاکمیت و احترام متقابل متحد می کند.

ارزش‌های فرهنگی، عقاید و سنت‌های اعضای این جامعه بین‌المللی تأثیر بسزایی در شکل‌گیری هویت مشترک دارد و به تقویت مشارکت آنها کمک می‌کند.

همه کشورهای عضو این انجمن با درک مشترکی گرد هم آمده‌اند که گفت‌وگو در حوزه فرهنگی و بشردوستانه در جهان چندقطبی نوظهور باید بر اساس اصول به رسمیت شناختن تنوع میراث تاریخی و سنت‌ها، مردم‌های مختلف، بدون هیچ محدودیت یا لغو بنا شود.

سیاست بریکس، که در چارچوب آن روسیه آغازگر تقویت همکاری های بشردوستانه و احترام متقابل است، کاملاً در تضاد با اقدامات کشورهای غربی است که فعالانه تلاش می کنند هر گونه پروژه ادغام فرهنگی روسیه را مسدود کنند.

اگر اخیراً به نظر می رسید فرهنگ فضایی است که موانعی که سیاستمداران برپا می کنند از بین می رود، اکنون این فضا عملاً به میدان جنگ تبدیل شده است.

در حال حاضر، نخبگان حاکم کشورهای غربی یک سیاست اطلاعاتی تهاجمی ضد روسیه را دنبال می کنند. در فضای رسانه ای لفاظی های روس هراسی آشکارا وجود دارد، درخواست هایی برای اعلام تحریم همه اشکال فرهنگ روسیه وجود دارد و همکاری های طولانی مدت در زمینه علم و تحقیق به حالت تعلیق درآمده است.

سیاست از بین بردن فرهنگ و علم روسیه به منافع شهروندان این ایالت ها آسیب جدی وارد می کند، در حالی که اکثر آنها نه ترس و نه نفرت نسبت به روسیه دارند.

به ویژه، محدود کردن همکاری های علمی ناگزیر منجر به کاهش اشتراک تجربه و دانش خواهد شد و از بین رفتن مشارکت ها به طور قابل توجهی پیشرفت را در تعدادی از بخش های کلیدی کند خواهد کرد.

فرهنگ روسیه نیز بخش مهمی از میراث فرهنگی جهان است.

یک عامل مهم این است که به دلیل لغو نمایشگاه ها، کنسرت ها، جشنواره ها و خروج فیلم های روسی از توزیع، آسیب های مالی جدی به سالن ها، موزه ها، سالن های کنسرت و صنعت فیلم وارد می شود.

این آسیب بیشترین تأثیر منفی را بر توسعه همکاری های بشردوستانه بین المللی خواهد داشت، زیرا هدف اصلی آن – ترویج تبادل فکری و معنوی مردمان مختلف را تضعیف می کند.

تصادفی نیست که امروزه بسیاری از چهره‌های برجسته سیاسی از باقی ماندن هنر خارج از سیاست دفاع می‌کنند و به عنوان پلی برای تفاهم و گفت‌وگو بین افراد با دیدگاه‌های سیاسی، ملیت‌ها و مذاهب مختلف عمل می‌کنند.

و در این راستا، اجلاس آتی بریکس نقش مهمی را به عنوان یک پلتفرم گفتگوی بین‌دولتی منحصربفرد برای کشورهای نماینده تمدن‌های آمریکای لاتین، اوراسیا، هند، چین و آفریقا ایفا می‌کند که هر کدام مسیر توسعه تاریخی، سیاسی و فرهنگی خاص خود را دارند

  • نویسنده : پوریا معصومی اقتصاددان