مزیت‌های هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی
مزیت‌های هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی
سکان نیوز؛ در پی آغاز طرح‌های بیست‌گانه تحول‌آفرین و توسعه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، طرح هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی به موسسه حسابرسی سازمان محول شد.
علی محمدی سنجر، سرپرست موسسه حسابرسی تأمین اجتماعی

در این طرح اجرای فرایند خوداظهاری کارفرمایان، اولویت‌بندی و ارجاع هوشمند بازرسی دفاتر قانونی(احاله خودکار)، اصلاح فرایند بازرسی دفاتر قانونی و پیاده‌سازی کاربرگ دیجیتال، تبادل اطلاعات با سازمان امور مالیاتی، استانداردسازی و پیاده‌سازی کاربرگ شماره سه، ایجاد رابطه سیستمی شناسایی تا وصول مطالبات ناشی از بازرسی دفاتر قانونی، اتصال سیستم‌های حقوق و دستمزد کارفرما و بیمه‌ای بصورت دیجیتال و ایجاد رابطه نرم‌افزار حسابداری با سامانه بیمه‌ای سازمان در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست موسسه حسابرسی تامین اجتماعی گفت: در حال حاضر فرایندهای بازرسی دفاتر قانونی با مشکلاتی مانند عدم هماهنگی اطلاعات مالی کارگاه‌های مشمول بازرسی دفاتر قانونی، تاخیر در فرایندهای رسیدگی، نبود سیستم متمرکز برای جمع‌آوری اطلاعات و فقدان مکانیزم‌های کارآمد صحت سنجی داده‌ها مواجه است. این مشکلات باعث شده ک برخی از کارگاه‌ها در سنوات متوالی به انجام بازرسی از دفاتر قانونی مغفول مانده و تصمیم‌گیری‌ها استراتژیک سازمان با داده‌های ناقص انجام شود.

سنجر بیان داشت:سامانه جدید طرح هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی با هدف کاهش این مشکلات طراحی شده است تا امکان مدیریت متمرکز اطلاعات مالی کارگاه‌ها، افزایش شفافیت، کاهش زمان تکمیل و صحت سنجی داده‌ها وبهبود فرایندهای گزارش‌دهی به مدیران و ذنفعان سازمان فراهم شود.

وی افزود: این سامانه بستری دیجیتال و پیشرفت ایجاد می‌کند که فرایند خوداظهاری کارگاه‌ها را ساده‌تر کرده و نظارت بر عملکرد آن را تقویت نماید. از اهداف مهم این طرح تسهیل فرایند خوداظهاری اطلاعات توسط کارگاه‌ها از طریق فرم دیجیتالی ساده و کارآمد، ایجاد مکانیزم خودکار صحت‌سنجی اطلاعات برای جلوگیری از ورود داده‌های نادرست، فراهم کردن امکان گزارش‌های تحلیلی و سریع برای مدیران سازمان و تقویت شفافیت و اعتماد بین کارگاه‌ها و سازمان تأمین اجتماعی می‌باشد.

سرپرست موسسه حسابرسی تامین اجتماعی گفت:سامانه طرح هوشمندسازی برای کارگاه‌ها بستری فراهم می‌کند که اطلاعات هویتی و مالی خود را بصورت خوداظهاری وارد کنند و همچنین برای سازمان تأمین اجتماعی، مکانیزم‌های صحت‌سنجی و تحلیلی داده‌ها ارائه می‌شود تا اطلاعات ورودی از نظر کامل بودن، دقیق بودن و انطباق با استانداردها ارزیابی شود. این سامانه ماموریت دارد نقش واسطه‌ای موثری بین کارگاه‌ها و سازمان تامین اجتماعی ایفا کند. کاهش بارکاری و زمان‌بر بودن فرایندهای دستی در جمع‌آوری اطلاعات، بهبود دقت اطلاعات و کاهش تناقض‌ها در داده‌های وارد شده توسط کارگاه‌ها و تسهیل فرایند خوداظهاری اطلاعات هویتی و مالی کارگاه‌ها از ماموریت‌های اصلی این سامانه می‌باشد.