دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سومین همایش اقتصادی دریای خزر با اشاره به اهمیت کاهش هزینهها و کاهش زمان ارسال محمولهها در تجارت گفت: باید در این بخش کار جدی صورت گیرد و پیشنهاد میشود همکاری مشترک از طریق ایجاد کارگروهها شکل گیرد.
وی یکی از ظرفیتهای کشورهای حاشیه دریای خزر را کریدورهای شمال – جنوب و کریدور شرق – غرب نام برد و پیشنهاد داد برای فعال کردن این کریدورها و ظرفیتهای زیرساختی کشورها، کارگروه مشترکی ایجاد شود.
مسرور با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر بهخصوص کشورهای آذربایجان و ترکمنستان که مرز زمینی با ایران دارند، پیشنهاد راهاندازی مناطق آزاد مشترک را مطرح کرد و گفت: مناطق آزاد مشترک که به مناطق نسل ششم معروف هستند، فرصت مناسبی برای انجام کارهای جدی به ویژه در بخش اقتصاد دیجیتال و بخش فناوری است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد ضمن تأکید بر نقش مناطق آزاد بهعنوان پیشرانهای اقتصادی در جهان افزود: به هر میزان تعاملات بین مناطق آزاد کشورهای حوزه دریای خزر افزایش پیدا کند، مطمئناً منافعش برای اقتصاد کشورها خواهد بود و یکی از پیشنهادات خود برای سومین همایش اقتصادی دریای خزر را ایجاد شورای همکاری مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر عنوان کرد.
وی با اشاره به وجود بنادر و زیرساختهای ایران در استانهای گیلان و مازندران و گلستان، جهت سرمایهگذاری تجار و سرمایهگذاران کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام آمادگی کرد.
مسرور یکی دیگر از ظرفیتهای مناطق آزاد ایران را بورس بینالملل عنوان کرد و ادامه داد: برای جذب سرمایهگذاری و سهامداری، شرکتها و افراد علاقمند در موضوع سرمایهگذاری در نهادهای بورس بینالملل و بانکهای «آفشور»، که ظرورت آن در مناطق آزاد خالی است آماده همکاری هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد که این جلسه باعث افزایش حجم تجارت، ترانزیت و افزایش ظرفیت گردشگری کشورهای حاشیه دریای خزر باشد.