فرهنگ کار و مهارت در استان تقویت شود/131 میلیارد تومان سهمیه مازندران در وام اشتغالزایی
فرهنگ کار و مهارت در استان تقویت شود/131 میلیارد تومان سهمیه مازندران در وام اشتغالزایی
سکان نیوز؛درویشی با بیان اینکه فرهنک کار و مهارت باید در استان تقویت شود افزود: دانشگاه ها و صنعت در حوزه مهارت آموزی نیروی های کار همکاری لازم را ندارند.

مدیرکل فنی و حرفه ای استان مازندران در گفت و گویی اختصاصی با سکان نیوز اظهار داشت ؛ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور متولی توانمندسازی نیروهای انسانی در حوزه مهارت را بر عهده دارد و آموزش‌های فنی حرفه‌ای بر اساس استانداردهای بین المللی و با شاخص‌ها و ویژگی‌های متمایز نسبت به سایر آموزش‌های نظام رسمی کشور و محدود به زمان و مکان نیست و آموزش مبتنی بر نیاز واقعی جامعه و تقاضا محور می‌باشد .

وی با بیان اینکه ۱۹ گروه و هدف را در استان بر عهده داریم گفت: از اقشار روستا و شهر و از مراکز ثابت دولتی تا مراکز آموزش بخش خصوصی در استان که ۲۰ مرکز دولتی و ۱۷۶ کارگاه فعال آموزشی و بیش از 2 هزار آمورشگاه فنی و حرفه ای  بخش خصوصی جز همیاران و شرکای اجتماعی خوب مهم ما در استان هستند.

وی افزود: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امروز یکی از ضروری‌ترین نیاز در بنگاه‌های اقتصادی و اجتماعی محسوب می‌شود و بنا به فرمایش مقام معظم رهبری امروز کشور نیازمند به مدرک تحصیلی فاقد مهارت نیست، امروز باید گرایش مردم و جوانان را از مدرک گرایی به مهارت گرایی رفته شود باید فرهنگ کار و مهارت تقویت شود چون جامعه گرایش به اشتغال در بخش دولتی دارد و بخش دولتی نیز ظرفیت محدود و پاسخگوی نیاز جامعه نیست.

درویشی گفت: در حوزه دانشگاه حدود ۳۳ مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در قالب آموزش‌های tmc به دانشگاه‌ها دادیم و گلایه داریم از دانشگاه‌ها که این همکاری را با سازمان نداشتند و حدود ۱۳ درصد دانشگاه‌های استان با ما همکاری می‌کنند.

وی بابیان اینکه در بخش صنعت نیز حدود ۱۴۰ مرکز مجوز جوار کارگاهی دادیم و این قانون می‌باشد که مکلف کرد همه بنگاه‌های اقتصادی به کمک ادارات فنی و حرفه‌ای برای ایجاد مراکز جوار کارخانه ایجاد شود.

درویشی گفت: با توجه به نیاز و تقاضای بخش صنعت به کارگر مهار متاسفانه بخش صنعت در این بخش همکاری خوبی نداشته است.

مدیرکل فنی و حرفه ای مازندران با اشاره به اینکه اگر قرار است از فقر و بیکاری فاصله بگیریم و بزهکاری کم شود،گفت: ریشه حذف این نظام مسائل و مشکلات کشور را باید در مهارت و آموزش‌های فنی حرفه‌ای جستجو کنیم.

وی افزود:اگر در کشوری مهارت و آموزش‌های فنی حرفه‌ای ریشه پیدا کند بخش زیادی از مشکلات کشور حل خواهد شد کسی که مهارت دارد بیکار نخواهد ماند.

وی با اشاره به اینکه امسال ۱۳۱ میلیارد تومان اعتبار در قالب وام ارزان قیمت به فنی حرفه‌ای مازندران از طریق بانک رفاه کارگران و تجارت سهمیه داده شد افزود: سهم بانک رفاه کارگران 109 میلیارد تومان بود که تاکنون 36 میلیارد تومان را پرداخت کرد که حدود 35 درصد و سهم بانک تجارت 21 میلیارد تومان که 17 میلیارد تومان که حدود 90 درصد آن را پرداخت کرد .