فرآیند طولانی صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده و قدرت خرید پایین افراد
فرآیند طولانی صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده و قدرت خرید پایین افراد
سکان نیوز؛ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: آنچه می‌تواند منجر به رونق بافت‌های فرسوده شود کاستن از تشریفات صدور پروانه ساختمانی و تسهیل در آن است.

به گزارش سکان نیوز، عبدالرضا گلپایگانی بیان‌داشت: امروز صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده به معضلی تبدیل شده و دستگاه‌های مختلف از جمله تامین اجتماعی، وزارت نیرو، شهرداری‌ها، بخش کنترل نقشه‌ها در سازمان نظام مهندسی ساختمان و غیره سبب شده‌اند تا زمان صدور پروانه در شهری همچون تهران به بیش از یک سال برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه‌داد: از سوی دیگر باید قدرت خرید افراد تقویت شود. امروز شاهدیم واحدهایی ساخته شده‌اند اما امکان خریدشان توسط مردم وجود ندارد که نشان از کاهش شدید قدرت خرید مردم دارد.

وی اظهار داشت: آمارها از واحدهای مسکونی که در سال ۱۴۰۳ به تسهیلات بانکی متصل شدند بسیار پایین بود و امیدواریم بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ به وظیفه قانونی خود در این راستا عمل کنند.

بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط خود مردم نوسازی شده است

گلپایگانی خاطرنشان کرد: مطابق قانون بانک‌ها وظیفه دارند ۲۵ درصد از تسهیلات بخش مسکن را به بافت‌های فرسوده تخصیص دهند.

وی گفت: در گذشته یک جریان نوسازی به خودی خود در بافت‌های فرسوده را شاهد بودیم به طوری که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط خود مردم نوسازی شد و ما باید همین جریان را تقویت کنیم.

وی معتقد است: اینکه دولت با بخش خصوصی و مردم در این زمینه رقابت کند شرایط را برای مردمی که اهل کارهای توسعه‌ای هستند مسساعد نمی‌کند، بلکه موانعی برای مشارکت مردم ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: معتقدم موضوع تسهیلات بانکی بسیار مهم است چرا که آمار ناامید کننده‌ای در حدود چهار هزار فقره تسهیلات را در سال ۱۴۰۳ ثبت کردیم که عمده آن هم از محل تسهیلات تبصره ۱۸ تولید بود و ربطی به ساخت مسکن ندارد.

به گزارش ایرنا، مطابق آمارها، فقط نزدیک به ۲ هزار و ۶۰۰ فقره تسهیلات از محل تبصره ۱۸ پرداخت شده و یک‌هزار و ۶۶۴ فقره نیز از محل جهش تولید مسکن پرداخت شد. براین اساس در مجموع حدود چهار هزار فقره وام به این منظور در سال ۱۴۰۳ پرداخت شد که رقم ناچیزی است.

استدلال بانک‌ها این است که وام ها حمایتی بوده و به اقشار کم درآمد (دهک‌های یک تا چهار) تعلق می‌گیرد، اما در بافت‌های فرسوده افراد خودمالکند.

این در حالی است که کارشناسان می‌گویند: افرادی که در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، هرچند مالک هستند، اما توان تخریب و نوسازی واحدهای خود را ندارند.