اولین حضور محمدجواد ظریف در صحن علنی مجلس یازدهم با خاطره خوشایندی برای او همراه نبود. عده ای از نمایندگان با شعار دروغگو نگذاشتند صحبت های او به پایان برسد. البته ظریف نیز تلاش کرد خیلی دیپلماتیک پاسخ های محکمی به منتقدانش بدهد اما در هر صورت بالابودن سطح تنش ها از روابط غیردوستانه بین دو طرف حکایت می کند که شاید تا پایان دولت حسن روحانی به استیضاح ظریف یا قهر او از مجلس بیانجامد.
صادق زیباکلام در گفتگو با نامه نیوز درباره انتقادات تند برخی نمایندگان مجلس یازدهم به ظریف گفت: با برخوردی که با آقای ظریف شد، ای کاش درس عبرتی برای او شود تا از این به بعد شیوه بیان خود را در مجامع جهانی عوض کند. او زمانی که در مجامع جهانی حاضر می شود سعی دارد که تلطیف قلوب کند و به گونه ای موضع بگیرد یا سخنرانی کند که خوشایند مخالفان سرسختش در تهران باشد و دل آنها را به دست آورد.
وی افزود: ظریف به جای آنکه سعی کند مخالفان سرسختش را در تهران خشنود کند باید منافع ملی را می گرفت. امیدوارم ظریف بعد از این اتفاق متوجه شده باشد که هر طوری موضع گیری کند در نهایت منتقدان سرسختش به هیچ وجه رضایتی از او نخواهند داشت. ای کاش ظریف در 7 سال گذشته فارغ از نگاه مخالفانش فقط تمام تلاشش را برای تحقق منافع ملی مصروف می داشت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال کلید خوردن استیضاح ظریف در مجلس یازدهم اظهار کرد: هدف نمایندگانی که ظریف را به دروغگویی متهم کردند، آن بود که به طرفداران شان بگویند «ببنید ما چقدر انقلابی هستیم و دیدید چه طوری به دهان ظریف زدیم». حالا بعد از این سراغ تک تک وزرای روحانی خواهیم رفت. این نمایندگان جز آنکه به دهان روحانی و وزرایش بزنند هیچ رسالت دیگری برای خودشان قائل نیستند بنابراین در مرحله بعدی به سراغ استیضاح ظریف خواهند رفت.
وی درباره احتمال رأی آوری استیضاح ظریف یادآور شد: با توجه به حمایت رهبر انقلاب از محمدجواد ظریف بعید به نظرم می رسد که آنها رأی کافی برای برکناری ظریف بیاورند.
صادق زیباکلام درباره طرح سئوال از رئیس جمهور گفت: از اول هم مشخص بود مخالفان سرسخت روحانی بعد از کسب اکثریت کرسی های مجلس تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا به رأی دهندگان خود بگویند «ببنید ما چقدر به آنچه گفتیم وفادار هستیم»، اما سئوال اصلی از آنها این است که نهایتا تا یک سال دیگر روحانی دولت را تحویل رئیس جمهور بعدی می دهد و رئیس جمهور بعدی هم کسی مثل آقایان احمدی نژاد، سعید جلیلی یا محمدباقر قالیباف خواهد بود، بعد از آن با مصیبت های واردشده بر سرمملکت چه کار خواهید کرد؟
وی ادامه داد: امروز کشور دیگر درآمدی ندارد چون صادراتی نیست که درآمدی باشد. واقعا سال آینده رئیس جمهور برآمده از جناح مخالف روحانی چه کار می خواهد بکند؟ بنابراین طرح سئوال از رئیس جمهور را فرمالیته می دانم چون فکر نمی کنم مقامات ارشد نظام اجازه بدهند که مجلس به دنبال برکناری روحانی برود.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: طرح سئوال از رئیس جمهور جنبه تبلیغاتی دارد تا به طرفداران شان نشان دهند که چقدر انقلابی عمل می کنند والا حاصل دیگری نخواهد داشت.