سکان نیوز/براساس شمارۀ رأی 794-1399.5.21 هیات عمومی دیوان عالی کشور که رای وحدت رویه برای تمام شعب و قوه قضاییه نیز محسوب میشود، از آن جایی که قانون پولی و بانکی کشور و قانون عملیات بانکی بدون ربا بانک مرکزی را مسئول حسن اجرای نظام پولی و بانکی کشور و تعیین کننده حداقل و حداکثر سود بانکی قرار داده است و مصوبات بانک مرکزی جزء قوانین آمره بوده و بانکها موظف به رعایت آن هستند در نتیجه قراردادهای تنظیمی راجع به سود تسهیلات که بدون رعایت مصوبات بانک مرکزی باشد نافذ نخواهد بود.
خلاصه رأی وحدت رویۀ هیأت عمومی دیوان عالی کشور بدین شرح است: قوانین موضوعه حاکم بر مقررات پولی و بانکی کشور به ویژه مواد 1-11 و 37 قانون پولی و بانکی کشور و ماده 20 قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانک مرکزی را مسئول حسن اجرای نظام پولی و بانکی کشور و تعیین کننده حداقل و حداکثر سود بانکی قرار داده است و با عنایت به اینکه مطابق ماده 1 قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی مصوب 22/10/83 نظارت بانک مرکزی شامل تمامی بانکها اعم از دولتی، خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری میباشد و از طرفی مصوبات بانک مرکزی جزء قوانین آمره بوده و بانکها موظف به رعایت آن هستند؛ در نتیجه قراردادهای تنظیمی راجع به سود تسهیلات که بدون رعایت مصوبات بانک مرکزی باشد نافذ نخواهد بود.
بر این اساس رأی شماره 580- 6/1/1398 شعبۀ اول دادگاه تجدیدنظر استان لرستان صحیح و مطابق قانون میباشد. این رأی برای تمامی شعب دیوان عالی کشور و مراجع قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.
سود مازاد از تعرفه بانک مرکزی در رابطه با تسهیلات بانکی قابل مطالبه نیست.
به گزارش سکان نیوز/ بر اساس رای وحدت رویه دیوان عالی کشور که به تازگی صادر شده است سود مازاد از تعرفه بانک مرکزی در رابطه با تسهیلات بانکی قابل مطالبه نیست.
لینک کوتاه :
https://sokannews.ir/?p=15924
برچسب ها
توافق لیبی ۲۰۰۳ و پیامدهای آن برای ایران: یک درس راهبردی
سکان نیوز: دکتر امیر حجازی اطاقسرا پژوهشگر ارشد حقوق بینالملل و مطالعات راهبردی وکیل دادگستری در تحلیلی بر توافق 2003 لیبی با آمریکا پرداخت.
عراقچی: گفت وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا از روز شنبه آغاز می شود
سکان نیوز؛ سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان گفت : گفت وگوی غیر مستقیم ایران و آمریکا روز شنبه ( 23 فروردین ) در عمان آغاز می شود.
تجارت پتروشیمی قربانی دعوای چین و آمریکا میشود
سکان نیوز؛ تجارت خوراک پتروشیمی رو به رشد سریع میان آمریکا و چین، ممکن است یکی از بزرگترین قربانیان درگیری تجاری میان این دو کشور شود.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.