سکان نیوز؛ آیت الله سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در جمع نخبگان استان زنجان افزود: باید همه پروژه های نیمه تمام به نتیجه برسند لذا اولویت دولت سامان دادن به این پروژه هاست و جز در موارد ضروری، تنها این پروژه های نیمه تمام پیگیری می شود.
مسئله فرهنگ باید همواره در کشور مورد توجه باشد
همواره باید به مسئله فرهنگ در تمام کشور توجه شود و چهره های فرهنگی و فرهیختگان در جهت توسعه فرهنگی درکشور تلاش کنند. فعال کردن اقتصاد فرهنگ و کسانیکه در حوزه اقتصاد و سروکار با مسایل فرهنگی دارند فعال شدن اقتصاد فرهنگ بسیار مهم و قابل توجه است.
وی اظهار داشت: دانشگاهها و حوزه های علمیه در استان زنجان و الگوسازان باید در این بخش تلاش مضاعفی داشته باشند و دولت و دستگاههای مسوول نیز با هدایت، نظارت و حمایت جدی از بابت اعطای تسهیلات و مسایل حقوقی پشتیبانی کنند.
آیت الله رییسی با اشاره به موفقیتهای کسب شده در امر واکسیناسیون و تقدیر از کادر بهداشت و درمان تاکید کرد: واکسیناسیون عمومی و تزریق ۱۰۰ میلیون دُز واکسن که همچنان هم ادامه دارد جای تشکر از دست اندرکاران بهداشت و درمان دارد و این از جان مردم صیانت می کند که در این امر همه همت کردند.
وی افزود: مساله پرداخت مطالبات و معوقات کادر بهداشت و درمان نیز بسیار مورد تاکید در ستاد ملی کرونا است.
هر توسعه یافتگی در استان فرع بر حفظ محیط زیست است
آیت الله رییسی با بیان اینکه فعالیت صنایع پیشرفته بسیار خوب و مفید است تاکید کرد: هر توسعه یافتگی در استان و کشور فرع بر محیط زیست است نباید آلایندگی ایجاد و مردم نگران شوند.
وی تاکید کرد : محیط زیست نباید آلوده شود گامهایی در این خصوص در استان زنجان برداشته شده است و کارهایی نیز باید انجام شود.
آیت الله رییسی همچنین به توجه به حوزه زنان و حقوق زنان اشاره کرد و افزود: امروز توجه به زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست و زنانی که به دنبال اقدامات تولیدی و اقتصادی هستند، ضروری است.
وی گفت: بستر فعالیت های اقتصادی، تولیدی و نقش آفرینی که خانم ها همواره در جامعه داشته اند را بتوانیم در فضایی آرامش بخش ایجاد کنیم.
رییس جمهوری به پیوست حکم رهبری به شورای انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: مساله حفظ کرامت زنان و توجه به نهاد خانواده پیوست این حکم است که باید بدون شک شورای فرهنگی در این مورد تلاش کند.
آیت الله رییسی به مساله تامین مهدکودک در مراکزی که بانوان در آن اشتغال دارند، اشاره کرد و گفت: دولت باید در این خصوص همت کند تا آرامشی برای بانوان در خصوص فرزندانشان ایجاد شود و اینهم در قانون جمعیت آمده است و هم باید دولت در این رابطه باید همت کند تا آرامش مورد نیاز بانوان فراهم شود.
وی با بیان اینکه در سفرهای قبلی تبدیل زنجان به نقطه آماد و پشتیبانی در غرب کشور مورد توجه قرار گرفته که خدمات، بازرگانی و سردخانه بخشی از آن بوده است، گفت: آنچه در این خصوص قابل دستیابی سریع است را در بودجه پیش بینی کنیم تا مورادی که برای این استان و به خصوص این منطقه ضرورت دارد تامین شود.
آیت الله رییسی مساله صنایع تبدیلی را بسیار مهم خواند و اظهارداشت: ایجاد صنایع تبدیلی برای استان زنجان و استان های مشابه آن از برنامه های دولت است و کارهای مقدماتی و قراردادهایی که نسبت به ایجاد صنایع تبدیلی انجام شده است و در همین بیش از ۸۳ روز گذشته مقدمات آن انجام شده است.
رییس جمهوری همچنین بر لزوم تقسیم امکانات بر اساس عدالت یا مساله آمایش سرزمینی در کشور تاکید کرد و گفت: بودجه ۱۴۰۱ بر محور عدالت خواهد بود، آنچه که رهبری بارها در خصوص اصلاح ساختار بودجه تاکید کرده اند را بنا داریم در بودجه تقدیمی به عنوان مهمترین سند مالی دولت، حتما بر محور عدالت باشد و محور توجه به عدالت هم آمایش سرزمینی است.
وی با اشاره به مساله معادن، استان زنجان گفت: زنجان دارای ظرفیت کشاورزی، صنایع، گردشگری و معادن قابل توجهی است، چرا باید ۸۱ معدن در آن غیرفعال باشد که این پذیرفته نیست و حتما باید مورد توجه وزارت صمت باشد و پرهیز از خام فروشی در مورد معدن نیز حتما مورد تاکید باشد.
رییس جمهوری به بحث حقآبه جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: در شرق و غرب کشور،حقابه هایی است که از حقوق ملت ایران است و در دیپلماسی دولت مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: سهم اقتصاد کشور نیز در منطقه کافی نیست و این مساله ای است که همه را رنج می دهد، به خوبی می توانیم ۲۰ میلیارد دلاری که سهم ما در تجارت منطقه و صادرات است را به ۲ برابر افزایش دهیم چراکه محصولات تولیدی کشور هم در کشورهای منطقه و هم کشورهای همسایه بازار دارد.
آیت الله رییسی یادآورشد: در نشست هایی که با کشورهای مختلف داشته ایم چه در زمان تحلیف و چه اجلاس دوشنبه و سران، همه طالب تولیدات ایرانی بوده و از این جهت آماده کار صادرات ایران هستند.
وی به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر محور بودن تولید در همه زمینه ها اشاره کرد و افزود: مساله تولید و پشتیبانی از تولید باید همواره مورد توجه باشد.
آیت الله رییسی به بازدید از چند واحد تولیدی زنجان در بدو ورود به این استان اشاره کرد و گفت: این رنج آور است که کارخانه ای که می تواند زمینه اشتغال هزار نفر را فراهم کند امروز معطل برخی مسائل اداری باشد و کارخانه ای که می تواند در چند شیفت فعال باشد و بسیاری از نگرانی ها را در استان رفع کند، معطل مانده است.
رییس جمهوری گفت: زمانی مشکل موضوع ایجاد زیرساخت ها است و زمانی نیز سخن از فعال سازی زیرساخت های موجود است، با بازدید از بخش های مختلف در استان زنجان، به این نکته پی بردیم که بر اساس بررسی های انجام گرفته، امروز شاهدیم که ۴۰ درصد ظرفیت تولیدی کشور معطل است و بدون شک باید این معطلی پایان بپذیرد.
وی افزود: باید این معطلی پایان پذیرد تا شاهد اشتغال و افزایش تولید باشیم و این کار به دست توانای مردم عزیز و جوانان برومند کشور امکان پذیر است.
آیت الله رییسی یادآورشد: مساله ارتباط دانشگاه با دولت که به قولی از آن با عنوان کریدور ارتباط دولت با نخبگان و دانشگاهیان یاد می شود، نکته محوری و قابل توجهی است.
رییس جمهوری اظهار داشت: در بازگشایی دانشگاه تهران هم گفتم که دانشگاه باید اتاق فکر دولت باشد، دولت ما باید محور تحول باشد، تحولی که بدانیم وضعیتمان چیست و چه باید باشد، یعنی وضع موجود و وضع مطلوب را هم ببنیم و این فاصله را کم کنیم.
وی ادامه داد: برای ایجاد تحول در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تلاش کنیم، این تحول یک سند دارد که بیانیه گام دوم انقلاب است اما این تحول یک اتاق فکر می خواهد که به نظرم بهترین اتاق فکر آن دانشگاه است، که باید با بازار ارتباط پیدا کند و صنعت، کشاورزی و اقتصاد دیجیتال باید وارد متن شود و در جهت فعال سازی بخش های مختلف نقش آفرینی کند.
آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: با مردم زنجان ارتباط داشته ام، چه در حوزه علم و دانش و چه فعالیت های فرهنگی، در کارهای اجرایی، می بینم که مردم زنجان آرام نمی نشینند و این مسئولیت ما را مضاعف می کند که زمینه کار و تلاش آنان فراهم شود و در خود این استان زمینه بسیاری فراهم است.
رییس جمهوری گفت: همه دانشگاه های زنجان خود را باید در کنار بازار، اقتصاد و کشاورزی را ببینند و وارد این حوزه شوند که چرا اهالی برخی روستاها با وجود برخورداری از همه امکانات زیر ساختی، همچنان در آن محل نمی مانند.
وی اضافه کرد: روستایی می گوید که باید زندگی در روستا به صرفه و کشاورزی قابل پیش بینی باشد، تولیدات بازار و فروش داشته باشد، دانشگاه تلاش کند تا ما در این زمینه این کارخانه عظیم تولید به نام روستا را فعال کنیم و برای روستایی، روستا جاذبه داشته باشد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه توسعه خدمات زیرساختی شکل گرفته طی ۴۰ سال گذشته قابل تقدیر است، تاکید کرد: امروز باید کاری کنیم که روستاییان در روستا بمانند و نروند تا در جایی مانند تهران یا شهری دیگر مشغول به کار شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: در جلسات مختلف اعلام کرده ام، می گویم، زمینه ها برای گام های بلند در کشور فراهم است، هیچ گونه تهدید و تحریمی ما را از این حرکت سازنده باز نمی دارد، سرداران و سلحشوران به ما آموخته اند که ما می توانیم و پیش رویمان حاج قاسم سلیمانی با فرهنگ “ما می توانیم” قرار دارد، رهبری نیز فرمود برخی افراد “ما نمی توانیم” را القا می کنند، این القای یاس و خواسته دشمن است.
وی تاکید کرد: به واقع ما می توانیم و با داشتن این زمینه های فعالیت در کشور و زیر ساخت های موجود، با نیروی جوان، جبران عقب ماندگی های موجود را داشته باشیم و بیش از همیشه به حرکت کشور در مسیر ارتقا و تعالی امیدواریم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: بیش از همیشه امیدوارم که گره ها گشوده شود و زندگی مردم بتواند از این مشکلات دور شود، من می بینم که به دست توانای جوانان، فرهیختگان، کار آفرینان، سرمایه گذاران، کارگران، کشاورزان، زنان، مردان و نخبگان در این کشور کارهای بزرگی صورت بگیرد، هر چه پیش می رویم، مشکلات را بیشتر می بینیم و زمینه های کار و تلاش را می بینیم و امیدوارتر می شویم.
- نویسنده : الهام .