حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت با اشاره به فرا رسیدن نیمه شعبان گفت: انتظار ظهور حضرت مهدی(عج) هم بهمعنای امید به آینده و هم بهمعنای آمادگی برای صلح در سراسر جهان است و لذا هر کس در عمل و زندگیاش میتواند ببیند که آیا منتظر است یا خیر.
وی افزود: این انتظار هر مقدار بیشتر شود و هر چه این اعتقاد قویتر شود آرامش و جهانبینی واقعی برای انسان حاصل میشود و برای ما یک جهانبینی واقعی میدهد و میگوید آینده جهان آینده صلح و عدالت و پایان همه گرهها، فرج و گشایش واقعی است.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سختیها و بلایای کرونا گفت: در عین حال در موضوع کرونا و در زمینه علم و شرکتهای دانشبنیان و نیازمندیهای که بخش درمان و پزشکی ما دارد قدمهای بسیار خوبی برداشته شد و اینها ارزشمند است، در زمینه کیتهای آزمایشگاهی روی پای خود ایستادهایم و تولیداتمان بهاندازه کافی در اختیار قرار میگیرد و روزبهروز این تولیدات میتواند بیشتر شود.
در زمینه تنفس مصنوعی به توفیقات خوبی رسیدیم
روحانی گفت: امروز در زمینه تنفس مصنوعی به توفیقات خوبی رسیدیم، در عدد خوبی هم تولید میشود و در اندازهای است که نیاز پزشکی ما را تأمین میکند، در تولید سیتی اسکن وضعیت خوبی داریم.
رئیسجمهور با یادآوری روزهای اولیه شیوع کرونا در ایران گفت: یادم است تعدادی از دانشجویان که از چین میخواستند به ایران بیایند و قرنطینه شوند، مانده بودیم کجا قرنطینه شوند، هر کجا که به آنها اعلام میشد بهصورتی شانه از مسئولیت خالی میکردند یعنی از ترس کرونا همه دنبال راه فرار بودند.
آمریکاییها همیشه یکجانبهگرا بودهاند، در طول این مدت هم این روش را ادامه دادهاند و حالا در این بیماری هم همان روند غلط و تفکرات نادرست خود را ادامه میدهند که این یک موضوع تاریخی است و در تاریخ باقی خواهد ماند که کاخ سفید که تاکنون در مسائل اقتصادی تروریست بوده از این پس در مسائل درمانی هم تروریست است
روحانی اضافه کرد: وقتی هم این بیماری در کشور ما شروع شد میان پزشکان و پرستاران ترس و وحشت زیاد ایجاد کرد، دلیلش روشن بود که همه تجهیزات و آمادگیها در روز اول نبود اما امروز وقتی یک پرستار ما از نظر لباس و سایر تجهیزات میتواند مجهز باشد با خیال راحت میتواند در بیمارستان قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، رئیسجمهور در بخش دیگری ار سخنانش خطاب به صندوق بینالمللی پول گفت: ما سهم خود را به صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی پرداخت میکنیم و بخشی از ذخایر ما در اختیار آنها است.
صندوق بینالمللی پول باید به وظیفه خود عمل کند
رئیسجمهور گفت: بسیاری از کشورهای جهان و اندیشمندان بهصراحت اعلام کردند که صندوق بینالمللی پول باید به وظیفه خود عمل کند. ما در طول 50 سال گذشته از این صندوق چیزی نخواستیم حالا بعد از این همه مدت که عضو صندوق هستیم و تلاش کردیم پول ما در آنجا ذخیره بوده و در این شرایط سخت اگر آنها به وظایف خود عمل نکنند دنیا قضاوت دیگری نسبت به آنها خواهد داشت.
وی افزود: آمریکاییها همیشه یکجانبهگرا بودهاند، در طول این مدت هم این روش را ادامه دادهاند و حالا در این بیماری هم همان روند غلط و تفکرات نادرست خود را ادامه میدهند که این یک موضوع تاریخی است و در تاریخ باقی خواهد ماند که کاخ سفید که تاکنون در مسائل اقتصادی تروریست بوده از این پس در مسائل درمانی هم تروریست است، یعنی بهعنوان یک ننگ تاریخی در پیشانی هیئت حاکمه آمریکا خواهد ماند که فشارهای خود را در چنین شرایطی به ملت ایران ادامه میدهد. البته مردم تابآوری خوبی در برابر فشارها داشتند و در آینده هم خواهند داشت.
رئیسجمهور تصریح کرد: آمریکاییها در این داستان کرونا مصوبه 2005 بهداشت جهانی را هم نقض کردند که در این مصوبه تصریح شده همه باید به هم کمک کنند و آزاد باشند، حالا علیرغم اقدامات تروریستی آمریکا، ما روابطمان را با کشورهای دیگر و دوست ادامه میدهیم.
رئیسجمهور در بخش دیگی از سخنانش با بیان این مطلب که از روز شنبه مرحله سخت مبارزه با کرونا آغاز میشود، گفت: شنبه مرحله سختتری شروع میشود و اگر بخواهیم با بیماریای که مسری است و مشکلات زیادی به وجود آورده و بگوییم به همه مردم داخل خانه بمانند و خارج نشوند، خوب این روش، راحتترین کار دولت برای مقابله با این بیماری است.
روحانی با بیان اینکه این روش امکانپذیر نیست، ادامه داد: عدهای باید برای تولید نیازمندیها و حملونقل از خانه خارج شوند. بعدش هم ما دو جور مردم داریم؛ یک گونه مردم این هستند که حقوق ثابت دارند و حقوقبگیر دولت هستند که سر کار بروند هم حقوق میگیرند خانه هم بمانند باز حقوق میگیرند. شما ببینید فرضاً ما که حقوق کارمندان را میدهیم پیشنهاد کنیم که سه هفته تعطیل، آنوقت حقوق هم تعطیل! بعد ببینیم چهکسی خانه میماند؟ بنابراین وقتی به کارمند بگوییم تعطیل باشید و حقوقت را میدهیم کار سختی نیست اما برای کارگری که دستمزد ندارد، نانی برای غذای شب ندارد باید چهکار کنیم؟ برای آن افرادی که کسبوکارشان در این دوماه تعطیل شده چهکار باید بکنیم؟ پس باید دو امر را تلفیق کنیم، هم سلامت مردم و مبارزه با کرونا و هم فعالیت اجتماعی و اقتصادی در چارچوب مقررات.
وی خاطرنشان کرد: معیار ما پروتکلهای وزارت بهداشت است اگر وزارت بهداشت به ما بگوید “این کار را با این پروتکل انجام دهید” ما قبول میکنیم و انجام میدهیم اما اگر بگوید قابل جمع نیست ما سلامت را ترجیح میدهیم.
رئیسجمهور با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر آغاز فعالیت برخی کسبوکارها اضافه کرد: ما از شنبه مرحله جدیدی از کرونا را شروع میکنیم و در واقع موج دوم آغاز میشود که در این موضوع همکاری بیشتر مردم را طلب میکنیم. این دوره مقداری سختتر از دوره قبل است چون ما میخواهیم فعالیت اقتصادی را در حدی که امکانپذیر است انجام بدهیم و همزمان مبارزه را هم انجام دهیم با این تفاوت که مبارزه قبلی مبارزه نشسته در خانه بود امروز مبارزه ایستاده در صحنه اقتصادی است و دومی سختتر است راهی جز این پیشِروی ما نیست.