در شهرداری قائمشهر چه می گذرد؟/ ضعف مدیریت شهری، نبود شفافیت و پاسخگویی
در شهرداری قائمشهر چه می گذرد؟/ ضعف مدیریت شهری، نبود شفافیت و پاسخگویی
سکان نیوز؛ قائم‌شهر، شهری با هزار ظرفیت و یک مدیریت تاریک، شهری که منابع دارد، اما شفافیت ندارد، با مشکلاتی فراوان که بسیاری از آن‌ها از ضعف مدیریت شهری، نبود شفافیت و پاسخگویی نهاد شهرداری ریشه می‌گیرند.

به گزارش سکان نیوز به نقل از استنادنیوز، شهرداری قائم‌شهر که باید متولی خدمات، عمران، و توسعه شهری باشد، خود به یکی از گره‌های اصلی توسعه تبدیل شده؛ گرهی به‌نام پاسخ‌گریزی مزمن. نه سامانه‌ای برای اعلام شفاف درآمدها و هزینه‌ها دارد، نه گزارشی از پروژه‌ها و نه صورت‌های مالی‌ای که شهروندان بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

درحالی‌که بسیاری از شهرداری ها با راه‌اندازی سامانه‌های شفافیت، گام‌هایی جدی در مسیر پاسخگویی برداشته‌اند، در قائم‌شهر “شفافیت” یک واژه لوکس و غیر ضروری تلقی می شود.

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب سال 1388 می‌گوید: نهادهای عمومی (از جمله شهرداری‌ها) باید اطلاعاتی مثل بودجه، قراردادها، صورت‌های مالی و گزارش پروژه‌ها را به شکل عمومی و رایگان در اختیار مردم قرار داده و منتشر نمایند.
ثبت مناقصات و مزایده‌ها در سامانه‌ای تخصصی و پر از محدودیت مانند «ستاد ایران» که برای عموم مردم عملاً غیرقابل دسترس است، نه تنها پاسخگوی نیاز به شفافیت نیست، بلکه نمایشی جهت پوشاندن ضعف‌های مدیریتی به حساب می‌آید.

 

شفافیت روی کاغذ، پنهان کاری در عمل
پروژه‌هایی که شروع می‌شوند و نیمه‌تمام رها می‌مانند، خیابان‌هایی که پس از هر آسفالت، دوباره شکافته می‌شوند، و اجرای پروژه‌هایی با کیفیتی مشکوک، همه در سایه سکوت و نبود اطلاعات عمومی اتفاق می‌افتد.
در چنین شرایطی، فساد و رانت دیگر خطر نیست؛ احتمالی قریب‌الوقوع است.

اگر شهرداری قائم‌شهر به‌دنبال بازسازی اعتماد عمومی‌ست، باید شفافیت را نه به‌عنوان شعار، بلکه به‌عنوان الزام بپذیرد.
تصمیم‌گیری‌های پشت درهای بسته، دیگر دوام نمی‌آورند و در چنین فضایی، مدیریت شهری نه تنها کارآمدی خود را از دست می‌دهد، بلکه مشروعیت اجتماعی خود را نیز خدشه‌دار می‌کند.

شهرداری قائم‌شهر باید بداند که در عصر ارتباطات و آگاهی عمومی، نمی‌توان تصمیم‌گیری‌های پشت درهای بسته را ادامه داد. شهروندان دیگر تماشاگران خاموش نیستند؛ آنان پرسشگرند، منتقدند و حق دارند بدانند با پول و آینده شهرشان چه می‌شود.