سکان نیوز/جمال رازقی جهرمی در مورد دلایل کاهش صادرات در 4 ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و کشورمان، تجارت خارجی کشورمان نیز مانند سایر کشورها از این امر متاثر شد بطوری در 2 ماهه اول امسال با کاهش صادرات مواجه شدیم.
وی افزود: بسته شدن مرزها بر روی کالاهای تجاری یکی از عوامل تاثیرگذار بر کاهش صادرات بخصوص در 2 ماهه اول امسال بود. تجارت خارجی کشور نیز به مانند تجارت خارجی سایر کشورها متاثر از این موضوع دستخوش تغییراتی شد به طوری که با بسته شدن مرزها و عدم امکان صادرات، صادرات ما نیز افت کرد.
رئیس اتاق بازرگانی شیراز اظهار داشت: اما علاوه بر این موضوع عوامل دیگری نیز بر کاهش صادرات موثر است و از جمله آن می توان به تهدید صادرکنندگان توسط بانک مرکزی برای بازگشت ارز اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به تحریم ها صادرکنندگان برای بازگشت ارز با مشکل مواجهند، گفت: رقم 27 میلیارد دلاری که بانک مرکزی اعلام می کند که صادرکنندگان برنگردانده اند درست نیست زیرا صادرکننده واقعی علیرغم مشکلات فراوان تمام تلاش خود را برای بازگشت ارز انجام می دهد و ادامه فعالیت اقتصادی او نیز وابسته به منابع مالی است لذا چاره ای جز بازگشت ارز ندارد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی نیز برای بازگرداندن پول های خود از کشورهای مختلف دچار مشکل است، گفت: سوال این است که چگونه این بانک می تواند از صادرکنندگان انتظار داشته باشد که طی مدتی مقرر ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند.
رازقی جهرمی با بیان اینکه در تمام دنیا دولت ها برای صادرکنندگانشان احترام قائلند گفت: روش تهدید و فشار بر صادرکنندگان روشی درست نیست زیرا در شرایط فعلی تحریم ها و سختی های ناشی از آن بر تجارت، صادرکننده ترجیح می دهد که از امر تجارت عقب نشینی کند.
وی با بیان اینکه ما هم معتقدیم که باید ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد گفت: اما این کار باید با لحاظ کردن شرایط انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی شیراز بیان داشت: همانطور که آقای همتی نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات تاکید دارند خوب است که نسبت به آن 22 میلیارد دلاری ارز 4200 تومانی که در سال 97 به واردکنندگان داده شد و به ازای آن کالایی به کشور وارد نشد نیز تاکید داشته باشند و آن موضوع را نیز پیگیری کنند.
تکلیف 22 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی معلوم نیست/ بانک مرکزی پیگیری کند
برچسب ها
صنایع فولادی، همچنان پیشتاز در بازار سرمایه
سکان نیوز؛ صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
توسعه همکاریهای راهبردی ایران و ازبکستان با محوریت تشکیل صندوق سرمایهگذاری مشترک
سکان نیوز؛ در دیدار هیأت بلندپایه اقتصادی ازبکستان با مسئولان صندوق توسعه ملی، بر لزوم تقویت همکاریهای اقتصادی میان دو کشور تأکید و پیشنهاد ایران برای ایجاد صندوق سرمایهگذاری مشترک با استقبال طرف ازبک همراه شد.
حضور تجار ۱۱۰ کشور جهان در اکسپو ۲۰۲۵ تهران
سکان نیوز؛ رییس سازمان توسعه تجارت، رویدادهای اکسپو ۲۰۲۵ و اجلاس همکاری های ایران را آفریقا بزرگترین رویداد اقتصادی و سیاسی سال جاری در ایران دانست و گفت: بیش از چهار هزار تاجر از ۱۱۰ کشور جهان خواهان حضور در نمایشگاه امسال تهران هستند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.