توسعه ورزش همگانی مختص یک فدراسیون نیست/هدف ما نزدیک شدن به آمار جهانی است
توسعه ورزش همگانی مختص یک فدراسیون نیست/هدف ما نزدیک شدن به آمار جهانی است
سکان نیوز؛ رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی گفت: اعتقاد دارم باید همه ارگان‌ها و نهادها شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند تا ورزش در سبد خانواده‌ها قرار گیرد اما مهم‌ترین برنامه ما نزدیک شدن به استانداردهای جهانی است.

به گزارش سکان نیوز، علی خلیلی در خصوص ارتقای میزان فعالیت ورزش همگانی در سطح کشور اظهار کرد: مهمترین رویکرد این فدراسیون، آشتی مردم با ورزش است و در این خصوص با فراهم کردن برخی زیرساخت‌ها و فعالیت‌های همگانی در مجتمع‌های مسکونی، فضای خیابانی، پارکی و عمومی، توانستیم رویدادهای بزرگی از جمله مینی فوتبال، مترو اسپرت، گل‌کوچک، ورزش صبحگاهی و عصرگاهی بوستانی را میزبانی کنیم که مورد استقبال‌ مردم قرار گرفت.

وی ادامه داد: تمرکز و هدف ما توسعه ورزش‌های همگانی بین عموم مردم است ولی با در نظر گرفتن همه شرایط سخت که ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند، اعتقاد دارم همه ارگان‌ها و نهادها باید شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند تا ورزش در سبد خانواده‌ها قرار گیرد. برای رخ دادن این موضوع باید همه دستگاه‌ها حمایت کنند چرا که توسعه ورزش همگانی مختص یک فدراسیون یا یک نهاد ورزشی نیست.

رئیس فدراسیون ورزش همگانی خاطرنشان کرد: در این مدت تلاش کردیم با اجرای برنامه‌های متعدد تفریحی تغییری را در نگرش ایجاد کنیم. طبق آخرین بررسی‌، فعالیت بدنی مردم ایران ۱۳ دقیقه برآورد شده بود که در این راستا فدراسیون ورزش‌های همگانی تلاش می‌کند تا با اجرای طرح‌های مختلف این عدد را تا سال ۱۴۱۰ به استاندارد جهانی که همان فعالیت بدنی ۳۰ دقیقه در روز است، نزدیک کند.

خلیلی تصریح کرد: مهمترین رویکرد ما برای سال‌جاری، همگانی کردن ورزش در سطح محلات شهری است، امیدوارم با کیفی‌سازی برنامه‌ها بتوانیم کم‌تحرکی و فقر حرکتی را در جامعه کاهش دهیم.

وی به اجرای طرح «روایت» نیز اشاره کرد و گفت: هدف ما در توسعه ورزش همگانی فراهم کردن امکانات برای تمامی شهروندان است و بنا داریم در طرح روایت، داستان واقعی زندگی افرادی که از برخی بیماری، افسردگی و اعتیاد رنج می‌بردند را در دسترس شهروندان قرار دهیم، چرا که این افراد با بهره بردن از ورزش توانستند نتیجه خوبی بگیرند.

رئیس فدراسیون ورزش همگانی ادامه داد: طرحی نیز با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان تدوین شده که بنا داریم در سال آینده آن را اجرایی کنیم. در این طرح براساس ۲۰ شاخص‌ استانداردهای جهانی میزان فعالیت بدنی جامعه را بررسی خواهیم کرد تا به گونه‌ای فقر حرکتی را در سالمندان و کم تحرکی را در کودکان و جوانان از بین برد. ۸۳ درصد مرگ و میرهای کشور به به اعتقاد کارشناسان مربوط به بیماری‌های غیرواگیر و ناشی از کم‌تحرکی و ورزش نکردن است. کم‌تحرکی تهدیدی برای سلامت جامعه و اصلاح این وضعیت نیازمند یک عزم ملی است.

خلیلی این راهم گفت: در حال حاضر بیش از ۶ هزار ایستگاه ورزش صبحگاهی در بوستان‌های سراسر کشور دایر است و شهروندان نیز در نوبت صبح و عصر در این فضاها ورزش می‌کنند. طرح‌هایی از جمله گام ایران و ماوا نیز توانسته‌ در رشد توسعه ورزش همگانی کمک زیادی را به سلامتی جامعه داشته باشند.

توسعه ورزش همگانی مختص یک فدراسیون نیست/ هدف ما نزدیک شدن به آمار جهانی است