توافق دست یافتنی است؛ به شرط پرهیز از قلدری و تناقض
توافق دست یافتنی است؛ به شرط پرهیز از قلدری و تناقض
سکان نیوز؛ مواضع رئیس‌ دولت وفاق و همچنین سکاندار دستگاه دیپلماسی و مذاکره کننده ارشد ایران ، چشم اندازی که نظام جمهوری اسلامی در مذاکرات به دنبال آن است را ترسیم کرده و نشان می دهد که ایران در مذاکرات چه می‌خواهد.

گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا با موضوع هسته ای به راند پنجم رسیده و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، از اروپا به عنوان محل برگزاری دور جدید گفت‌وگوها خبر داده و ابراز امیدواری کرده است که نتایج آن مثبت باشد.

البته سید عباس عراقچی وزریر امور خارجه کشورمان نیز با بیان اینکه زمان برگزاری دور پنجم مذاکرات میان ایران و آمریکا تقریبا مشخص شده و جزئیات آن به‌زودی از طریق میزبان و واسطه مذاکرات اعلام خواهد شد، گفته بود: زمان دقیق و محل برگزاری این دور از گفت‌وگوها از سوی وزیر خارجه عمان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

تاکنون خروجی مذاکرات حکایت از پالس‌های مثب از جانب دو طرف دارد، البته هیأت ایرانی همچنان محتاط است و جوانب را دقیق و موشکافانه واکاوی می‌کند تا پاسدار حقوق به حق و قانونی مردم در مذاکرات باشند، از این رو تا به اینجای کار پیش بینی می‌شود گفت‌وگوها به نتیجه مثبتی منجر شود به شرط آنکه ایالات متحده آمریکا دست از قلدری و یکجانبه گرایی و اظهارات متناقض در پشت میز مذاکره و تریبون رسانه ها، بردارد و از تهدید و فشار و نادیده انگاشتن و لجاجت درمورد حقوق مسلم ایران در دانش هسته‌ای که به نظر می رسد با شیطنت ها، مداخلات و القائات رژیم جنگ طلب صهیونی انجام می شود، دست بردارد.

توافق دست یافتنی است؛ به شرط پرهیز از قلدری و تناقض

جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان گفت‌وگو و تعامل با سایر کشورها و بوِیژه همسایگان و شرکای دیرنیه خود بوده و هست به همین جهت روز گذشته ـ یکشنبه ـ مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در منطقه نیاوران تهران شاهد ترافیک سنگینی بود. «مجمع گفتگوی تهران» (Tehran Dialogue Forum) در روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه با حضور و سخنرانی رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر و معاونان وزارت امور خارجه ایران و همچنین مقامات عالی‌رتبه از کشورهای مختلف، از جمله وزرای امور خارجه و رؤسای اندیشکده‌ها و صاحب‌نظران بین‌المللی در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد.

تا به اینجای کار پیش بینی می‌شود گفت‌وگوها به نتیجه مثبتی منجر شود به شرط آنکه ایالات متحده آمریکا دست از قلدری، یکجانبه گرایی و اظهارات و مواضع متناقض دست برداشته و حقوق مسلم ایران در دانش هسته‌ای به رسمیت شناخته شود

حمد بن بدر بوسعیدی، وزیر امور خارجه سلطنت‌نشین عمان، فواد حسین معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه عراق، سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان، امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت سرپرستی طالبان، نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، آرمن گریگوریان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان از مقامات حاضر در این نشست بودند.

مجمع تهران و اظهارات صریح رئیس‌جمهور درباره مذاکرات

مگر می‌شود دیپلمات‌ها از سایر کشورها دور هم جمع شوند و مهمترین موضوع این ایام که همان گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا است در آنجا مطرح نشود، ضمن آنکه میهمان ویژه نشست تهران در روز نخست «مسعود پزشکیان» رئیس دولت بود. او در مقدمه، کوتاه سخن گفت و ترجیح داد بیشتر وقت خود را به پاسخ به سوالاتی که از سوی «سعید خطیب زاده» معاون وزیر خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی پرسیده شد، اختصاص دهد. این نکته هم جالب توجه است که تاکنون رئیس‌جمهوری از ایران در میز گفت‌وگوی مجمع تهران حضور نیافته بود اما پزشکیان تابو را شکست و با حوصله و با زبان منطق با صراحت و شفافیت در میان دیپلمات های ارشد منطقه به همه پرسش‌ها پاسخ داد و در عین حال به نکات مهمی درقبال مذاکراتِ تهران و واشنگتن اشاره کرد.