سکان نیوز، گلنار لرستانی افزود: در میان افراد سالمند، مادران باردار و افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری های روماتیسمی دارند، حساسیت بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: در مادران بارداری که مبتلا به کرونا می شوند، احتمال زایمان زودرس و سقط بخصوص در سه ماهه نخست بارداری بیشتر است.
لرستانی دلیل این امر را اینگونه عنوان کرد: به دلیل مشکلات ریوی و تنفسی که از علائم بیماری کرونا است، درگیری ریوی و سرفه های شدید را به دنبال دارد که خطر زایمان زودرس و پارگی کیسه آب را افزایش می دهد.
این ماما یادآور شد: این ویروسی جدید و نوپا است که هنوز بررسی های جهشی ژنی آن چندان مورد بررسی قرار نگرفته، اما بطور قطع نقص ها و جهش هایی را بر روی جنین خطر از جمله نقص های کروموزومی ایجاد می کند.
رئیس مرکز بهداشت و درمان پلدختر، ضمن دعوت اقشار مختلف جامعه به حفظ آرامش و دوری از استرس، درباره راهکارهای پیشگیری از این ویروس تصریح کرد: شستن ساده دست با آب و صابون بخصوص که در فصل سرما قرار دادیم و آنفولانزا و سرماخوردگی شیوع بیشتری دارد، بسیار توصیه می شود زیرا نمی توان تشخیص داد فرد مقابل دارای کدام نوع از ویروس ها است و در مرحله ناقل بودن قرار دارد یا نه.
لرستانی تاکید کرد: دست دادن و روبوسی را مخصوصا که به ایام سال جدید نزدیک می شویم به طور کلی کنار بگذاریم و حتما از ژل های بهداشتی، پدهای الکلی و ماسک استفاده کنیم.
مامای نمونه کشور در سال ۹۸، درباره مواد غذایی پیشگیرانه از ویروس کرونا هم گفت: مواد غذایی سرشار از ویتامین آ مانند آب هویج، توت فرنگی و آب کرفس را در سبد و رژیم غذایی خانواده بگنجانیم.
وی، مصرف خودسرانه هر نوع آنتی بیوتیک در جهت پیشگیری را به شدت رد کرد و یادآور شد: هنوز به طور قطعی دارویی برای این ویروس کشف نشده اما اگر علائمی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را شاهد بودند سریع به مراکز درمانی مراجعه و در آن جا طبق نظر پزشک در مراحل ابتدایی دارو تجویز می شود یا در قرنطینه قرار می گیرند.
به گفته لرستانی، متاسفانه با ورود یک بیماری ناشناخته مصرف هر نوع دارو در شبکه های مجازی تجویز می شود در حالی که مصرف هرنوع دارو یا آنتی بیوتیک نه تنها بدن را در برابر بیماری مقاوم نمی کند بلکه اثربخشی داروهای درمانی بیماری را کاهش می دهد.
وی تاکید کرد: هنوز نمی توان گفت کسی که به ویروس مبتلا شده به دنبال آن خطر مرگ را خواهد داشت. اگر مطابق اخبار ویروس در کسانی منجر به فوت شده احتمالا این بیماری دیر تشخیص داده شده است یا شرایط بیمار مستعد برای رشد و منجر به مرگ شدن ویروس باشد.
لرستانی با تاکید بر این که پیشگیری بهتر از درمان است، به زنان باردار توصیه کرد: بیشتر توجه ما بر روی مادران باردار است به این دلیل که همزمان جان دو نفر به خطر می افتد. در همین جهت، برگزاری جلسات آموزش رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری در مدارس و مراکز بهداشت و درمان به شدت توصیه می شود.
- نویسنده : صادقی