برگزاری نشست منطقه ای استان های شمالی با محوریت کنگره شهدای غریب در اسارت
برگزاری نشست منطقه ای استان های شمالی با محوریت کنگره شهدای غریب در اسارت
سکان؛ نشست منطقه ای استان های شمالی با محوریت کنگره شهدای غریب در اسارت در ساری برگزار شد.

به گزارش ایثار مازندران، دکتر سعید کهن سال در نشست منطقه ای استان های شمالی که با محوریت کنگره شهدای غریب در اسارت در ساری برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آزادگان شهید و متوفی، گفت: در آستانه سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی قرار داریم، آزادگانی که در دوران سخت اسارت کارهای ارزشمند آنان در اذهان مردم ایران و جهان ماندگار شد و آن صداقت و مقاومت را در مقابل حقی که به واسطه فرهنگ ایثار و شهادت که منبعث از سیره پاک و ناب کاروان توحیدی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است به ارث برده اند و در اوج دلدادگی، با صلابت و ایمان قوی به وطن بازگشتند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران اظهار کرد: آن چیز که در حق مطلب باید ادا کرد برای آزادگان عزیز خیلی متفاوت است چون آزادگان سرافراز و شهدای غریب در اسارت قطعا وصیت نامه ها، دست نوشته ها و نامه هایی که بین خود آن ها و اعضای خانواده رد و بدل می شد نیازمند یک رمز گشایی عجیب است که باید کار شود و اتفاق بافتد.

دکتر کهن سال افزود: اگر قرار است فرهنگ ایثار و شهادت را به جامعه معرفی کنیم همان فرهنگ عاشورایی است و در همین ماه محرم امسال به وضوح شاهد بودیم که دشمن سر و کارش با محرم و اسلام است و اینکه اگر دشمن داریم نشان دهنده آن است که ما در یک مسیر و سیره شهدایی حرکت میکنیم.
این مسئول یادآور شد: برای نهادینه کردن نقش و سیره شهدا در جامعه نیازمند گفتمان هستیم، گفتمانی که بتواند در بین گروه های ایثارگری با مردم ولایی شکل بگيرد، اگر قرار است باز مهندسی و کار فرهنگی شود لازمه اش گفتمان است اگر گفتمان سازی سرلوحه کار ما شود می توانیم بحث نهادسازی که بخش مهم آن باید در قالب دستگاه های اجرایی شکل بگیرد تقویت کنیم‌.
دکتر کهن سال اذعان داشت: ما دغدغه ایثارگری در دستگاه های اجرایی داریم و دغدغه ایثارگرانه آن طور باید و شاید برای جامعه ایثارگری ما قابل لمس نبوده و نگاه تکریم، دست به سینه بودن و قیام کردن در مقابل ایثارگران می تواند با همین گفتمان و نهادسازی اتفاق بافتد. زمانی که نهاد سازی اتفاق بافتد ما می توانیم موضوع نماد سازی که در اختیار شهدا، جانبازان و آزادگان عزیز ما است با نگاه تحول به آینده در جامعه نهادینه کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران تصریح کرد: اگر نمادسازی به شکل واقعی در بین مردم و عموم جامعه اتفاق نیفتد ما قطعا بحث رفتارسازی و نماد سازی را نخواهیم داشت، در بحث برگزاری یادواره شهدا نگاه مردمی حاکم است جایی که نگاه مردمی باشد قطعا دستاوردهای خوبی دارد و امروز از این کار شایسته که خود جامعه ایثارگری در برنامه ها صفر تا صد مجری هستند نشان دهنده اهمیت موضوع است که می توانند الگو باشند و ماندگاری بیشتری نسبت به افراد دیگر داشته باشند.
دکتر کهن سال تصریح کرد: نیازمند همراهی دستگاه های فرهنگی در هر استان بر اساس نوع ظرفیت و مؤلفه ها هستیم تا یکپارچه سازی اتفاق بافتد و با یک وحدت ر‌ویه، برنامه و اقدام مشترک بتوانیم در ارتباط با موضوعات فرهنگی کار کنیم.

این مسئول ادامه داد: برای موفقیت در برگزاری کنگره پیش رو باید زمان را مغتنم شمرد و برنامه های بسیار تاثیر گذار مختص شهدای غریب در اسارت داشته باشیم، در کار فرهنگی باید پیش قدم باشیم و نقش ایفا کنیم تا در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن ایستادگی کرده و پیروز شویم‌، انجام کار فاخر ایجاد نگاه تحولی در بین مردم است، در برگزاری کنگره حتما پای کار باشیم و از ظرفیت های متفاوت برای اجرا به کارگیری کنیم.

مدیرکل بنیاد مازندران اظهار کرد: از مجموع ۲ هزار و ۱۷۳ آزاده مازندرانی۴۳ شهید غریب اسارت داریم ،با نصب المان، تابلو و ورودی های شهر نقش این عزیزان را برجسته کنیم.

زمردیان دبیر کنگره شهدای غریب در اسارت، ضمن تشکر از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران به دلیل قبول میزبانی این نشست، در رابطه با دستورالعمل اجرایی کنگره، اطلاعات و آمار دقیق از شهدای آزاده، پیامک به آزادگان به منظور معرفی شهدای آزاده در دوران اسارت، بخشنامه مشخص برای مراسم شهدا درشورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت … مطالب و موضوعاتی را مطرح کرد.

مهمان ویژه این نشست منطقه ای مادر صبور و مقاوم شهدای گرانقدر آزاده محمدصادق معلمی و جمال ابراهیم پور بودند

در ضمن رونمایی از تمثال مبارک این دو شهید والامقام و تجلیل از ابن دو مادر فداکار، احکام دبیران کنگره شهدای غریب در اسارت این سه استان توسط این دو مادر بزرگوار تقدیم شد.
مادر صبور شهید گرانقدر محمدصادق معلمی خاطرات فرزند شهیدش را برای اعضای کنگره شهدای غریب در اسارت بیان کرد.
گفتنی است مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران، اعضای ستاد کنگره غریب در اسارت و کارکنان بنیاد استان مازندران صبح امروز زیارت عاشورا را در جوار مطهر شهدا قرائت کرده و در ادامه با عطرافشانی و غبارروبی، با آرمان های والای شهیدان تجدید میثاق کردند.
این نشست به همت حوزه معاونت فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران برگزار شد.
در این نشست ریاحی مشاور استاندار مازندران در امور ایثارگران، دبیران کنگره شهدای غریب در اسارت و معاونین فرهنگی استان های گیلان، گلستان و مازندران حضور داشتند و پیشنهادات خود را در ارتباط با این کنگره بیان کردند.