بحران استرس کرونا بیش از اصل بیماری نگران کننده است
بحران استرس کرونا بیش از اصل بیماری نگران کننده است
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه مازندران گفت: بحران بیماری روحی روانی کرونا بیش از اصل بیماری نگران کننده است.

سکان نیوز، حبیب‌الله نادری با بیان اینکه کرونا ویروس بر حسب نظر متخصصان مرگ‌ و میر کمتری نسبت به سایر بیماری‌ها از جمله آنفولانزا دارد، اظهار کرد: به دلیل ناشناخته بودن و توانایی بازبینی شیوع آن باعث مشکلات روحی و روانی فراوانی در بین مردم شده که بیش از ۱۱۵ کشور جهان را  درگیر خود کرده است.

وی تصریح کرد: امروزه حقوق شهروندی و تاکید بر ایجاب مسئولیت‌های اجتماعی مثل نکات مهم و اساسی در کنترل جامعه در این شرایط بحرانی بسیار سخت بوده است و اگر مردم به این مسائل توجه نکنند، جامعه با شرایط سخت و مشکلات فراوانی روبرو خواهد شد.

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه هر فرد متعلق به اجتماع و جامعه است، گفت: همه ما باید برحسب وظیفه برای کاهش و پیشگیری این بیماری تلاش کنیم به عنوان مثال کشور همانند یک کشتی بوده که همه ما سوار بر آن هستیم و کسی نمی‌تواند بگوید حقی جدا از مردم دارد.

نادری تاکید کرد: در حقیقت حقوق شهروندی مردم نسبت به هم وابسته است و مستقل از هم نبوده بنابراین عبور از این بحران بدون اجرای درست مسئولیت اجتماعی از سوی مردم غیر ممکن است و البته این بدان معنا نیست که وظایف مسئولان  نادیده گرفته شود  و مسئولان هم باید در مهار، کنترل و ریشه کن کردن این بیماری نقش به سزایی داشته باشند چراکه این امر می‌تواند در روحیه مردم اثرگذار واقع شود.

وی با بیان اینکه این بیماری به سه دلیل باعث نگرانی در بین مردم شده است، گفت: نبود واکسن، ناشناخته بودن این بیماری و سرعت شیوع آن باعث شده نگرانی‌هایی در بین مردم ایجاد شود اما براساس مطالعات، مرگ و میر روزانه ایران بیشتر از این بیماری است.

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه مازندران افزود: چنانچه امروز مردم به این بیماری ناشناخته آگاهی کافی ندارند، تشنه اطلاعات بیشتری در این زمینه می‌شوند بنابراین رفع این بحران‌ها باید در اولویت نخست مسئولان باشد و مسئولان هم به تنهایی نمی‌توانند کاری انجام دهند مگر اینکه رفع این بحران با همکاری و همراهی مردم میسر شود.

نادری با اشاره به اینکه ایجاد ترس، دلهره و شایعه پراکنی از طریق شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای می‌تواند هرج و مرج‌های اجتماعی را در پی داشته باشد، بیان کرد: اگرچه مردم در این شرایط در حالت  نیمه قرنطینه خانگی هستند به مطالب راست و دروغ این بیماری از طریق فضای مجازی و اجتماعی توجه می‌کنند که همین امر باعث افزایش بیماری روحی روانی در بین آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در چنین شرایطی مردم در خانه‌ها به سر می‌برند باید با خواندن روزنامه، کتاب و دیدن برنامه‌های آموزشی و تفریحی تلویزیون اوقات خود را سپری کنند.

در خانه ماندن برای مقابله با این ویروس فرصت خوبی برای خانواده‌ها است 

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه مازندران تصریح کرد: از بعد روانشناختی در خانه ماندن برای مقابله با این ویروس فرصتی است که آن خلاء‌هایی که بین اعضای خانواده مثل زن و مرد، پدر و فرزند، مادر و فرزند و غیره وجود داشته پر شود و تحکیم پیدا کند بنابراین در حقیقت این فرصت ایجاد شده که مردم به سمت کشف خانه و روابط مبتنی بر خانواده سوق پیدا کنند.

نادری با بیان اینکه ما باید برای رفع این بیماری در خانه بمانیم تا منبع شیوع آن در بین جامعه نباشیم، یادآور شد: مسئولین هم باید قدم به قدم در کنار مردم گام بردارند تا نکات مثبت و تاثیرگذار برای رفع این بیماری را به مردم آموزش دهندو آن‌ها بدون نگرانی این بیماری را جدی بگیرند.