بایدها و نبایدها مذاکره کارآفرینی/کتابی که کارآفرینان را متحول می کند
بایدها و نبایدها مذاکره کارآفرینی/کتابی که کارآفرینان را متحول می کند
سکان نیوز؛ نویسنده کتاب بایدها و نبایدهای مذاکره کارآفرینی گفت؛ آمار 95% رشد اقتصادی کشورهای جنوب غربی آسیا حاکی از آن است که دیگر دولت تنها بازیگر موفق صحنه کشور محسوب نمی شود.

دکتر فاطمه السادات ابولمعالی در گفت و گو با سکان نیوز اظهار داشت؛ برخی مدعی عدم نیاز به کسب و کارهای نوپا بوده و چشم برنقش پررنگ آنها بر پیشبرد اهداف اقتصادی و پیاده سازی سیاست های کلان توسعه اقتصادی و عدم وابستگی به طلای سیاه بسته اند.

وی گفت؛ صرف نظر از اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال « جهش تولید» نامگذاری کرده اند؛ سرتاسر جهان رشد اقتصادی خود را مرهون کسب و کارهای کوچک و شناسایی پتانسیل استارت آپ ها هستند.

نویسنده کتاب بایدها و نبایدهای مذاکره کارآفرینی با اشاره به اینکه آمار 95% رشد اقتصادی کشورهای جنوب غربی آسیا حاکی از آن است که دیگر دولت تنها بازیگر موفق صحنه کشور محسوب نمی شود، افزود؛ با توجه به فشار تحریم های اقتصادی دیگر زمان اهمیت دادن به سایر ذینفعان و بازیگران حکمرانی، یعنی بخش خصوصی، کسب و کارهای نوپا و کارآفرینان و بانوان است.

دکتر ابوالمعالی بیان داشت؛ بررسی های فوربس و بلومبرگ نشان می دهد تقریبا 80 تا 90 درصد استارت آپ ها با شکست مواجه می شوند. اگرچه این شکست می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، تحقیقات حاکی از عدم تیم سازی مناسب و پیشبرد مذاکرات در مراحل مختلف چرخه عمر استارت آپ ها از مرحله بذر ایده تا انحالال و واگذاری سهام شرکت است.

این استاد دانشگاه افزود؛ در واقع، مذاکره مرکز ثقل موفقیت کارآفرینان است. اینکه چطور مذاکره شکست خورده را به نفع خود بازگردانیم و بر احساس طرفین تأثیر بگذاریم به ارزشمندی طلا است.

وی گفت؛ با توضیحات در مباحث پیشین لازمه شناخت فنون مذاکره برای کارآفرینان مستدل شد. اما نکته مکتوم که در سایر کُتُب به آن پرداخته نشده است اهمیت کاربست مذاکره در هر مرحله از چرخه کارآفرینی و هر یک از مراحل چرخه استارت آپ ها ( ایده، بذر ایده، نمونه محصول اولیه، محصول و ورود سهامدار جدید و . . . و چانه زنی برای اقناع فرشته سرمایه گذار است و اینکه تنها داشتن ایده خوب و یا نمونه محصول اولیه خوب کلید ورود به دنیای کارآفرینی نیست بلکه باید بدانیم مثلاً در مرحله بذر ایده با چه کسانی لازم است جلسه داشته باشیم، چقدر از مواضع خود کوتاه بیاییم و چقدر ایستادگی کنیم.

دکتر ابوالمعالی افزود؛ با این تفاسیر، افزایش دادن مهارت مذاکره لازمه کارآفرین بودن و کارآفرین ماندن است؛ چراکه با کاربست چارچوب های مذاکره سرمایه گذاران بازگشت سرمایه سریع تر، رشد سرمایه بیشتر را تجربه کرده و کارآفرینان سریع تر بازخور نتایج سرمایه گذاری های خود را می بینند. هر کارآفرین و یا هر سرمایه گذار خطرپذیری باید مسلح به دانش مذاکره باشد.

وی اظهار داشت؛ این کتاب قویاً برای کارآفرینان و برای هر شخص یا شرکتی که مایل به همکاری با استارتاپ ها است، توصیه می شود. مذاکره کارآفرینانه گنجینه ای از بینش ها و مشاوره های کابردی در مورد چگونگی توسعه روابط کلیدی، مدیریت اشتباه و خطاهای طبیعی و راهبری مراوده های استارت آپ شما برای تأثیرگذاری زیاد، از ایده، بذر تا خروج سرمایه و واگذاری سهام و یا حتی انحلال شرکت است.