سکان نیوز، حسین اوجاقی درباره شرایط تیم ملی ووشوی ایران توضیح داد: مسابقات برون مرزی ما به پایان رسیده است و در حال حاضر فقط بازیهای لیگ را برای یک ماه و نیم باقی مانده از سال جاری پیش رو داریم. همانطور هم که میدانید مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان و جوانان را هم پشت سر گذاشتیم و به این ترتیب تنها باید مسابقات لیگ را در مدت زمان باقی مانده از سال پیگیری کنیم.
او در مورد زمان آغاز اردوهای تیم ملی نیز گفت: از برج سوم سال ۱۳۹۹ اردوهای آماده سازی تیمهای ملی ایران استارت میخورد تا خود را برای رقابتهای قهرمانی آسیا بزرگسالان در هند، جامجهانی بزرگسالان در استرالیا، مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان در چین و رقابتهای قهرمانی ردههای سنی جهاندر مراکش آماده کنیم.
سرمربی تیم ملی ووشوی مردان ایران درباره برگزاری مسابقات لیگبرتر نیز گفت: به صورت کلی میخواهم بگویم که برگزاری لیگ برای ملیپوشان باعث بالا رفتن انگیزه است. معمولا از زمان تعطیلی اردوهای تیم ملی تا برگزاری دوباره اردوهای تیم ملی، شش تا هفت ماه فاصله وجود دارد که قطعا در این مدت روند آماده سازی و در اوج ماندن ملیپوشان سخت است. از همین جهت باید بدانیم که برگزاری مسابقات لیگبرتر باعث میشود ملیپوشان مانند عرفان آهنگریان در شرایط آمادگی قابل قبولی قرار بگیرند، چون در آنها ایجاد انگیزه میکند.
اوجاقی در پاسخ به این سوال که آیا همچنان با تیم پارس جنوبی جم همکاری دارد؟ اظهار کرد: به صورت رسمی خیر، اما در مسائل فنی به آنها مشاوره میدهم.
او در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مشغول به چه فعالیتی است؟ توضیح داد: تقریبا سه هفته پیش برای تدریس به مربلیان استان گلستان عازم این استان شده و کلاسهای استاژ فنی را برگزار میکردیم. همچنین این اقدام را در شهرهایی مثل بندرعباس و … نیز انجام میدهیم تا سطع علمی مربیان شهرستانهای ما نیز بالاتر برود، چون آنها هستند که ووشو پیشرفت میکند. هدف ما تنها بالا بردن سطح علمی مربیان در مسائل مختلف است و باید بگویم که برای این فعالیتها چشم داشتی به بحث درآمد مالی ندارم. معتقدم که هرچه دارم را ووشو به من داده و از طریق ووشو این جایگاه را به دست آوردهام، پس باید ما هم داشتههای خود را در اختیار ووشو قرار دهیم تا روز به روز پیشرفت کند.
سرمربی تیم ملی ساندای ایران، درباره المپیکی شدن رده جوانان ووشو گفت: وقتی ردههای پایه یک رشته المپیکی میشود، بدون شک زمزمههای المپیکی شدن رده بزرگسالان آن نیز مطرح خواهد شد. بنابراین کشورهای دیگر از این به بعد با توجه بیشتری به ووشو فعالیت خود را در آن ادامه خواهند داد. اگر رده بزرگسالان ووشو المپیکی شود نگاهها به آن نیز تغییر میکنند. در حال حاضر کشورهای مختلف ووشو را رشتهای میدانند که به صورت تک رشتهای مسابقات قهرمانی جهان خود را برگزار میکند و تمام، اما اگر المپیکی شود دیگر تک رشتهای نیست و نگاه جامعه و ورزش دنیا به آن تغییر خواهد کرد.
او تاکید کرد: مسلما وقتی نگاهها به ووشو تغییر کند سرمایه گذاریها در آن به مراتب بیشتر خواهد شد و ایران نیز باید در سطح ملی و نه تنها فقط فدراسیون، سرمایه گذاری زیادی در این رشته انجام دهد. همچنین باید به نکاتی در این مورد توجه کرد. برای اینکه رشتهای خاص المپیکی شود فاکتورهای مختلفی نیاز است. از جمله این فاکتورها فعال بودن کمیتههای مختلف فدراسیون جهانی، داشتن بیش از ۱۵۰ عضو (کشور) فعال در فدراسیون جهانی، توازن جنسیتی، وسعت و جغرافیایی پخش مدال ها در مسابقات هستند که خوشبختانه IWUF این شرایط را دارا است.
اوجاقی در پایان افرود: ما پیش از این همیشه شاهد بودیم که تنها چین مدالهای این رشته را کسب میکند و کشورهای دیگر زنگ تفریح هستند، بانوان مسلمان هم شرایط حضور در مسابقات بینالمللی ووشو را به دلیل شرایط پوششی و حجاب نداشتند که به لطف تلاشهای مهدی علینژاد، پوششی رسمی در قانون فدراسیون جهانی ووشو تصویب شد تا به این ترتیب توازن جنسیتی در ووشو نیز رعایت شود. مطمئن باشید که اگر بانوان نمیتوانستند در ووشو فعالیت بینالمللی داشته باشند، هیچگاه شاهد حضور حتی رده جوانان در بازیهای المپیک نبودیم. الان همه بانوان کشورهای اسلامی میتوانند با پوششی اسلامی مبارزات خود را برگزار کنند. در مجموع میخواهم این را بگویم که واقعا ایران در ایجاد این شرایط تاثیر بسیار زیادی داشت. با فعالیتهای خود ووشو را از حالت تک قطبی درآورد.
- نویسنده : صادقی