علی کریمی فیروزجایی ، با اشاره به مذاکرات ایران و 1+4 در وین گفت: اطلاعرسانی دولت درخصوص نحوه پیشبرد مذاکرات وین ابهام دارد.
وی در همین راستا، افزود: مذاکرات وین برای رفع یکدفعه و بیچون و چرای تحریمهای ضدانسانی آمریکا پذیرفته شد و تداوم آن در این شرایط بیمعناست.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به انتشار اخبار نگرانکننده از مذاکرات وین که بین کشورمان و چهار عضو برجام جریان دارد افزود: عدم تمکین آمریکا به شرط عقلانی ایران برای لغو تمامی تحریمهای ظالمانه، ادامه مذاکرات را غیرضروری جلوه میدهد.
کریمیفیروزجایی یادآور شد: هیچ منطقی در برابر زورگویی آمریکا که خواهان بازگشت کشورمان به برجام بدون لغو تحریمهاست، وجود ندارد.
وی با انتقاد از عدم اطلاعرسانی شفاف دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص پیشرفت مذاکرات وین افزود: جای تأمل دارد در شرایطی که طرفهای مذاکرهکننده بر امتناع آمریکا از لغو تحریمها تاکید دارند، دستکاه دیپلماسی و مسئولان ارشد دولتی مادر این رابطه اظهار خوشبینی میکنند.
عضو مجمع نمایندگان مازندران ادامه داد: اساسا خواسته منطقی، معقول و شفاف ایران در مورد لغو تحریمها نیاز به مذاکره ندارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر بدعهدی آمریکا در مناسبات جهانی، خروج یکجانبه واشنگتن از توافقنامه برجام را نقض آشکار مقررات بین المللی دانست و افزود: آمریکا بدون مشورت با دیگر اعضای برجام از آن خارج شد و بازگشت دوباره آن کشور به میز برجام بدون تعهد و لغو تمامی تحریم ها امکانپذیر نیست.
کریمیفیروزجایی تقسیمبندی تحریمها به دوران ترامپ و اوباما را حربه فریب آمریکا در مذاکرات وین توصیف و تاکید کرد: آمریکا درصدد است تا عمده تحریمهای اثربخش را به بهانه اینکه در دوران اوباما اجرایی شد، حفظ کند.
نماینده مردم بابل اوباما را پایهگذار تحریمها علیه کشورمان دانست و بیان کرد: از نظر ما فرقی بین تحریمهای ظالمانه دوران اوباما و ترامپ نیست چراکه همه آنها غیر قانونی و فاقد مشروعیت هستند.
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: باتوجه به تداوم سیاست خصمانه آمریکا در به نتیجه نرساندن مذاکرات ایران و چهار کشور برجامی ادامه این روند مغایر منافع ملی ما محسوب میشود.
نائب رئیس فراکسیون اقدام پیشدستانه در برابر تهدیدات آمریکا در مجلس تصریح کرد: ترک میز مذاکره وین در شرایط تداوم سیاست خصمانه آمریکا در دست بررسی است.
کریمی فیروزجایی با حمایت از غنیسازی 60 درصدی هستهای از سوی کشورمان برای فعالیتهای تحقیقاتی و اهداف صلحجویانه گفت: براساس مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی حقوق هستهای کشورهای عضو این سازمان محفوظ و قابل دسترسی است.