به گزارش سکان نیوز، جعل مدرک تحصیلی از سالیان دور تا امروز سابقه داشته و نمونه های متعددی از آن را شاهد بوده ایم حتی بعضا آگهی هایی از باندهای بزرگ جعل مدارک تحصیلی به راحتی منتشر می شد. در سال های اخیر با گسترش فضای مجازی و دسترسی آسان به اطلاعات حساسیت نسبت به این مورد افزایش یافت و شاهد برخوردهای انتظامی با مافیای جعل مدارک تحصیلی در کشور بودیم.
تشکیک در اعتبار برخی از مسئولین بلند پایه کشور از زمان بررسی مدرک تحصیلی علی کردان وزیر کشور دولت احمدی نژاد و اثبات جعلی بودن و برکناری او قوت گرفت و تا امروز شاعبه های بسیاری بر مدارج علمی مسئولان عالی رتبه وارد شده است، وقتی جعلی بودن مدرک تحصیلی فردی که سالیان طولانی از تصمیم گیران ارشد کشور بوده اثبات می شود به اعتماد عمومی مردم لطمه وارد خواهد شد
طبق ماده ۵۲۷ قانون مجازات اسلامی: هر فردی مدارک تحصیلات داخلی یا خارجی را جعل کند یا با علم به جعل بودن مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت، به حبس از یک تا سه سال محکوم میشود. همانطور که اشاره شد قانون صراحتا در خصوص جعل کنندگان مدرک تحصیلی و استفاده کنندگان از آن اعلام نظر کرده است اما راه شناسایی و تشخیص اسناد جعلی دشوار است. بنابراین لازم بود برای نجات کشور از این سو استفاده ها، ترمیم اعتماد عمومی و جلوگیری از خسران بیشتر، اقدام مقتضی، بنیادین و فوری صورت بگیرد.
به همین منظور موضوع در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفت و بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی این سازمان با جدیت تمام وارد کارزار مبارزه با جعل در شبکه علمی کشور شد. غلامرضا خدادادی از همان ابتدا با تشکیل کارگروه های تخصصی به بررسی جوانب این معضل پرداخت و سپس طی جلسات متعدد با مسئولان ذیربط در وزارت خانه های مربوطه خواستار اجرای مکانیزم مقابله با جعل مدارک تحصیلی شد و از تمام اختیارات قانونی خود برای به نتیجه رساندن طرح سامانه استعلام مدارک تحصیلی و اتصال آن با سامانه سجاد برای مبارزه با مافیای جعل در شبکه علمی کشور، اسفاده نمود. در نهایت مهرماه سال جاری این طرح توسط ریاست جمهوری افتتاح شد تا گامی بلند در جهت مبارزه بنیادین با جعل در مدارج علمی و مدارک تحصیلی برداشته شود. روحانی در مراسم رونمایی، این سامانه را بهترین اقدام در حوزه توسعه دولت الکترونیک دانست که علاوه بر فواید اعتبار سنجی که دارد مانع از اتلاف وقت و انرژی مردم می شود.
در این راستا رییس سازمان بازرسی کل کشور طی نامه ای به معاون اول رئیس جمهور خواستار الزام دستگاه های اجرایی به استعلام مجدد مدارک تحصیلی کارکنان از این سامانه شد، اقدامی که می تواند به پاک سازی دستگاه های اجرایی از کارکنان و مدیران بدون دانش علمی و مدارک تحصیلی نامعتبر از حلقه تصمیم گیران برای کشور، منجر شود.
غلامرضا خدادادی همچنین برای افزایش امنیت و تکمیل سامانه سجاد و استعلام مدارک تحصیلی به شکل گیری شبکه علمی کشور بر بستر اینترنت ملی،(شبکه ملی اطلاعات) تاکید دارد تا زمینه برای گسترش این سامانه به تمام مراکز صدور مدرک در کشور فراهم شده و امکان هرگونه نفوذ و جعل در آن از بین برود.