افزایش یک میلیون قطعه‌ای جوجه‌ریزی استان تهران با احیای ۲۹ مرغداری
افزایش یک میلیون قطعه‌ای جوجه‌ریزی استان تهران با احیای ۲۹ مرغداری
سکان نیوز؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران گفت: با احیای ۲۹ واحد مرغداری غیرفعال در سه سال گذشته، ظرفیت جوجه‌ریزی استان بیش از یک‌ میلیون قطعه افزایش یافته و این اقدام زمینه خودکفایی واقعی در تولید مرغ و کنترل التهاب بازار را فراهم کرده‌است.

جبرئیل برادری  در نشست شورای گفت‌ وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار کرد: در سه سال گذشته با برنامه‌های هدفمند، ۲۹ مرغداری غیرفعال در تهران احیا و وارد چرخه تولید شده‌اند.

وی افزود: این اقدام موجب شده ظرفیت جوجه‌ریزی در استان تهران بیش از یک‌میلیون قطعه افزایش یابد و شکاف تولیدی ناشی از محدودیت‌های اقلیمی و کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها تا حد زیادی جبران شود.

برادری با اشاره به مصرف بالای مرغ در پایتخت خاطرنشان کرد: مصرف روزانه مرغ در استان حدود یکهزار و ۷۰۰ تُن و در ایام مذهبی تا ۲ هزار تُن افزایش می‌یابد؛ از این رو، اتکای ما به توان تولید داخلی بسیار حیاتی است، چراکه ظرفیت واردات چنین حجمی در هیچ کشوری وجود ندارد.

این مسئول با مهم دانستن نقش استان‌های همجوار در تأمین نیاز بازار تهران، اعلام کرد: ۹ استان کشور از جمله گیلان، گلستان، مازندران، مرکزی، کردستان، همدان، زنجان، سمنان و قزوین، روزانه ۶۸۰ تُن مرغ تازه برای میدان بهمن ارسال می‌کنند و در صورت کمبود، مرغ منجمد در بازار توزیع می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از هفت هزار تُن مرغ منجمد در استان عرضه شده و با وجود کاهش تولید در برخی نقاط، التهاب قیمتی در بازار پایتخت کنترل شده است.

برادری با تشریح وضعیت گوشت قرمز، خاطرنشان کرد: مصرف روزانه گوشت قرمز در تهران ۵۵۰ تُن و در ایام خاص تا ۶۵۰ تُن افزایش می‌یابد و تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ تن گوشت منجمد برای مدیریت بازار توزیع شده است.

این مسئول همچنین از تفاهم‌نامه واردات گوشت گرم از پاکستان خبر داد و گفت: ران گوساله بسته‌بندی‌شده با قیمت هفت میلیون ۹۷۰ هزار ریال (۷۹۷ هزار تومان) در بازار تهران عرضه می‌شود و مسائل ارزی مربوط به بخش خصوصی در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: چهار کارخانه فعال روغن در استان روزانه به ۶۹۰ تُن ماده اولیه نیاز دارند و ظرف ۲ روز اخیر بیش از پنج هزار و ۷۰۰ تُن روغن تامین شده است.

به گفته این مسئول، تهران با جمعیت نزدیک به ۲۰ میلیون نفر نیمی از نیاز خود را تولید می‌کند و از ابتدای سال ۶۰ هزار تُن تخم‌مرغ صادر کرده است و با توجه به افزایش مصرف در نیمه دوم سال، بازار تخم‌مرغ رصد مداوم خواهد شد تا ثبات قیمتی حفظ شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران یادآور شد: در حوزه برنج، امسال حدود ۲ میلیون تُن محصول در کشور برداشت خواهد شد و با وجود محدودیت تولید برنج ممتاز، برنامه‌های مدیریت بازار و کنترل قیمت در دست اجراست که تمام اقدامات انجام‌شده با هدف تأمین پایدار کالاهای اساسی و حفظ امنیت غذایی مردم ادامه دارد.