افزایش اعتبار طرح‌های استانی حوزه آب منطقه‌‌ای در سوادکوه
افزایش اعتبار طرح‌های استانی حوزه آب منطقه‌‌ای در سوادکوه
معاون شرکت طرح و توسعه آب منطقه‌ای مازندران، گفت :فعالیت‌های استانی خوبی در سوادکوه داشتیم و از سال ۹۹ تا ۱۴۰۳ اعتبار برای طرح‌های استانی از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۰۷ میلیارد تومان در سوادکوه افزایش پیدا کرد.

 

به گزارش سکان نیوز از سوادکوه، افراسیاب میرزایی معاون شرکت طرح و توسعه آب منطقه‌ای مازندران در جلسه شورای اداری شهرستان سوادکوه با بیان اینکه برای طرح تامین آب شرب سوادکوه و سوادکوه شمالی از سد ” آپون” در سال اول حدود ۵ میلیارد اعتبار گذاشته بودیم اما سال گذشته وضعیت اعتباری خوب نبود، گفت: سال گذشته وضعیت اعتباری جالب نبود و علی‌رغم تلاش‌ها این طرح تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی رساندیم، امسال برای اینکه طرح را راه بی‌اندازیم مطالعات باید انجام شود و مجوزهای لازم را کسب کنیم و در ردیف اعتباری ماده ۲۳ از طریق سازمان برنامه و بودجه قرار دهیم.

میرزایی درمورد طرح آبرسانی به شهر آلاشت، اظهار داشت: علی‌رغم اینکه زمان زیادی شروع شد به مشکلات مالی برخوردیم، طول مسیر طرح ۲۴ کیلومتر دارای ۴ مخزن به ظرفیت ۱۵۰۰ مترمکعب و ۳ دستگاه پمپاژ است، برای اتمام پروژه به ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و باید به شهرهای گروه الف وصل کنیم و تقویت اعتباری انجام شود.

وی مجموع طرح‌های استانی برای سوادکوه را خوب برشمرد و اظهار داشت: مجموع فعالیت‌های استانی در سوادکوه فعالیت خوبی داشتیم از سال ۹۹ تا ۱۴۰۳ اعتبار برای طرح‌های استانی از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۰۷ میلیارد تومان در سوادکوه افزایش پیدا کرد.

میرزایی، افزود : امسال نیز چند طرح خوب داریم از جمله سد انحرافی کچید، سد انحرافی روستای سنگ‌نیشت، احداث دیوار حفاظتی به طول ۶۰۰ متر در تلار شهرهای پل‌سفید و زیراب، ساماندهی و مرمت سردهنه‌ها و تامین آب زراعی را داریم.

 

عمران عباسی کالی نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی درمورد موضوع تامین آب شرب، گفت: در سوادکوه شمالی سه سد داریم که ما از آنها بهره‌ور نیستیم و با جنگ و جدل بخشی را بهره‌ور شدیم.

وی، افزود: فایده سد آپون باید بررسی شود، بهره‌وری سد کسلیان برای قائمشهر تعریف شده اگر قرار است روزی شکل بگیرد نباید یک قطره آب غیر مقدار مصرف در آن ذخیره شود نه برای استان دیگر و جای دیگر نباید استفاده شود.

وی، تصریح کرد: اگر توان نداریم حفظ کنیم دنبال طرح نباشیم، ما استقبال می‌کنیم البته به معنای نفی موضوع نیست، با هرگونه توسعه همراه هستیم اول با حفظ تمام نیازمندی‌ها، استعداد‌ها و جوانب سوادکوه.

عباسی کالی با بیان اینکه استان باید به شهرستان‌های مرزی رسیدگی کند، گفت: عدم رسیدگی به شهرستان مرزی سوادکوه باعث شده چشمه ” روزیه” از ما گرفته شود، چشمه‌ای که روزی مردم بود.

علی کشوری دیگر نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به کم‌توجهی به آب شرب سوادکوه، اظهار داشت: در نقاطی از سوادکوه که می‌رویم  چشمه‌سارهایی را می‌بینیم اما مردم مشکل آب شرب دارند، عدم مدیریت یا ناترازی مدیریت ویژه در مدیریت آب‌های سطحی در طی سال‌ها را شاهد بودیم.

کشوری به موضوع مشکل آب شرب روستای ” کارمزد” اشاره و با بیان اینکه قول‌هایی در بازدید اخیر داده شد، گفت: حداکثر تا دو ماه دیگر مشکل برطرف و حل شود، موضوع اصلی که باید توجه شود این است که وقتی روستایی دچار سیل می‌شود مسیر هدایت رودخانه لایروبی نیست و مانعی برای سیلاب و انحراف سیلاب شده که باعث می‌شود آب به درون روستا وارد شود، قرار بر نگاه ویژه به این موضوع شده و طرح پلکانی ایجاد تا سرعت جریان آب گرفته شود.

 

 

انتهای پیام/