مسلم صالحی با اشاره به ویژگیهای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در اقتصاد کشور، اظهار داشت: هدف اصلی قانون پایانههای فروشگاهی، شناسایی مودیان مالیاتی و پرداخت مالیات بر مبنای عدالت است.
وی با بیان اینکه در قالب این قانون سهم مالیاتی هر فرد و کسب و کار مشخص میشود، تصریح کرد: از سوی دیگر جلوگیری از فرارهای مالیاتی از جمله ویژگیهای مهم این قانون قلمداد میشود، همچنین این قانون میتواند به فرهنگسازی در پرداخت مالیات، شناسایی مودیان جدید و افزایش درآمدهای مالیاتی کمک کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مالیاتستانی، در قالب قانون فوق، عادلانه و هوشمندانه است، بیان کرد: در قالب این قانون میتوان مبتنی بر درآمد واقعی افراد مالیات منصفانه و هوشمندانه اخذ کرد.
صالحی با اشاره به قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در جلوگیری از قاچاق کالا و احتکار بیان کرد: وقتی قرار باشد هر نوع تراکنشی در کارتخوانها انجام شود، طبیعی است که در قالب این فرایند میزان نقل و انتقالات پول مشخص شده و براساس این اطلاعات میزان مالیات مشخص میشود بنابراین این فرایند قانونی میتواند از پولشویی، قاچاق کالا، احتکار و فرارهای مالیاتی جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: اگر دولت مصمم باشد که هرگونه جابهجایی پول از طریق سیستم بانکی انجام و پول به صورت نقدی جابهجا نشود حتماً این امر میتواند شرایط اخذ مالیات در کشور را بهبود ببخشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای صحیح قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان میتواند به عدالت مالیاتی منجر شود، گفت: وقتی ما در قالب این قانون بتوانیم همه مودیان مالیاتی را به درستی شناسایی کنیم دیگر همه به نوعی در فرایند پرداخت مالیات مشارکت خواهند کرد.
وی تاکید کرد: به واقع مالیات از افراد بر اساس تراکنش مالی، جابهجایی پول، درآمدهای حاصله و خالص درآمد اخذ میشود و این موارد میتواند در قالب قانون مذکور بر عادلانه شدن نظام مالیاتی کشور کمک کند، بنابراین اجرای این قانون ضرورت داشته و باید مبنای کار قرار گیرد.
بنابراین گزارش با دسترسی به اطلاعات مالی و کالایی دقیق و قابل اعتماد، سازمان امور مالیاتی قادر خواهد بود مالیات افراد و مشاغل را به طور مؤثرتری ارزیابی کند و تشخیص دهد، در حال حاضر، بدون وجود یک سیستم اطلاعاتی جامع، سازمان امور مالیاتی قادر به ردیابی جریانهای مالی و کالایی بخش غیررسمی نیست که منجر به فرار مالیاتی قابل توجه و از دست دادن درآمدهای مالیاتی بالقوه می شود.
اجرای کامل سامانه مودیان مالیاتی به سازمان امور مالیاتی این امکان را میدهد که دادههای مربوط به زنجیره تولید و توزیع هر کالا و خدمات را جمعآوری و تجزیه و تحلیل کند؛ این موضوع، آنها را قادر می سازد تا بینظمیها، مغایرتها و فرار مالیاتی احتمالی در جریانهای مالی و کالایی بخش غیررسمی را شناسایی کنند؛ با دسترسی به این اطلاعات، سازمان امور مالیاتی میتواند اقدامات مناسب را برای اطمینان از رعایت قوانین مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی انجام دهد.
اجرای سامانه مودیان علاوه بر افزایش درآمدهای مالیاتی موجب افزایش تعداد مودیان نیز میشود، در حال حاضر، بسیاری از افراد و مشاغلی که در بخش غیررسمی فعالیت میکنند، در سازمان مالیاتی ثبت نام نکرده و بنابراین مالیات پرداخت نمیکنند.
با پیاده سازی یک سیستم اطلاعاتی جامع از طریق سامانه مودیان مالیاتی که اهمیت شفافیت مبادلات اقتصادی را برجسته میکند، این افراد و مشاغل تشویق میشوند تا در مراجع مالیاتی ثبتنام و به اقتصاد رسمی کمک کنند، این نه تنها درآمدهای مالیاتی را افزایش میدهد، بلکه رقابت عادلانه را ترویج میکند و زمینه اخذ مالیات منصفانه و عادلانه برای همه مشاغل اعم از رسمی و غیررسمی ایجاد میکند.